Şimdi Ara

PVC Pencereler [ANA KONU] (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.403
Cevap
48
Favori
605.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: taşkafa

    Bahçelievler ENSA ALÜMİNYUM PLASTİK DOĞ. LTD. ŞTİ. sana çok yakın. telefonlarını yukarılarda yazdım..oaya gidip PAKPEN OPTİMAL SERİ doğrmayı ve uygulamayı sadece incele ....Doğrama kesitine bak..Dış duvar kalınlığı diğerlerinde olduğu gibi sigara kağıdı gibimi ?Onların üç katımı sadece incele bak..ÜÇ CONTALI SİSTEM neden çok farklı incele...Fikir edinirsin...Sonra istediğin yerden istediğn doğramayı yaptır..Ben tam 6 ay hepsini tek tek inceleyip fiyat kalite mukayesesi sonucu optimal seri altınmeşe yaptırdım.. Kolay gelsin..

    Üründe bayi de iyidir.




  • Ya arkadaşlar konuyu hortlattım ama. Safranbolu'da önerebileceğiniz bir pvc ustası var mı? Biz adopen düşünüyoruz ama işçiliği nasıldır?...
  • Arkadaşlar tekrar merhaba. 16/05/2011 tarihi itibari ile mevcut eski pimapenler sökülüp yerine winhouse fıratpen olan pencerelerin montajı yapıldı. Evimin konumu nedeni ile gürültüye karşı seçtiğim akustik lamine camlar da takıldı. ilk izlenimlerim şu şekilde.
    İşçilik olarak gayet memnun kaldım. Evin duvarlarında ve mantolamadan kalma yamukluklarolmasına rağmen ustalar ustalıklarını kullandılar ve gerçekten kaliteli bir montaj yapıldı.
    Hatta komiktir. usta aşşağı bir iş için indiğinde yukarıdaki işçilere bağırıp mermerin bir tarafı 2cm dışarda düzeltin diye bağırdı. :) 6. kattayız hatırlatayım. ölçtüler hakkaten doğru çıktı :) 2cm kyma varmış hayret ettim.
    Takılan standart camlar bile gürültü kesilmesinde büyük etki yarattı. akustik lamine kullanılan tarafta ise akşam fark ettiğimiz ilke şey saatin tik tak seslerini duyabildiğimiz oldu. Gerçekten ses konusunda bir hayli iyi sonuç aldık.
    Henüz çok rüzgarlı yada yağışlı bir hava durumu söz konusu olmadığından bu konuda bir yorum yapamıyorum.
    Şimdiye kadar herşey istediğim gibiydi.
    Sormak istediğiniz birşey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.


    Winhouse Fıratpen Avcılar Bölge Bayii Valday Bey' e teşekkürlerimi sunarım.




  • Merhaba tecrübeli arkadaşların verdiği bilgi ve tavsiyelerden ötürü teşekkürler.Bizde bugun itibari ile 2 dairemize ait penceleri değiştirmeyi düşünüyoruz hatta bugun bir bayi gelip fiyat vericek ancak binanın konumu cadde üstü ve hemen ışıkların yakınında olmasından korna sesi araba sesi yoğun bir şekilde var tabi birde kışın soğuk ve yağışlı havalarda ilk sortiyi bizim dairelerimiz alıyor.Net üzerinden edindiğim bilgiler ışığında bazı unsurlar kafamda dolaşmaya başladı şimdi öncelikle paradan yana bir sıkıntımız yok yeterki bahsedilen gibi iyi işçilik ve iyi malzeme kullanılsın ,şimdi bazı sitelerden ısı yalıtımı işin ahşap ve çift camın daha etkili olduğunu okudum ,ses yalıtımı içinde burdaki arkadaşların aktardıklarını okudum akustik cam ve üç cam olayını aşağı yukarı nasıl bir yol izleyeceğim kafamda oluştu diyebilirim şuan tek sorun hangi bayi ve hangi marka taşkafa isimli arkadaşın vermiş olduğu bayi benim oturduğum semtte büyük ihtimal ilk başta kendileri ile görüşücem sizlerinde bana verebileceğin tavsiyeler varsa dinlemek isterim.

