Şimdi Ara

Hangi İşlemciyi Almalıyım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

arkadaşlar bilgisayarımda dual core e6300 işlemci var ve oyunlarda çok sıkıntı çıkarıyor hep yetersiz oluyor anakartım faxonn g41 anakartın kitapçığını indirdim orada yazanlar aşağıda şimdi soruma gelirsek

1- INTEL CORE 2 QUAD Q8400 2.66GHz İŞL. mi yoksa INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2.4 ghz 8m işlemcimi almalıyım
    ya bide 8m 4m ne oluyo çok önemlimi oyun için alıcam bütçem çok yok çoğu q6600 iyi demiş nette sizin fikriniz ne acaba

2- ram ne kadar takabilirim yani 2x4 (8gb) takabilirmiyim

3- bide bana sıkıntı çıkarmayacak bide çok pahalı olmayan bir ekran kartı önerebilirmisiniz

Not: Baştada dediğim gibi bütçem az olduğu için ilk önce işlemci alıcam en acil olan o fikirlerinizi alabilirmiyim Allah'a emanet olun

Support LGA775 socket Intel® CPU:
    CoreTM 2 Quad / CoreTM 2 Duo / Pentium® Dual-Core /
    Celeron® Dual-Core / Conroe-L processors
    Supports 45nm processor

Front Side Bus 1333/1066/800MHz FSB

Chipset North Bridge: Intel® G41
    South Bridge: Intel® ICH7

Memory 2 x 240-pin DDR3 DIMM sockets
    Support up to 8GB of system memory
    Dual channel DDR3 1066/800MHz architecture

Audio Realtek 6-channel audio chip (G41MXE)
    Realtek 8-channel audio chip (G41MXE-K)
    High Definition Audio
    2/4/5.1/7.1-channel
    Support for S/PDIF out
    Support Jack-Sensing function

LAN Realtek 10/100/1000Mb/s LAN chip

Expansion Slots 1 x PCI Express x16 slot
    1 x PCI Express x1 slot
    2 x PCI slots

• İksi arasında çok fark olmaz. ucuzu hangisiyse onu alın.
  • q8400 benim işlemcim.
    Evet yeterli bir işlemci ama gereksiz yatırım olur kesinlikle.
    Çünkü 1-2 seneye bu da yetmemeye başlayacak belki daha da kısa sürede.
    O yüzden köklü upgrade tavsiye ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagmurteam

q8400 benim işlemcim.
    Evet yeterli bir işlemci ama gereksiz yatırım olur kesinlikle.
    Çünkü 1-2 seneye bu da yetmemeye başlayacak belki daha da kısa sürede.
    O yüzden köklü upgrade tavsiye ediyorum

çok sağol kardeşim ama ne bilim işlemci seçemedim hala bir bilgisayar topladım vatanda indirim var diye onuda kardeşimi kıramadım ona verdim :( şimdi tekrar işlemci aramaya başladım 2 sene götürse yine yeter bana

şu an bendeki

pentium dual core E6300 2.80 ghz işlemcim 2 gb ram var ekran kartı da ati raedon hd 4450

ya çok sıkmaya başladı hiçbirşey oynatmıyor her şeyde kasıyor vatandan indirimli diye arkadaşlara sordum sistem toplama kısmında orda bir pc önerdiler 1650 tl ye topladım dedimya kardeşim aldı

şimdi ustat sana bir sorum olacak işlemcilere bakıyorum da

core2 quad lar hep uçmul 175 q6600 başlıyor q9550 455 tl ye kadar var

hangi işlemci ne kadar eder yani 220 - 250 civarı q8400 alınırmı

yoksa q6600 175 tl ye değermi

yada bunlara maksimum ne kadar ücret ödenmeli 2 sene götürse yeter dedimya sistemimi yazdım onunla idare ederken biraz hızlansa yeter 2012 oyunlarını oynamak için en azından full grafiğede gerek yok zaten hiç oynamadım taki bu güne kadar ama kardeşim oynar artık :( zevkliymiş gerçekten full çözünür oynamak.

düşüncelerin nedir ustat core 2 duo lara baktım ama onada 120-130 istiyorlar onu alıcağıma quad serisi daha mantıklı gibi geldi ama tam bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mrt806

Merhaba Arkadaşlar

arkadaşlar bilgisayarımda dual core e6300 işlemci var ve oyunlarda çok sıkıntı çıkarıyor hep yetersiz oluyor anakartım faxonn g41 anakartın kitapçığını indirdim orada yazanlar aşağıda şimdi soruma gelirsek

1- INTEL CORE 2 QUAD Q8400 2.66GHz İŞL. mi yoksa INTEL CORE 2 QUAD Q6600 2.4 ghz 8m işlemcimi almalıyım
    ya bide 8m 4m ne oluyo çok önemlimi oyun için alıcam bütçem çok yok çoğu q6600 iyi demiş nette sizin fikriniz ne acaba

