Şimdi Ara

PVC Pencereler [ANA KONU] (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.403
Cevap
48
Favori
605.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iandi İ kullanıcısına yanıt
    whatsapptan sizle yazıştık sanırım umarım yardımı olmuştur. saygılar
  • xenofx X kullanıcısına yanıt
    Özel mesaj olarak bilgilendirme yaptım size. Saygılar.
  • Merhaba, yaklaşık 11m2 lik bir vitrine lamine cam montajı yapıldı ancak üst köşede yaklaşık olarak 3-4 mm boşluk sözkonusudur.yani 25 cm kadar bir bölüm kasanın ve pervazin dışında olup , boşluk silikon ile doldurulmuştur. Teknik olarak kabul edilebilir bir hatamidir herhangi bir ölümsüzlüğe sebep ölurmü? Değerlendirme ve yorumlarınızı rica ediyorum.
  • seyyah69 S kullanıcısına yanıt
    merhabalar alüminyum uygulaması yapılmış sanırım. kasanın üstünde 3-4 mm boşluk varsa bu normaldir izolasyon ile kapatılır. duvardan tavandan kaynaklı olabilir. ama 3-4 cm ise sorun olabilir.
  • Teşekkürler ilginizden dolayi......
  • Merhaba arkadaşlar.Başımdan geçen kötü olaylar zincirini sizlerle paylaşmak istedim.Gerçekten bu devirde dürüst esnaf bulmak samanlıkta iğne bulmakla eşdeğer.Paramızla birşey yaptırıyoruz çekmediğimiz rezillik kalmıyor.Pimapen Nirvana serisi 5 pencere ve 2 kapı yaptırdık.İşçilik diye birşey yok zaten.Üstüne üstlük profillerde hatalar mevcut.Hele taktıkları kapının bir tanesi illallah ettirdi.Adam sağa açılacak kapıyı sola açılacak şekilde yapmış.İlk geldiğinde bu ne dedik, hemen düzelteceğiz dediler.Kapıyı ters çevirip birkaç işlem yaptılar.Sonradan kapıyı nasıl monte ettilerse kapı bildiğin kasıyordu.Aradık değiştirin bu kapıyı dedik, geldiler değiştirdiler.Aradan biraz zaman geçti kapıda yine sorunlar ortaya çıktı.İşin en can sıkıcı kısmı ise: 5 pencere ve kapı siparişini 4 ayda ancak teslim edebildiler.1 ay sürecek işi oyalaya oyalaya 4 ayda yaptılar.Kapı için sineklik sipariş ettik, maşallah onun da ölçüsünü yanlış almışlar.Tam 1 ay sonra ancak yenisini üretip getirdi.Aynı şekilde başka bir firmadan iç mekan kapısı almıştık.Onda da bir ton sorun çıktı.Şimdi mahkemeye verdim sonuç bekliyorum.Gerçekten ahlaklı, dürüst esnaf kalmamış.Tiksindim, iğrendim resmen.Kimsenin ekmeğiyle oynamak istemem, ama biz bu firmaları ifşa edicez ki insanlar mağdur olmasın.Ankara Cevizlideredeki '' Derin Ticaret '' isimli Pimapen bayisinden uzak durun.Diğerlerine göre daha uygun fiyat verdi, ama keşke 1-2 milyar fazla para verseydim de böyle olmasaydı.Sonradan öğrendik ki bir akrabamız da bu heriflere iş yaptırmış.Komple bir apartmanın işini 1 senede ancak bitirebilmiş.Yaptığı kapılar vs de bir düzen tutmuyormuş.Keşke önceden haberim olsaydı.Dünyanın en iyi malını alsanız bile işçilik yoksa olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cerade -- 18 Ağustos 2017; 16:16:15 >




  • destek sacı, içten (PVC 'nin içinde gömülü, dıştan görünmeyen) köşelerde kaynaklı veya başka bir şekilde bağlantı imkanında son durum nedir, çözüm sunan marka varmı ?
  • Merhabalar 124x124 lük penceremiz su aldığı için değiştirmeye karar verdik, en iyisi winsa olarak bildiğimiz için onlardan fiyat aldık ancak 1200 tl gibi bir fiyat çıktı hiç anlamadığım işler olduğu için sormak istedim ne dersiniz fazla mı? Yada ne yapılabilir? Bu arada renk krem ve pervaz da değişecek
  • Dediğiniz gibi hizmet kalitesi önemli kötü bir deneyim olmuş sizin için, paylaşmanıza bende işin içinden biri olarak memnun oldum.

    saçsız profil kullanımı yaygın değil ama bildiğim kadarıyla konuyla ilgili en iyi noktada olan firma Alman Schüco Türkiyede tam manasıyla satışa sundularmı bilmiyorum.