    Saygılarımla




  • Az önce pimapenden bir bayi gelerek ölçüm aldı pipampen s 7500 fantasia serisi üzerinden düşünerek yola çıktık ,8mm akustik lamine +16mm boşluk +4mm iç cam olarak yaptırmayı düşündüğümü söyledim caddeye bakan salonu ancak camlar arasındaki boşluğun 10mm düşebileceğini söyledi buda aklımda soru işareti yarattı açıkcası çünkü profesorcobar aynı şekilde yaptımış boyutlarda bir değişme olmamış akabinde salonu 3lü çam olarak kofor+akustik+iç cam olarak düşündüm sadece çok güneş ve ses alan salon için böyle yapıp diğer odalarda akustik+iç cam olarak yaptırsam daha iyi olur düşüncesindeyim ,daha sonra kullandıkları camın markasını sordum doğancam dediler,ispanyolet olarak rota marka kullanıyoruz denildi, dış yüzek kalınlığıda 3mm 7500 serisi için tecrübeli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.
  • alman markası düşünürsen sücho yu tavsiye ederim, pvc pencere yi tavsiye ederim temiz işciliği olan bir firma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EgeTurk

    Az önce pimapenden bir bayi gelerek ölçüm aldı pipampen s 7500 fantasia serisi üzerinden düşünerek yola çıktık ,8mm akustik lamine +16mm boşluk +4mm iç cam olarak yaptırmayı düşündüğümü söyledim caddeye bakan salonu ancak camlar arasındaki boşluğun 10mm düşebileceğini söyledi buda aklımda soru işareti yarattı açıkcası çünkü profesorcobar aynı şekilde yaptımış boyutlarda bir değişme olmamış akabinde salonu 3lü çam olarak kofor+akustik+iç cam olarak düşündüm sadece çok güneş ve ses alan salon için böyle yapıp diğer odalarda akustik+iç cam olarak yaptırsam daha iyi olur düşüncesindeyim ,daha sonra kullandıkları camın markasını sordum doğancam dediler,ispanyolet olarak rota marka kullanıyoruz denildi, dış yüzek kalınlığıda 3mm 7500 serisi için tecrübeli arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var.


    3-4 ay once s7500 yaptirdim ve oldukca memnunum. 4 - 16 - 4 konfor cam yaptirdim ve beklentim isi idi ama ses konusunda da oldukca fark var alt kat komsumuzla. bayi camin cerceveye oturdugu kismin genisligi ve camin 3 lu olmasindan dolayi 10 mm demis olabilir mi acaba? aklima birtek o geldi. konfor cam %35 fiyat farki yaratiyordu ama akustik cam ikiye katliyordu cam fiyatini. ispanyoletler roto ve gumus aksesuarli olarak geldi. zaten bayi net olarak soyluyor su marka sunlar gelicek diyor. 3 conta ve konfor cam kesinlikle oldukca iyi ses konusunda ama siz yinede cok ses olan bina kisminda akustikte dusunun. sonucta size konfor olarak geri donecektir.

    yalniz benim yasadiklarimi yasamayin. pimas s7500 serisini seri uretimde uretmiyor ve bu size bekleme sureci olarak donuyor. benim camlarim 15 gun, plastigim ise 21 gunde geldi. birde buludugum ildeki pimapen asil bayisinden aldigim fiyat ne yazikki benim hizmet aldigim firmadan 800 tl daha pahali idi. bir kac yerden fiyat almadan sozleme imzalamayin...




  • Arkadaşlar konu ne kadar güncel yada ne kadar eski bilmiyorum ama ben geçenlerde adopen bayisinden pvc pencere takdırdım ve inanılmaz memnunum.
    Adamlar istanbul avcılarda ama marmara bölgesinde her yere gidiyorlarmış. Ben anadolu yakasındayım sancaktepede geldiler ekipleriyle hiç bir sorun yaşamadık, işlerinde çok profesyonellerdi zaten.

