Şimdi Ara

Hangi linux sürümü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben netbook kullanıcısıyım. Win7 starter yüklü ve biraz hantal bir sistem. O yüzden linuxe geçmek istiyorum. Düşük sistem özelliklerinde çalışabilecek office işlerini ve video işlerini görebileceğim bir sürüm arıyorum bana uygunu hangisidir?
    Birde programlamaya ve grafik tasarıma başlamak istiyorum. Dil olarak javayı seçmeyi düşüüyorum. Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir? Birde malum netbook olduğu için son sürüm photoshopu açmıyor linuxte benim kullanabileceğim photoshop vari bir program var mıdır? Bu program nedir? Kullanmayı nasıl öğrenebilirim?

• hocam google de " linux for netbooks " yazıp aratırsanız ilk çıkan sitede alternatif dağıtımlar var.
    en güzeli kendiniz deneme yanılma yöntemiyle size uyan dağıtımı bulabilirsiniz
    photoshop benzeri linuxta bildiğim kadarı ile " gimp " adlı program var ve bir çok dağıtımda önyüklü gelmektedir
    kurduktan sonra dağıtımın yazılım yöneticisinden farklı programlar deneyebilirsiniz.
    yalnız grafik tasarım konusunda netbook lar malum atom işlemcili oldukları için istediklerinizi yapamayabilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: orsimsek

hocam google de " linux for netbooks " yazıp aratırsanız ilk çıkan sitede alternatif dağıtımlar var.
    en güzeli kendiniz deneme yanılma yöntemiyle size uyan dağıtımı bulabilirsiniz
    photoshop benzeri linuxta bildiğim kadarı ile " gimp " adlı program var ve bir çok dağıtımda önyüklü gelmektedir
    kurduktan sonra dağıtımın yazılım yöneticisinden farklı programlar deneyebilirsiniz.
    yalnız grafik tasarım konusunda netbook lar malum atom işlemcili oldukları için istediklerinizi yapamayabilirsiniz

teşekkür ederim hocam:) grafik tasarım dediğim ahım şahım şeyler değil ufak tefek öğreneyim diyorum sadece basit şeyleri yapabileyim yeter
  • Pre-clinic kullanıcısına yanıt
    Ubuntu Desktop , Netbooklarda sorunsuz çalışıyor.

Photoshop yerine GIMP, Illustrator yerine Inkscape kullanabilirsiniz. Programlama için ise Bluefish işinizi fazlası ile görecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehodja -- 24 Şubat 2014; 17:15:31 >
  • Merhaba bende pc sis. bakim onarim kursuna basladim linux iicin cd istedi hoca format cdsi nasil bulucam suumleri varmis pcciye girltsen su surumumu verin dicem yardimci olursaniz sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akbabali34

Merhaba bende pc sis. bakim onarim kursuna basladim linux iicin cd istedi hoca format cdsi nasil bulucam suumleri varmis pcciye girltsen su surumumu verin dicem yardimci olursaniz sevinirim

herhangi bir linux sürümünü indirip, bu indirdiğiniz kalıbı cd'ye yazdırırsanız linux format cd'niz olmuş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrsmrc -- 24 Şubat 2014; 15:50:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrsmrc

quote:

Merhaba bende pc sis. bakim onarim kursuna basladim linux iicin cd istedi hoca format cdsi nasil bulucam suumleri varmis pcciye girltsen su surumumu verin dicem yardimci olursaniz sevinirim

herhangi bir linux sürümünü indirip, bu indirdiğiniz kalıbı cd'ye yazdırırsanız linux format cd'niz olmuş olur.

nerden indiricegim acaba

• quote:

quote:

quote:

nerden indiricegim acaba

indirmek istediğiniz bir linux sürümü var mı? pardus, mint, ubuntu, elemantary, fedora, ... gibi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

nerden indiricegim acaba

indirmek istediğiniz bir linux sürümü var mı? pardus, mint, ubuntu, elemantary, fedora, ... gibi?

Daha once hic kullanmadim ne oldugunu bilmiyorum kursta hoca istedi bi windows isletim sis. bide linux yaninizda olucak hep dedi hoca en iyisi yada en basiti nasil oluyorsa sizin tavsiye ettiginiz bitanesi olur :)

• linux mint
    indirme linki :http://www.linuxmint.com/edition.php?id=144

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrsmrc -- 24 Şubat 2014; 17:02:09 >
  • mrsmrc kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim cok sagolun bende pc yok internet kafeye gidicem orda indirip cdye yada usb ye aticam n ekadar yer kaplar usb daha iyimi olur acaba normal indirince direk aticam degilmi windowsta programla atiliyoduda tekrar tesekkur ederim iyi aksamlar :)

• quote:

Cok tesekkur ederim cok sagolun bende pc yok internet kafeye gidicem orda indirip cdye yada usb ye aticam n ekadar yer kaplar usb daha iyimi olur acaba normal indirince direk aticam degilmi windowsta programla atiliyoduda tekrar tesekkur ederim iyi aksamlar :)

indirin ve cd yazma programı veya windowsun kendi kalıp yazma programıyla o indirdiğinizi bir dvd'ye yazdırın.
    peki tesekkur ederim normal icine atip yaz diyim yazsin yani cok sagolun iyi aksamlar :)

• quote:

peki tesekkur ederim normal icine atip yaz diyim yazsin yani cok sagolun iyi aksamlar :)

rica ederim.
    içine atmayın. "disk kalıbı yazdır" diyerek yazdırın.
    peki sagolun iyi aksamlar :)

• quote:

quote:

rica ederim.

bu linux kullanıcılarına tıkladım 1,2 gblik bişi var dogrumu indiriyomuyum ? Hangi linux sürümü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akbabali34 -- 24 Şubat 2014; 20:21:07 >

• quote:

quote:

quote:

rica ederim.

bu linux kullanıcılarına tıkladım 1,2 gblik bişi var dogrumu indiriyomuyum ? Hangi linux sürümü?

doğrudur

peki cok sagolun :)

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.