Şimdi Ara

hangisi doğru ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • fotoğraf baskısı üzerine tarih konurmu ? tarih fotoğrafı bozar mı yoksa bir hatıra kalması açısından gereklimidir ? eğer gerekli değilse neden makinelere tarih atma özelliği eklenmiş ? bu konu hakkında düşünceleriniz nedir arkadaşlar.



  • Makinalar zaten exif bilgisi de koyar fotoğraflara. Bu bilgi ulu orta gotoğrafta görünmez. İlle maksat fotoğrafın çekildiği zamanı bilmek ise oradan bakılır, bilinir. Fotoğrafta gözle görülür biçimde tarih olması bence fotoğrafı bozuyor. Bu olay kanımca bir dönem "bakın bunu da yapıyor" özelliği olarak pazarlama taktiği olarak icat edilmiş. Bir fotoğraf makinasında bu özelliğin olması olmamasından iyi olacağı için de üreticiler bunu var etmeyi sürdürüyor. Bugüne kadar gördüğüm hiçbir fotoğrafçının fotoğrafta makina tarafından atılmış tarih kullandığına denk gelmedim. 100.000'de 1 bile değil yani. Eminim bunca yıldır 100.000'den çok fotoğrafa bakmışımdır !.. Fotoğraf dijital ortamda saklanmayıp basılı hali ile saklanacak ise tarihinin bilinmesi önem kazanabilir belki tabi. Bu durumda içeriği önem kazanır. Bir manzara, makro, portre vb. bir performans fotoğrafında yine olmamalı. Ancak aile albümü tadında fotoğraflarda olabilir tarih.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuzeykutbu

    fotoğraf baskısı üzerine tarih konurmu ? tarih fotoğrafı bozar mı yoksa bir hatıra kalması açısından gereklimidir ? eğer gerekli değilse neden makinelere tarih atma özelliği eklenmiş ? bu konu hakkında düşünceleriniz nedir arkadaşlar.

    Özel çalışmalar haricinde aile, tatil, anı vs. resimlerinde tarihin olması fikrindeyim. Diğer özel çekim resimlerinizde zaten exifde bütün bilgiler var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.