    Tek Pencere krem renk olarak fiyat çok uçuk değil, fireside var çünkü. işçiliği iyi birini seçmeye dikkat edelim mümkünse referansı olan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_wind222


    quote:

    Orijinalden alıntı: the_wind222


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ghost0791

    İsim vermekten kaçınmayın hocam. Biz de ona göre körü körüne atlamayalım marka isimlerine aldanıp.

    Merhabalar,

    Sevgili @MarmaraPimapen belirttiği gibi sorun markalarla ilgili değil, sorun işçilikle ilgili. Kullanılan malzeme ne kadar kaliteli olursa olsun işçilik kötüyse zaten yapacak bir şey kalmıyor. Bir de işten anlamıyorsanız o zaman yandınız.

    Ben İstanbul - Kartal'da oturuyorum. Dairemde kullanılan tüm malzemeler neredeyse piyasadaki en bilindik, kaliteli ve pahalı markalar. Ancak dairedeki işçilik sıfır. Bunu tabi alırken çok uzman olmadığımız için göremedik. Daire bize gösterilirken her şey mükemmeldi. Ancak yaşamaya başlayıp zaman geçtikçe tüm sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Oturduğum site 4 yıllık, ben 2 yıldır yaşıyorum ve sıfır olarak aldım. Öyle yerler kırılıp, bozulup, arızalanıyorki insan şaşıp kalıyor.

    MarmaraPimapen'i dairemin çok ses alması (evin bir kısmı ana yola bakıyor) ve özellikle bu kış açılır kısımların soğuk ve rüzgar alması nedeniyle davet ettim. Sağ olsunlar ilk müsait zamanlarında geldiler. Çok ilgili arkadaşlar. Doğrama çok kaliteli olmasına rağmen eksik ve/ya hatalı montaj nedeniyle aşırı ses ve bu sebeple soğuk, rüzgar aldığını tespit ettiler. Bu arada ben geçen sene ilgili markanın bana yönlendirdiği bir ustayı çağırdım. Kendisi gelip kafasına göre mekanizmaları vs. (sağlam olmalarına rağmen) değiştirdi. Ses için de; "bu böyle, bu ses olur" diye cevap verip üstüne 700tl alıp gitti. (parçalar euro üzeriden olduğundan pahalıymış)

    MarmaraPimapen'den gelen arkadaşlar ses için "akustik lamine cam" tavsiye ettiler. Ama öncesinde doğramaların eksiklerini giderip gerekli ayarlamaları yapıp öyle denemem konusunda ısrarcı oldular. Eğer yine sorun yaşarsam cam değişimiyle ilgili tekrardan konuşuruz dedik. Bakın ne kadar güzel bir esnaflık. Camı değiştirip işlerine bakabilirler. Tekrar tekrar uğraşmak zorunda değiller ama müşteriyi onun durumunu da düşünüyorlar. Bu benim çok hoşuma gitti. Bundan dolayı aman ha iş yaptıracağınız firma / usta seçimine dikkat edin derim.

    Kendilerine tekrar teşekkür ediyorum.


    Merhabalar,

    Benim evin işi tek seferde bitmeyeceğinden konuyla ilgili bilgi ve yorumlarımı part'lar halinde yazmaya karar verdim.

    Part-1:

    @MarmaraPimapen'den arkadaşlar tekrar geldiler. Tüm camların ayarlarını yapıp sıkılaştırdılar, camların kalınlığına kadar her şeyi kontrol ettiler. Her şey olması gerektiği gibi olmasına rağmen ses sorununun çözülmediğini gördük. Ev hala aşırı derecede ses alıyor. Artık son çare olarak; akustik lamine cam ve/ya doğramaların değişimini konuştuk.

    Sorunu çözmek için daha az maliyetli bir deneme yöntemi bulduk; banyomuzun küçük camı direk olarak ana yola bakıyor ve bundan dolayı banyo da çok ses alıyor. Öncelikle buradaki camı küçük olması sebebiyle akustik lamine cam ile değiştirip sesi kontrol edeceğiz. Bu şekilde ilerleme kaydedersek cam değişimi yapabiliriz. Eğer sorun hala devam ederse cam değişimi ile doğrama değişimi de yapmamız gerekecek gibi görünüyor. Ne olacağını göreceğiz.