    İşini bilen ve iyi yapıyor adopen bayileri. Bilmiyorum ben internetten buldum ve sanırım adopenin en iyi bayisiydi.

    Adresleriwww.adopen.web.tr pvc pencere ve kapı düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye ederim, çok memnun kaldım ben.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doganhan -- 17 Haziran 2011; 23:06:57 >
  • Arkadaşlar merhaba,

    Pimapen konusunda size bir konuda danışmam gerek. Yardımcı olursanız sevinirim.

    Evime pimapen S 7500 Fantasia serisi pencere taktırmaya karar verdim. Ancak evin 2 yerinde bulunan pencelerin uzunluğu, ki yan yana 5 adet cam, 3'ü açılabilir özellikte, 2,20 metreden fazlaymış.

    Bana bu uzunlukta "tek parça" profil üretmenin su ve hava geçirgenliğini artırabileceği, yani ilerleyen zamanlarda biraz sıkıntılı bir durum yaratabileceği söylendi.

    Onun yerine "iki ya da üç parça" profil üretip yerinde kaynakla birleştirmenin ve parçaların özel bir malzeme yalıtım ile kaplanmasının daha sağlam olacağı söylendi, tek dezavantajı biraz görüntü kaybının olması. Bunun sebebi de, kaynak noktalarına ekstra profil gelmesi.

    Peki parça parça profil üretilmesi durumunda ortada bulunan cam, diğer camlardan küçük mü olur, aynı ebatta mı olur?

    Sizce ne yapmalıyım? İlginiz için teşekkür ederim...




  • Sİze teklif veren yere her iki şekilde fiyat vermesini söyleyin.Kullandıkları destek sacının kalınlığını sorun?ALdığınız bilgileri Pimapen Müşteri hizmetlerine iletin alacağınız cevabı doğrusu bende merak ediyorum.(Konu ila alakalı Taşkafa nickli arkadaşın tespitine bir göz atıverin).Winsa üreticilerinden fiyat alıp karşılaştırın sizin için daha sağlıklı olur.
  • ARKADAŞLAR ŞUANDA PVC SEKTÖRÜNÜN EN BEĞENİLEN ÜRÜNÜ, EGEPEN DECEUNİNK SERİSİDİR... KURŞUNSUZ, ÇEVREYE DUYARLI, VE ÇOK KALİTE Lİ BİR MALZEMEDİR... EGEPEN İ TAVSİ EDERİM...
  • arkadaşlar aciil yardım istiyorum çünkü pencerelerin 1haftaya takılması gerekiyor evin yüzü yalıtım yapılacak oyüzden. dün forumu biraz okudum fırat pen'den memmun olan da gördüm ama hiç tavsiye etmiyenleri de bugün gittim inceledim biraz ve kalitesini çok beğendim ama tabi pek anlamıyorum bu pencelerden açtım kapattım mekanizmasının işleiyşine baktım kapandığında tam oturup oturmdığına baktım ve beğendim ama bunun püf noktaları vardır herhalde oyüzden bunları bana söylerseniz tekrar bi inceleme de yaparım biraz sonra gelip ölçü alacaklar amayine de size bi danışmak istedim iptal ettirebilirim çünkü yapılana kadar. bulunduğum yerde marka olarak winsa var fırat pen var akpen pen var başka da yok galiba bunlar arasından sizce hangisi olmalıydı aciil yardım bekliyorum ve 2tane balkon kapısı var bunları da boydan cam istiyorum ama tavsiye eder misiniz boydan cam sağlam olur mu lütfen acilen görüşlerinizi yazın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: batu25

