Şimdi Ara

Hani Baburname Anı Türünde İlk Eserdi ? (kesinlikle yanlış) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
0
Favori
9.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Valla ben bu soruyu doğru yaptım arkadaşım iptal falan olmaz bu soru bal gibi c işte. yusuf ziya gezi yazılarıyla tanınmamıştır soruyu doğru okuyun

    Reşat Nuri gezi yazılarıyla tanınmıştır
    Ayrıca babürnamede bal gibi gezi yazısıdır.

    iptal falan olmaz boşa beklemeyin

    iyi araştırın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reklamı_Geç -- 16 Haziran 2009; 23:01:24 >
  • o soru bende yanlış yada boştu tam hatırlamıyorum ama yapmadığımdan eminim

    inşallah hatalıdır

    açıkçası bu sene öss ye girenler ösym başkanını veya sorumluya dava açsa tazminattan yırtarız
  • quote:

    Orjinalden alıntı: The Answér

    o soru bende yanlış yada boştu tam hatırlamıyorum ama yapmadığımdan eminim

    inşallah hatalıdır

    açıkçası bu sene öss ye girenler ösym başkanını veya sorumluya dava açsa tazminattan yırtarız

    Tabi herkes kendi çıkarını düşünmek zorunda sana saygı duyuyorum ancak soru iptal falan edilmez boşa beklemeyin geçen sene 7 soru hatalı dediler ne oldu?
  • biraz önce Hayatımız Sınav programında ki hoca 2 soruda problem var dedi biri bahsettiginiz digeride elektrostatik sorusu
  • bu soru iptal olur, hay ösym senin yapacağın işe be
  • Ya bari böyle sorularda doğru yapan adama ekstra puan verseler

    Ama bu soruda hata yok
  • Mk4Ever.

    sayısı önemli değil. reşat nuri deyince akla yaprak dökümü, çalıkuşu, yeşil gece, dudaktan kalbe filan gelir. bunlar da roman.


    ayrıca Anadolu Notları dışında gezi yazısı yok sanırım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: walcottt


    quote:

    Orjinalden alıntı: Mk4Ever.

    yusuf ziya ortaç bir gezi yazısı yazdı diye gezi yazılarıyla mı tanınıcak.Kendisi hecenin beş şairinden biri ve şiir yazıyor.



    soruyu doğru yapmış bir arkadaşımız

    Soruyu yanlış yapmış bir arkadaşımız



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reklamı_Geç -- 16 Haziran 2009; 23:50:49 >
  • Arkadaşlar sorun kesinlikle yalnış değil çünkü siz sorunun soruluş biçime dikkat etmiyorsunuz. Bakın soru aynen şöyle diyor : ....... gezi türündeki eserleriyle tanınmıştır yazarlarımızdır. Yusuf Ziya Ortaç diyince sizin aklınıza gezi yazılarımı geliyor ?( ve şunada emim ki sıınava girenlerin %99 Yusuf Ziya Ortaç'ın gezi yazısı olduğunu bilmiyor ) Bu soru eğer hangisinin gezi yazısı türünde eseri yoktur şeklinde olsaydı siz haklıydınız. Bu sorunun tartışılması bile bana çok şaçma geliyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: FuLLTiMeHaCKeR

    Arkadaşlar sorun kesinlikle yalnış değil çünkü siz sorunun soruluş biçime dikkat etmiyorsunuz. Bakın soru aynen şöyle diyor : ....... gezi türündeki eserleriyle tanınmıştır yazarlarımızdır. Yusuf Ziya Ortaç diyince sizin aklınıza gezi yazılarımı geliyor ?( ve şunada emim ki sıınava girenlerin %99 Yusuf Ziya Ortaç'ın gezi yazısı olduğunu bilmiyor ) Bu soru eğer hangisinin gezi yazısı türünde eseri yoktur şeklinde olsaydı siz haklıydınız. Bu sorunun tartışılması bile bana çok şaçma geliyor.

  • reşat nuri deyince aklına gezi yazısı gelen bir insan var mı?

    tamam ben doğru yapsaydım ben de iptal olmasını istemezdim. "bana ne kardeşim doğru yaptım işte" dersiniz anlarım ama soruyu savunmayın, kendinizi savunun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiçbiri -- 17 Haziran 2009; 0:12:59 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: imdat çekici

    reşat nuri deyince aklına gezi yazısı gelen bir insan var mı?