    Şimdilik son durum bu. Gelişmeler oldukça ekleyeceğim. Yine yakın ilgisinden dolayı @MarmaraPimapen'e teşekkür ediyorum. Bu arada Türk kahvesi borcumu da unutmadım.

    Herkese merhaba,
    uzun zaman önce foruma üyeydim ancak giriş yapmayınca üyeliğim silinmiş sanırım...
    ''Pvc doğramalar ve ses'' konusu ile ilgili tecrübelerimden faydalandırmak isterim. Yanlışım varsa tecrübeli doğramacı arkadaşlar düzeltebiliriler.

    Gürültü problemini çözebildiniz mi bilmiyorum. Ancak pvc doğrmalarda ses kaçakları birinci olarak doğramanın duvarla birleşim kenarlarından ve pervazlardan, ikinci olarak contalardan, üçüncü olarak camlardan, son olarak ta mermerden olur.

    Ortalama olarak 5-6 odacıklı bir profilin 40-43 db arası ses kestiği bilinir. Bu yüzden çok pahallı bir akustik lamine cam alamaya gerek yok. 42-43 db nin üzerinde ses kesen akustik lamine cam profillerle eşdeğer olmayacağı için bir anlamı olmayacaktır.

    Ses kaçağının nereden kaynaklandığını anlamanın çok kolay bir yöntemi var. Kulağınızı dayamak. 4+16+4 standart bir cama kulağınızı dayadığınızda camın içinde duydugunuz sesin yüksekliğiyle, doğramaya kulağınızı dayadığınızdaki ses farkı oldukça büyük ortalama yarı yarıyadır.

    Başta saydığım 4 hususla ilgili yapılması gerekenlere gelirsek,

    1-Duvarla ve mermerle birleşim kenarlarında büyük boşluklar varsa mutlak suretle duruma göre köpükle (Yeni çıkan Sista'nın teq adlı ürününün yoğunluğunu beğendiim) ve gereken küçük yerlerde akustik mastikle içinin tamamen doldurulması gerekir. Köpükle içi tamamen doldurulan büyük boşlukların üzerine akustik mastik uygulaması yapılabilir. İçleri tamamen doldurulan o bölgelerin mümkünse dıştan ytong ve sıvayla kapanması büyük fayda sağlar. Doğramayı bir nevi duvarın içine oturtmuş gibi olursunuz. Dıştan ve içten bakıldığında mastik çekildiği için boşluk yokmuş gibi görünebilir. Boşluk içtedir ve zaten ince bir malzeme olan mastik içeri rüzgar girmemesi ve düşük seslerde etki etmesinin dışında bir şeye yaramayacaktır. Yüksek şiddetteki sesleri bu mastiği delip geçer.

    Sıfır ölçü olan doğramanın veya doğramayı bindirdiğiniz mermerin her iki tarafına da sadece mastik çekmeniz rüzgar ve soğuk açısından işe yarasa dahi yine ses açısından fazla bir işe yaramayacaktır.


    2-Contalar kasaya tam olarak basmalı ve sıkıca kapanabilmelidir. Bunu anlamanın en güzel yolu ilk contanın kasaya gelen kısmına bir A4 kağıt koyup çekmenizdir. Eğer kağıt kolaylıkla geliyorsa kasaya tam basmıyorsunuz ses ve soğuk içeri giriyor demektir. Kağıt zar zor geliyorsa sınıfı geçmiş sayılırsınız kağıt hiç gelmiyorsa çok iyi durumdadır denebilir.


    3-Akustik lamine cam normal lamine camlara göre 3db kadar fazla bir etki yapar. Tavsiye edebileceğim fiyatı en uygun akustik lamine cam kombinasyonu 4+4+16+10 dur.(0,76pvb) Bir çok kaynağa göre 41-43 db ses yalıtımı sağlar. Bu da şehir gürültüsü ve uğultusu için yeterlidir. Aynı kombinasyonu akustik lamine yerine lamine camla da yapabilirsiniz. Yine büyük fayda sağlayacaktır. 5+5+16+4+4 lamine cam kobinasyonu 4+4+16+10 lamine cam kombinasyonundan iyi ve performansı 4+4+16+10 akustik lamine camlı performansına yakındır denilebilir. Ve daha ucuza mal olur. Ortalama gürültüyü kessin 4+16+4 standart kombinasyondan iyi olsun hiç olmazsa şehir uğultusu azalsın derseniz 4+4+16+6 veya 5+5+16+4 lamine kombinasyonlarını kullanabilirsiniz.
    5+5+16+4'ün çok az bir farkla daha iyi performans verdiğini söyleyebilirim. evime ikisinden de yaptırdım ve beni rahatlattı. Fiyatları da eşit gibi.