    arkadaşlar aciil yardım istiyorum çünkü pencerelerin 1haftaya takılması gerekiyor evin yüzü yalıtım yapılacak oyüzden. dün forumu biraz okudum fırat pen'den memmun olan da gördüm ama hiç tavsiye etmiyenleri de bugün gittim inceledim biraz ve kalitesini çok beğendim ama tabi pek anlamıyorum bu pencelerden açtım kapattım mekanizmasının işleiyşine baktım kapandığında tam oturup oturmdığına baktım ve beğendim ama bunun püf noktaları vardır herhalde oyüzden bunları bana söylerseniz tekrar bi inceleme de yaparım biraz sonra gelip ölçü alacaklar amayine de size bi danışmak istedim iptal ettirebilirim çünkü yapılana kadar. bulunduğum yerde marka olarak winsa var fırat pen var akpen pen var başka da yok galiba bunlar arasından sizce hangisi olmalıydı aciil yardım bekliyorum ve 2tane balkon kapısı var bunları da boydan cam istiyorum ama tavsiye eder misiniz boydan cam sağlam olur mu lütfen acilen görüşlerinizi yazın.


    Başka alternatifin yoksa malzeme kalitesi açısından Winsayı öneririm. Diğerlerinden uzak dur.




  • Herkese merhaba,

    Evime pvc pencere yaptırmadan önce forumu incelemiştim. yazılanlar oldukça faydalı oldu herkese çok teşekkür ederim. Yaptırdıktan sonra bende bir şeyler eklemek istedim.

    Ankara-Batıkent'te ikamet etmekteyim. Formu inceledikten sonra OSTİM'deki pvc pencere yapan esnafı dolaştım. Fıratpen, Winsa, Egepen, Erpen ve Pimapen bayilerini inceledim. Öncelikle şunu söyliyim Egepen ve Erpen'in ürünlerini beğenmedim ve bunun yanında ilginç olarak diğerlerine göre daha pahalı bir hesap çıkardılar. Fıratpen, Erpen ve Egepen'e göre daha iyi bence, en azından fiyat olarak daha makul. Ancak en fazla Winsa ve Pimapen'in ürünleri hoşuma gitti. Evim 1. kat olduğu için güvenlik benim için önemliydi. O nedenle seküstik kol ve mantar başlıklı pim istiyordum. bu isteklerimi sadece Winsa ve Pimapen karşıladı. diğer firmaların bu ürünlerden haberi bile yoktu! Hatta başka semtlerde bayilik yapan kişiler bile seküstik kol ve mantar başlıklı pim istiyorum dediğimde bana aval aval baktıklarına şahit oldum. O nedenle öncelikli tavsiyem hangi firma olursa olsun OSTİM'den bir üretici bayiye gitmeniz. Marka tavsiyesi olarak da Pimapen ve Winsa diyorum. Pimapen bayisi olarak HATÜPEN'e gittim. Gerçekten çok profesyonel bir işletme. çok beğendim. Fiyat çıkardılar ve çıkardıkları fiyat Egepen ve Erpen'in kıytırık bayilerinin oldukça altındaydı. Sonrasında Winsa bayisi olan ARMAŞ Plastik'e gittim. Zaten mesafe olarak yakınlar. Ürün kalitesi olarak çok fazla bir fark görmedim. çıkarılan fiyat Pimapenden 250 TL daha düşük olduğu için ARMAŞ Plastik'e yaptırmaya karar verdim.

    Firma sahibi Çağlar Bey ile sözleşmemizi yaptık, sözleşmeye tüm istediklerim tek tek yazıldı. Fiyatı oldukça dip söyledikleri için çok fazla pazarlık payı olmadı. Nakit olarak anlaştım, kapora bile vermedim. Sekustik kol, mantar başlıklı pim ve ısıcam sinerji olmak üzere fındık rengi pvc yaptırdım. Kollar HOPPE marka, 70'lik pvc.

    Sözleşmede yazılan teslim tarihinde montajcı arkadaşlar sabah 9.30 gibi geldiler. Öncelikle tüm eski pencereler tek tek söküldü. Ürkütücü bir manzaraydı açıkçası. Sonrasında yeni pencereler geldi. herşey istediğim gibiydi. Yeni pencerelerin montajı yapıldı. Gayet muntazam bir çalışma oldu. Ayrıca ustalar çok temiz çalıştılar. Ancak ustaların başında durmanızda fayda var. birkaç gözün incelemesi yararlı oluyor. Sonrasında iş bitimine yakın Çağlar Bey geldi, herşeyi tek tek kontrol etti ve bir sorun olup olmadığını sordu. İş bittikten sonra son bir kontrol yaptım. ufak kapanma sıkıntıları da giderildikten sonra saat 18.30 civarı herşey tamamlanmış oldu.