2- ram ne kadar takabilirim yani 2x4 (8gb) takabilirmiyim

3- bide bana sıkıntı çıkarmayacak bide çok pahalı olmayan bir ekran kartı önerebilirmisiniz

Not: Baştada dediğim gibi bütçem az olduğu için ilk önce işlemci alıcam en acil olan o fikirlerinizi alabilirmiyim Allah'a emanet olun

Support LGA775 socket Intel® CPU:
    CoreTM 2 Quad / CoreTM 2 Duo / Pentium® Dual-Core /
    Celeron® Dual-Core / Conroe-L processors
    Supports 45nm processor

Front Side Bus 1333/1066/800MHz FSB

Chipset North Bridge: Intel® G41
    South Bridge: Intel® ICH7

Memory 2 x 240-pin DDR3 DIMM sockets
    Support up to 8GB of system memory
    Dual channel DDR3 1066/800MHz architecture

Audio Realtek 6-channel audio chip (G41MXE)
    Realtek 8-channel audio chip (G41MXE-K)
    High Definition Audio
    2/4/5.1/7.1-channel
    Support for S/PDIF out
    Support Jack-Sensing function

LAN Realtek 10/100/1000Mb/s LAN chip

Expansion Slots 1 x PCI Express x16 slot
    1 x PCI Express x1 slot
    2 x PCI slots

Bence ikisi arasından hangisi az kullanılmışsa, oc vb yapılmamışsa daha yakın satın alma tarihli olanı ya da satıcısı daha güvenilir olanı tercih et.

• Hala degeri varken satip yeni bir sistem kurun derim illa degistirceksenizde e8400-8500 yada 8600 modelini alin butun oyunlari rahatca sikinti yapmadan calistirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hangi SSD almalıyım Yardım
    geçen yıl açıldı
    Hangi monitörü almalıyım
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: shapecharacter

Hala degeri varken satip yeni bir sistem kurun derim illa degistirceksenizde e8400-8500 yada 8600 modelini alin butun oyunlari rahatca sikinti yapmadan calistirir.

Katılıyorum.

Bu board'a yatırım yapmak mantıksız olur. Paranızı boşa harcamayın. Bütçenizi 200 - 400 TL daha zorlayıp, daha iyi bir konfigürasyon toplayabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: momentmc

quote:

Hala degeri varken satip yeni bir sistem kurun derim illa degistirceksenizde e8400-8500 yada 8600 modelini alin butun oyunlari rahatca sikinti yapmadan calistirir.

Katılıyorum.

Bu board'a yatırım yapmak mantıksız olur. Paranızı boşa harcamayın. Bütçenizi 200 - 400 TL daha zorlayıp, daha iyi bir konfigürasyon toplayabilirsiniz.

çok sağol öncelikle kardeşim ya anlamadığım için burada bilgi alamya çalışıyorum ve sana bir sorum olacak

şimdi ben zaten işlemci ekran kartı ve ram almak zorundayım senin tavsiyen bunların zaten alıcan bide anakart al tam olsun mu şayet öyleyse bana bir öneride bulunabilirmisin yani anakart işlemci ram ekran kartı hangi modelleri almalıyım küçük bir konfigurasyon yazarmısın yani core 2 quad yada i3 - i5 serileri içinde olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt806 -- 1 Nisan 2013; 16:44:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mrt806

quote:

Orijinalden alıntı: momentmc

quote:

Katılıyorum.

çok sağol öncelikle kardeşim ya anlamadığım için burada bilgi alamya çalışıyorum ve sana bir sorum olacak

şimdi ben zaten işlemci ekran kartı ve ram almak zorundayım senin tavsiyen bunların zaten alıcan bide anakart al tam olsun mu şayet öyleyse bana bir öneride bulunabilirmisin yani anakart işlemci ram ekran kartı hangi modelleri almalıyım küçük bir konfigurasyon yazarmısın yani core 2 quad yada i3 - i5 serileri içinde olabilir.

i5 alacak kadar bütçeye sahipsen orta üst veya üst düzey bir pc'ye sahip olabilirsin zaten, ama beni 1-2 yıl daha idare etsin, oyunları med. ayarlar ile oynarım dersen ve masaüstünde yapacağın işler belirli programlardan ibaretse G860, G2020 tarzında bir işlemci alabilirsin.

Anakart olarak seçeceğin işlemciye bağlı i5 seçecek isen Z77 serisi bir anakart almanda fayda var. 4 GB ram ve GTX 560 Ti gibi bir board ile sistemi toparlayabilirsin.

Net bir şey belirtmediğin için tam bir konfigürasyon söyleyemedim ama bütçeni söylersen diğer arkadaşlarda tavsiyelerde bulunacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.