    4- Mermerleri iki parça olarak ayırıp doğramayı üzerine bindiren ve bununla uğraşacak birileri varmıdır bilmiyorum. Ama soğuk ve ses açısından yapılması gereken mermeri iki parça yapıp araya boşluk bırakıp bu arayı da köpükle doldurmaktır. Soğuğun ve sesin direkt olarak çarptığı ilk mermerden sonra içeriye direkt olarak geçmemesi aradaki boşukta kırılması gerekir.


    Ancak sizin sıkıntınız büyük olduğuna göre duvarlarınızın ses yalıtımı açısından zayıf olup olmadığını da gözden geçirmek gerekir.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mrt Deniz -- 28 Ağustos 2017; 13:46:48 >




  • Arkadaşlar yaklaşık 2 sene önce berbat bir işçilik ve malzeme kalitesi ile birlikte tadilat sırasında bütün pvc leri yeniledim.

    Malesef 0 bile olmayan işçilik kalitesi bana sürekli sorun çıkarttı.

    Büyük bir tadilat sırasında pvc leri de birlikte yaptırmış olmam, başka şeylerle uğraşmam dolayısıyla bu montaj böylece kaldı.

    Balkondaki dış denizlik eğim vermeden montajlanmış ve her yağmur yağmada mermer üzerinde biriken su içeriye doğru giriyor.
    Tabi ilk montajda artık bedavaya aldıkları silikonmudur nedir 1 ay sonra çatlamıştı.

    Ben geçen sene yine buradaki tavsiyelere uyarak ceresit cs51'le silikonları yeniledim, tabi işçiliğim çok da iyi değildi.

    Ceresit CS51 1 seneye yakın dayandı ama o da iflas etti.

    Yine bu sene silikonları yenilemeye karar verdim ve sika construction ile tekrar yeniledim.
    Sanırım eski silikonu wd40 ile temizlememden ötürü ya da bilemiyorum yanlış uygularmadan ötürü sanki tam anlamıyla yapışmadı pu mastik.
    Uygulamadan 1 gün sonra içerideki silikonu elimle küçük bir yerini koparabildim.

    Neyse uzun anlatımdan sonra soruma geliyorum.

    Buraya kalıcı olarak nasıl bir çözüm bulabilirim. Sika iyi bir markadır diye düşünüyorum, önereceğiniz başka bir silikon/pu mastik var mı?

    Buraya denizlik uzatma profili gibi birşeyle kapatıp eğim verdirebilir miyim?

    Teşekkürler.

    PVC Pencereler [ANA KONU]

    PVC Pencereler [ANA KONU]

    PVC Pencereler [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lodlod -- 29 Ağustos 2017; 13:57:20 >




  • Merhaba eski izolasyonu falçata v.b. ile keserek almanız lazım başka birşey sürmeyin. CS51-Polüretan Mastik-Asetik silikon ve akrilik mastikler hepsi zamanla sorun çıkarıyor.

    Eski izolasyonu keserken pvc ve mermere çok zarar vermeden alalım. Silikonize mastik öneririm biz den braven marka kullanıyoruz sorun yaşamıyoruz. Alternatif olarak soudal marka oda yoksa abc marka olabilir. Ürün silikonize mastik olmalı ama akrilik değil.

    Silikonize mastiği çekmeden önce iyice tozunu ve kirini almanız lazım.

    Mermer üstüne mermer veya profil koyarsanız tahliyeler kapanır daha fazla sorun olur.
  • il/ilçe olarak neredesiniz yakın konum ise yerinde yardımcı olmaya çalışırız.

    Diğer yönden buradan tavsiye vermek gerekirse Np1 ürününü kullanın.
  • bbgelen kullanıcısına yanıt
    Poliüretan mastik kullanmayın demişsiniz, daha çok kafam karıştı.

    Ben poliüretan mastiği yine bu konuda ilk sayfalarda okumuştum. Tam hatırlamıyorum mesajı.

    Bu konuda en iyi marka den braven'mı dır?