    Tavsiye edebileceğim bir firma. Firma yetkililerine buradan teşekkür ediyorum.

    Umarım pvc pencere yaptıracak arkadaşlara yararlı olur.

    Armaş Plastik: 0312 354 76 75 (Çağlar Kamalı)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memurus -- 17 Ağustos 2011; 16:04:45 >




  • Üç daireye PVC pencere taktıracağız.

    İZMİT'te çalışan, bir PVC bayii arıyorum. Eğer İZMİT'te bir bayiye PVC pencere taktırıp memnun olanlar varsa lütfen acil tavsiye
    Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirakuza -- 25 Ağustos 2011; 17:52:03 >
  • bugün pvc yapan firma ile görüştüm ıspartada.evimin ölçüler
    1,53*1,40
    2,28*76 kapı
    1,40*76
    2,28*76 kapı
    1,53*1,40
    1,53*1,40
    89*1,40
    94*2,28 kapı
    76*2,28 kapı
    76*1,40
    2,25*1,40

    5 tane cama çift açılım ve sineklik yapılacak şekilde

    pimapen, egepen ve fıratpenden 7000 sersi için fiyat aldım diğer firmalar için 6000 serisi için fiyat aldım hepsinin peşin fiyatları

    pimapen 4000 tl artı 5 tane çift açılım ve sineklik
    egepen 4650 tl hepsi dahil
    fıratpen 2950 tl hepsi dahil
    adopen 3650 tl hepsi dahil(saç kullanmıyor sert plastik kullanıyormuş)
    pakpen 3500 tl hepsi dahil
    pakpen başka bir bayi 3000 tl hepsi dahil
    europen veya euratech (tam emin değilim) 2750 herşey dahil
    fıratpen başka bir bayi 2800 tl herşey dahil
    markasını hatırlayamadığım 2 ayrı firmadan biri 3500 tl diğeride 3000 tl fiyat verdi

    bunların hepsinde 4*12*4 çift cam fıratpen bayisinin biri 1,3mm galvanizli sac egepen 1,50mm galvanizli sac diğer firmalarda 1,20mmlik galvanizli saç kullandıklarını söylediler.
    benim tercihlerimi yaparken nelere dikkat etmem gerektiğini sözleşmeye neler koymam gerektiği hakkında yardımlarınızı bekliyorum .birde geçen yıl kayınpederim gedizpen diye bir firmaya yaptırdı işçilik mükemmel adamlar temizliğine kadar herşeyi yaptılar kırılan dökülen yerleri kendileri sıvayıp bir kaç gün sonra ayar yapmaya geldiklerinde oraları kendileri boyadılar anlayacağınız işçilik baya iyiydi bu firmadan ptsi teklif alacağım ismini duymadım ama kayınpederim baya memnun ismini duyan arkadaşlardan yadım istiyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: huseyinozkan

    bugün pvc yapan firma ile görüştüm ıspartada.evimin ölçüler
    1,53*1,40
    2,28*76 kapı
    1,40*76
    2,28*76 kapı
    1,53*1,40
    1,53*1,40
    89*1,40
    94*2,28 kapı
    76*2,28 kapı
    76*1,40
    2,25*1,40

