Şimdi Ara

Hangi Elektro Gitarı Almalıyım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektro gitar almayı düşünüyorum. Elektro gitarlar hakkında bilgi sahibi değilim sadece internetten araştırdığım kadar biliyorum. Daha önce gitar çalmadım. Direkt elektro gitar ile başlamak istiyorum. Evde Elektro gitar için hiç bir ekipman yok. Set olarak iki tane set seçtim bu setlerden mi alayım yoksa tek tek almam mı daha iyi olur? Tek tek almak daha iyiyse amfi önerisi de lazım. Biri HH diğeri de HSS hangi duruma göre hangini seçmem daha iyi olur ve diğeri neden seçilmemeli? Bütçe olarak da ibanez markalı setin civarında olur. Müzik olarak orta-sert arası şeyler çalmayı düşünüyorum.


    https://www.zuhalmuzik.com/ibanez-ijrx20u-bkn-elektro-gitar-paketi-166358


    https://www.zuhalmuzik.com/squier-affinity-strat-hss-frontman-15g-amp-lake-placid-blue-elektro-gitar-seti-0372820602




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serhat323232 -- 1 Ekim 2023; 20:3:8 >







  • squier başlangıç için gayet iyi.


    ama ne tür müzik dinliyorsun ona göre seçim yapmak daha mantıklı gibi.


    strat ve telecaster'lara bi bak derim.

  • ibanez grg121dx veya muadili (~9200 ₺)

    behringer umc204hd veya focusrite solo gen 3 (amazon, ~2900 ₺)

    presonus stüdyo monitör seti (~4700 ₺)


    sadece evde çalacaksan amfi alma. ses kartı + ref. monitörler daha çok işe yarar. ileride klavye alırsan onu da bağlarsın. Ayrıca bilgisayar üzerinden DAW (reaper, studio one gibi) ve pluginler (gitar pedal pluginleri) ile çok daha fazla çeşitlilikte ses/ton elde edebilirsin. Orada amfi pluginleri de var, ister marshall amfi plugini ister fender amfi plugini yüklersin olur biter.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leopolidas -- 3 Aralık 2023; 18:45:43 >
  • Merhaba,


    Elektro gitar ile 2 yıldır amatör olarak ilgileniyorum nacizane tecrübelerime şöyle


    *Ben ucuza getirmek için ikinci el epiphone Les Paul 100 aldım.Fena değil ama manyetikleri biraz gitmiş ve yeni düzgün manyetikler 4-5 bin civarında.

    Yani birincisi başlangıç diyip gitarın ucuzuna kaçmayın,maddi imkanın el verdiği bütçeye göre en iyisini alın,sizi müzikten soğutmasın.Set olarak önermem,tercih meselesi olmakla birlikte hepsini birden almak zorunda değilsiniz.Gitarın bütçeye göre en iyisini alıp diğerlerini sonra da alabilirsiniz.Amfi veya ses kartını 2. El seçebilirsiniz. Bir hevesle tüm herşeyi alıp sonra yüzüne bile bakmayan arkadaşların Amfi ,ses kartı gibi satılık ilanları İnternet'e çok var.


    Pedal için acele etmeyin, bilgisayar için gitar rig uygulaması var bununla biraz idare edersiniz.Bence tek tek pedal almaktansa prosesör almak bana daha mantıklı geldi.NUX MG 400 7500 tl ye geçen ay sıfır prosesör aldım.Ses kartı olarakta kullanabiliyorsunuz.



    İşin en önemli kısmı;

    Tarzınız çok önemli sert tonlar seviyorsanız H-H dizilişi gitar seçmelisiniz.Biraz Sert arada da clean tonlar olsun Derseniz H-S-S seçmelisiniz.Fender ve Ibanezi arastırdiğımda İbanezin Fendere göre daha sert tonlara sahip olduğunu öğrenmiştim.Yanlış tarza göre seçtiniz gitara bir dünya parada dökseniz sizi memnun etmeyebilir.


    İşin özü önce tarza sonra paraya bakıyor ucu bucağı olmayan bir alem....Tarzınızı belirleyin ,bütçenize göre en iyi gitarı sıfır alın.Satın alacağınız gitarı mutlaka elinize alın ve sesini duyun.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.