Şimdi Ara

Hangi SSD'yi almalıyım? Model: MSI GF63 10SCXR-215TR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese,


    MSI GF63 10SCXR-215TR laptopum var, alalı yaklaşık bir sene oldu. Alırken bir adet SSD'si bulunuyordu 256 GB, bu artık yeterli gelmediği için ekstra SSD almak istiyorum. Almadan önce modelde SSD için 2 adet boş slot olduğunu okumuştum. Fakat bu bilgiyi ve hangi boyuttaki SSD'lerin cihazımla uyumlu olacağını netleştirmek istiyorum. Cihazda boş slot olup olmadığını nasıl öğrenebilirim? Almam gereken SSD boyutu nedir? SSD alırken başka dikkat etmemi önerebileceğiniz bir detay var mıdır?


    Şu an aklımdaki SSD şu:

    Sizce cihazıma uyar mı?








  • up

  • Sizdeki NVME ise sata

    sizdeki sata ise nvme alacaksınız.


    1x M.2 SSD Combo slot (NVMe PCIe Gen3 / SATA)

    1x 2.5" SATA HDD


    hwinfo64 yükleyip diskin model numarasını paylaşırsanız (seri no paylaşmamaya özen gösterin) hangisi olduğunu söyleyebiliriz


    crucial
    Memory RAM & SSD Upgrades | msi (micro star) | msi (micro star) notebooks | GF63 Thin 10SCXR-222 | Crucial.com
    https://www.crucial.com/compatible-upgrade-for/msi-(micro-star)/gf63-thin-10scxr-222
  • U011E kullanıcısına yanıt

    Bendeki model bu hocam: KINGSTON RBUSNS8154P3256GJ5. Çıkan raporda NVME olduğu belirtilmiş, sanırım bu durumda sata almam gerekiyor.


    RAM almak da opsiyonlarım arasında, onun için de bu şekilde bir yöntem var mıdır acaba bildiğiniz?


    Bir de montaj yapılabilecek kurumsal, güvenilir bir yer biliyor musunuz peki hocam? MSI'ın teknik servisi yalnızca İstanbul'da bulunuyor ve sadece montaj için 300 TL gibi absürt bir ücret istiyorlar.


    İlginiz için teşekkür ederim.

  • The Player kullanıcısına yanıt

    ankara'da satıcı olarak bilendenal.com var defalarca sorunsuz alışveriş yaptım, on katı kadar da fiyat ve uyumluluk sordum hiç üşenmeden yardımcı oldular. firmayla ilişkim yoktur. montaj yapıp yapmadıklarını bilmiyorum ancak laptop tamirinde kurumsal firma aramayın.


    ram ve ssd upgrade için kasayı açmayı öğrenip bizzat kendiniz yapın. 2 yıllık garantisi dolmadıysa upgrade için de olsa kasayı dışarıya vermeyin. sadece art niyet değil, istenmeden oluşabilecek hasarlar da mümkün. laptop kasalarının plastik dişleri tekrar tekrar açılıp kapanmaya çok uygun olmadığından çoğu tamirci açarken bunları kırar, normal bir durum gibi algılar ve size haber verme gereği hissetmez.


    tavsiyem bu videoyu tekrar tekrar izlemeniz, sadece ram-ssd ekleme değil ilerleyen yıllarda lcd, klavye, menteşe vb. değiştirmeyi öğrenmenizdir. dışarıda taktırmaya karar verirseniz de mutlaka ve mutlaka başında durun, kabul etmeyen firmalara bilgisayar emanet etmeyin


    LaptopMediayoutube
    🔬 In-depth Review: https://laptopmedia.com/review/msi-gf63-8rd-review-looks-better-than-it-works/ 📈 💵 Specs and Prices: https://laptopmedia.com/series/msi-gf63-8rx/ ✅ LaptopMedia.com
    https://www.youtube.com/watch?v=dG_02Hd-zt0




  • U011E kullanıcısına yanıt

    Hocam çok teşekkür ederim yanıtlarınız için. Kendim yapmayı deneyeceğim. Absürt düzeyde yüksek meblağlar istiyorlar, üstüne güvenilirlik durumu da şüpheli, bahsettiğiniz gibi.


    İyi akşamlar dilerim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.