    5 tane cama çift açılım ve sineklik yapılacak şekilde

    pimapen, egepen ve fıratpenden 7000 sersi için fiyat aldım diğer firmalar için 6000 serisi için fiyat aldım hepsinin peşin fiyatları

    pimapen 4000 tl artı 5 tane çift açılım ve sineklik
    egepen 4650 tl hepsi dahil
    fıratpen 2950 tl hepsi dahil
    adopen 3650 tl hepsi dahil(saç kullanmıyor sert plastik kullanıyormuş)
    pakpen 3500 tl hepsi dahil
    pakpen başka bir bayi 3000 tl hepsi dahil
    europen veya euratech (tam emin değilim) 2750 herşey dahil
    fıratpen başka bir bayi 2800 tl herşey dahil
    markasını hatırlayamadığım 2 ayrı firmadan biri 3500 tl diğeride 3000 tl fiyat verdi

    bunların hepsinde 4*12*4 çift cam fıratpen bayisinin biri 1,3mm galvanizli sac egepen 1,50mm galvanizli sac diğer firmalarda 1,20mmlik galvanizli saç kullandıklarını söylediler.
    benim tercihlerimi yaparken nelere dikkat etmem gerektiğini sözleşmeye neler koymam gerektiği hakkında yardımlarınızı bekliyorum .birde geçen yıl kayınpederim gedizpen diye bir firmaya yaptırdı işçilik mükemmel adamlar temizliğine kadar herşeyi yaptılar kırılan dökülen yerleri kendileri sıvayıp bir kaç gün sonra ayar yapmaya geldiklerinde oraları kendileri boyadılar anlayacağınız işçilik baya iyiydi bu firmadan ptsi teklif alacağım ismini duymadım ama kayınpederim baya memnun ismini duyan arkadaşlardan yadım istiyorum





    size tavsiyem kullanılcak her malzemenin marka modelini iyice öğrenmektir örneğin cam ısıcamın ürettiğide oluyo markasız (merdiven altı diye tabir edilen üretim) ismi cismi belli olmayan cam da olabiliyor mekanizmaları sorun özellikle ne marka kullanıyorlar genelde GU tavsiye ediliyor bide size tavsiyem klasik çift cam değilde konfor cam almanız (mümkünse 4x16x4) lakin fiyat farkı m2 de 15 tl mi ne oynuyor (yetkili üretici firmalarını arayarak öğrenebilirsiniz) benim camlar 10 m2 tutuyodu 150-200 lira için inanın o konfordan eksik kalmaya değmez sonuçta 1 kere yapılıyor ve cam izolasyonda bence daha önemli pencereye kaplayan sonuçta camlar




  • bende yazayım yaptıracak arkadaşlara fikir vermesi açısından;

    156*172 (9 bölmeli [iki yatay iki dikey profille ayrılmış,sadece ortadaki cam açılır] )
    77-172
    77*135 (bu camdan toplam 6 adet mevcut)
    80*220 kapı (2 adet)
    90*110

    bunların tamamı renkli profil (ahşap görünümlü) aldığım fiyatlar genelde 3300-4000 TL arası değişiyordu.
    en sonunda (80*220 bir kapı ve 90*110 olan pencereyi beyaz yaparak) vadeli 3200 TL olarak fıratpenle anlaştık.. aksesuarlar GU, 4 adet çift açılım, camlar ısıcam mı şişecam mı hatırlamıyorum, 4-16-4 olacak, 70 lik profil. ayrıca 4 cama sineklik...

    27 eylülde takılacak, sonrasında işçilikten memnun olursam buraya firma ismini de yazarım.
    Ankara-Sincan..
  • Merhabalar arkadaşlar Akansupen hakkında bilgisi olan var mı acaba?
  • Arkadaşlar her şeyi en detaylı bir şekilde yazmışsınız emeğinize ve hepinize teşekkürler ve saygılar.Yalnız her şeyi istediğim gibi yazdırdım,sözleşmeyi imzaladım;peki nasıl anlayacağım dandik marka takmadıklarını.Whity35'in ve diğer arkadaşların yaşadıklarını yaşamak istemiyorum.Tamam parası da değil istedikleri fiyatı da vereyim yeter ki iş iyi olsun,kaliteli olsun,sorun yaşamayayım istiyorum.Valla aklım karıştı vazgeçmek üzereyim.Taşkafa nerdeessiiinn bana yardımcı ol.Hatta beraber gidelim.:((
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.