Arkadaşlar ben Karabük Üniversitesi bilgisayar mühendisliği 2. sınıf öğrencisiyim.Geçen sene aldığım burs,derslerimin çok kötü olması sebebiyle krediye dönecek ancak ben kredi istemiyorum ve krediye dönünce krediyi kestireceğim.Bu yüzden okurken çalışmam gerekiyor ancak Karabük küçük bir yer olduğundan iş bulmam mümkün değil.Bu yüzden internet üzerinden çalışmak zorundayım.Bu aralar grafikerlik ile uğraşıyorum.Photoshop ve corel draw bilgim orta düzeyde.Önümde 1 ay kadar zaman var.Sizce bu süre içinde internet üzerinden çalışabilecek düzeye gelebilir miyim? Diğer uğraşmayı düşündüğüm şey ise php programlama.Bu ikisinden hangisi ile uğraşmalıyım? Yardımcı olabilecek birileri varsa çok mutlu olurum.Grafiker diyecek olan arkadaşlar grafikerliğin hangi alanı ile uğraşmamın daha iyi olacağını belirtmeleri daha iyi olur.
Merhabalar. Durumunu kısaca anlatmışsın kardeşim ama bir abin olarak ilk önce diploma derim. Hiç bir işe yaramasa bile askerde işe yarar:)
Grafikerlik bir programı yarım yamalak öğrenip iş yapmak kesinlikle değildir. Hatta işin tarifinde bilgisayar bilmek bile yoktur. Daha 15 sene öncesine kadar çok az grafiker bilgisayar kullanıyordu:) Bu işe gerçekten gönül vereceksen yapacaksan gir grafikerlik çok fazla zorluğu olan ama geri dönüşü çok zor ve çok az olan bir meslektir. Ve ben oldum demek için en azından 4 - 5 seneye ihtiyaç var. Tabiki okuluyla, hocasıyla en azından destek verenleriyle.
Ama gerçekten istersen tabiki yaparsın bol bol kitap okumak çizim yapmak şartıyla. Programlar her zaman 2. 3 sırada önemlidir.
Senin gibi teknik bir bölümde okuyan büyük ihtimalle matematiği güçlü bir arkadaşın sanat/estetik tarafı çok ağır basan bir meslek yerine programcılık vb gibi bir alana yönelmenin çok daha mantıklı olduğunu düşünürüm. Tabiki olay sende bitecek.
Başarılar.
Cevabın için çok teşekkür ederim.Yukarıda da söylediğim gibi okurken çalışmak istiyorum.Yani üniversiteyi bırakma gibi bir düşüncem yok.Ben de öyle düşünmüştüm ancak PHP programlama da kolay bir dil değilmiş gibime geliyor.Öğrendim diyelim bir sürü de külfeti var.En azından hackerlar yüzünden sürekli başı ağrır insanın.Kararsız kaldım.