    ABC markayı kime sorsam çok kalitesiz diyor.
  • MarmaraPimapen kullanıcısına yanıt
    istanbul şişli tarafındayım. sizce ne yapılabilir ve tahmini olarak ne kadar bir masraf yaparım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: by190

    istanbul şişli tarafındayım. sizce ne yapılabilir ve tahmini olarak ne kadar bir masraf yaparım?

    arefe günü orada idik önümüzdeki günlerde tekrar geçeceğiz
    whatsapptan konum atar iseniz uğramaya çalışırız geçmeden haber verip sözleşiriz tabiki. yerinden yapılıp yapılmaması gerekenleri konuşuruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarmaraPimapen -- 1 Eylül 2017; 22:16:37 >
  • Merhaba,

    Evim cadde uzerinde, komple pencerelerini pvc yaptiracagim. Fakat aklima takilan bir kac soru var. Bir kac usta getirtip kesif yaptirdim. İclerinden bir ustanin yaklasimi olumlu geldi ve onunla anlasma asamasindayim. Evim gercekten sesin cok yogun oldugu bir cadde uzerinde, usta bana egepen zendow serisi pencereleri onerdi ve cam olarak 4+16+4 isicam olarak bir kurulan bir sistemde ses konusunun sorun olmayacagini belirtti. Sizce bu cozum onerisi yeterli mi ? Yeterli olmaz ise baska ne gibi alternatifler olabilir ?
  • cega C kullanıcısına yanıt
    Bir kaç mesaj üstte detaylıca ses konusunu yazdığım bir mesaj var. Tamamını okumanızı öneririm.
    4+16+4 cam ses yalıtımında çok etkin değildir. Minibüs, otobüs, kamyon, korna seslerini çok net olmasa da rahatça duyarsınız. Yeni nesil yavaş giden arabaların yol sesi rahatsız etmeyecek seviyede gelir. Yüksek sesli caddenin oluşturduğu uğultuyu gidermez. Ekonomik olması açısından 5+5+16+6 lamine cam tavsiye ederim. 37 db ses yalıtımı sağlar. Diğer saydığım sesleri ve uğultuyu rahatsız etmeyecek düzeye kadar indirir. Bütçeniz elveriyorsa 4+4+16+10 akustik lamine cam tavsiye ederim. Hepsinden daha iyi sonuç verir. Tabi bu ne yükseklikte bir sesten rahatsız olduğunuzla da alakalı bir olay. Kimileri 4+16+4 standart camın cadde üzerindeki eve giren seslerinden fazla rahatsız olmuyor. Eskiden ahşap pencere ve tek camla da cadde üzerinde oturup rahatsız olmayan insanlar vardı hala da vardır. Ama beni evin içindeki dışarıdan gelen yüksek ses rahatsız ediyor, sokaktaymışım gibi oluyor ve dinlenemiyorum.

    Evin heryerine aynı kombinasyonda cam yaptırmak zorunda değilsiniz. Bütçenize göre evin fazla gürültü alan veya almayan yerlerine göre cam kombinasyonlarını yapabilirsiniz.

    Alt, üst ve yanlardaki boşlukların iyice doldurulduğuna emin olun.

    Son olarak Zendow gibi 2 contalı bir seri değil de 3 contalı bir sistem ses ve soğuk konusunda daha çok işe yarayacaktır. Yine Egepen'in Legend serisi, Pimapen Nirvana, Winsa Dorado gold veya revotech serisi olabilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mrt Deniz -- 4 Eylül 2017; 3:19:44 >




  • İsonem markasının su yalıtımı yaptığını iddia ettiği bir ürünü var. Araştırılabilir.
  • cega C kullanıcısına yanıt
    attığınız resimde polüretan mastik çekilmiş zaten cs51 yanlış anlamadıysam. polüretan mastik ürünleri 1,5-2 yılda kılcal çatlaklar oluşturuyor ve su alıyor bizde bu hatayı yaptık bi zamanlar. Den braven benim hiç sorun yaşamadığım bir ürün henkel ürünleriyle sorun yaşadım ama den bravende yaşamadım öyle söyliyim. bulamazsanız soudal onuda bulamazsanız abc demek istedim. Asetik silikon veya polüretan çekilmesinden iyidir. polüretan pahalı diye iyidir sağlam olur diye düşünmeyin bizim işe uygun değil tam olarak özellikle alt dış kısımlarda.

    4+16+4 Cam akustik yalıtımda kesinlikle son derece yetersiz kalır. 6+14+4 v.b - 6+20+(4+4)Lamine - 6+20+(4+4) Akustik Lamine gibi ürünler ve profilde diğer arkadaşında dediği gibi üç contalı profil de önemli bütçenize göre artık :)
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.