  • abi sen seçilmiş kişisin
  • Arkadaşlar haksızsınız! Bu sene sözelden öss'ye girmiş biri olarak söyleyebilirimki; bu sınavı hazırlayanların akademisyenler değil üniversitedelerdeki bekçi, temizlikçi, kantinci gibi insanlar olma olasılığını hesaplamamız gerekirdi.
  • Babürname hakkında hoca şöyle dedi..
    gezdiği yerdeki anılarını anlattığı için çok çok çok dolaylı yoldan gezi yazısı olarak kabul edilebilir dedi.
    ayrıca yusuf ziya ortaç gezi yazılarıyla tanınmamıştır.şiirleriyle tanınmıştır.isterse 100 tane gezi yazısı yazsın yusuf ziya ortaç dediğimiz zaman aklımıza şiir gelirse bu demektir ki yusuf ziya ortaç şiirleriyle tanınmıştır.
    böyle olunca da reşat nuri güntekin romanlarıyla tanınıyo denebilir.evet haklıdır.ama en azından anadolu notları herkesin bildiği bir eserdir.
    ama soru gayet saçma bir soruydu.
    büyük ihtimalle iptal edilmeyecektir bence.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Koray_Aykut

    Arkadaşlar haksızsınız! Bu sene sözelden öss'ye girmiş biri olarak söyleyebilirimki; bu sınavı hazırlayanların akademisyenler değil üniversitedelerdeki bekçi, temizlikçi, kantinci gibi insanlar olma olasılığını hesaplamamız gerekirdi.

    sözel olduğun için güzel görünün cümleler kurabiliyosun ama bu yazdıkların pek mantıklı şeyler içermiyor.
  • parayı bulduğum anda bu ülkeden arkama bakmadan kaçacağım. yıl boyunca çalış sordukları soruya bak. reşat nuri deyince bir insanın aklına gezi yazıları gelmesi o kişinin edebiyat bilgisinin olmadığını gösterir. soru iptal edilmeyecektir hatalarını kabullenmemek için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hiçbiri -- 17 Haziran 2009; 0:25:52 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: imdat çekici

    abi sen seçilmiş kişisin

    Bu soru iptal olsun bende intihar etmessem ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reklamı_Geç -- 17 Haziran 2009; 0:25:55 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: imdat çekici

    parayı bulduğum anda bu ülkeden arkama bakmadan kaçacağım. yıl boyunca çalış sordukları soruya bak. reşat nuri deyince bir insanın aklına gezi yaıları gelmesi o kişinin edebiyat bilgisinin olmadığını gösterir.

    soru mantıksız kabul.. ancak sen eğer reşat nuriyi işaretlemişsen ve yusuf ziya ortaçı gezi yazılarıyla tanıdığını idda ediyosan senin ülkeden kaçmana gerek yok biz direk ülkeyi sana bırakıp kaçarız.
    yani bu soruda reşat nuriyi işaretlemek çok saçma ANADOLU NOTLARI eseri var, tamam gezi yazılarıyla tanınmıyor ama en azından bilinen gezi yazısı var..sınavda tartışmalı olacak sorularda biraz düşünün.. gerçi bu soru düşünerekte yapılamayacak bir soruydu..

    babürşah ve yusuf ziya ortaç çok çeldirici şıklar..
    bide sınavdan sonra gelip yusuf ziyanın gezi yazısı var diyen arkadaşlar var gülüyorum onlara.
    acaba sınavdan önce gezi yazısını biliyo muydun?




  • keşke sadece bu soru hatalı olsa diger sorular düzgün olsa. diğer sorularda berbattı. koca bir sene edebiyat çalştm bilmediğim eser ögrenmedigim kişi kalmadı çıkan sorulara bak. ayıp ya gerçekten ayıp. bana versinler ben daha güzel bilgi ölçen bi sınav hazırlarım.

    ayrıca tekrar diorm bnce bu soruda herhangi bi hata yok. yusuf ziya ortaç gezi yazılarıyla tanınmaz şiirleriyle tanınır. bu kadar yni. tartışmann manası yok çünkü ösym de bunu söylicek eger bi açıklama yapıcak olursa
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.