Şimdi Ara

HANGİ DÖVÜŞ SANATI SOKAKTA İŞE YARAR (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
5
Favori
111.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emure

    6 sene önce konuyu açıp sakın kick boks demeyin yazmışım. Şimdi ise kick boks olduğunu düşünüyorum.

    Kick box sokakta işe yaramaz Muay Thai
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meco

    erkekligin 10da 9u kacmaktır ve bunu atalarımız bosuna dememistir belki bir gün anlarsınız neyse... ögrenmesi zahmetlidir ve hocası pek bulunmaz bulunsada yerli hocalardan hayır gelmez ama ben Full-Contact diyorum karsındakinin ne bildigi önemli degil

    Aynen free running - parkour çalışın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence sağlam bir güreş az birazda boks işte yumruk tekniği filan sonra gelsin kavgalar uzak doğu sporları bizim ülkede işlemez. adamı en kısa yoldan yatırıp ağzına ağzına çakacaksın
  • Kickbox sokakta seri olmanı ve sağlam vurmanı sağlar tek kişiyle kavga edersen işe yarar ben kesinlikle aikido diyorum 3 senede tüm tekniği öğretirler eğer hocan ego sahibi biri değilse tüm bildiklerini öğretir çok etkili bir dövüş sanatıdır
  • Ben de pek dövüşten anlamam. Hatta bu bir ara bende kompleks oldu, gidip video çektim 2 tane. :D Onları da çok güzel laflar ederek andığım bazı kardeşlerim yaydılar. Bu kilolu halimde pek dövüşebileceğimi sanmıyorum. O yüzden en az 85 kiloya ineceğim. Sonra da bir güzel Wing Chun öğreneceğim. Tabii asla profesyonel olma niyetim yok. Kendimi savunayım, yeter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emure

    HANGİSİ DAHA İYİDİR. SAKIN KİCKBOX FALAN DEMEYİN GERÇEKTEN HANGİSİ İŞE YARAR YANİ HANGİSİNİ ÖĞRENİTSEM KENDİMİ DAHA İYİ SAVUNABİLİRİM. VARMI DÖVÜŞ SANATIYLA UĞRAŞAN.TAİ-CHİ,AİKİDO,TEKVANDO,KUNG FU VS.

    Savunma sanatlarının hepsi iyidir. Şu sporu Yapan Adam bu sporu Yapan Adami Dover gibi benzetmeler saçma olur. Ama imkanin varsa cesaret ve gucte varsa kick box a yonel :)
    Beni Ortaokulda kiz yuzunden fena dovmuslerdi sonra kick boxa basladim aradan epey sure gecti lisansim var turnuvalara cikiyorum. Şimdi o çocuklar beni gorunce yolunu degistiriyor :) Tam 8 senedir kick box yapiyorum. Yaklasik 1senedirde body building :) ikisi birden Zor oluyor birde Sabah 8 aksam 7 çalışıyorum. Eve gitmem 12 1 i buluyor ama hiç aksatmiyorum ve pek yorulmuyorumda :)
    Edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arno Dorian -- 21 Kasım 2014; 3:26:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: emure

    6 sene önce konuyu açıp sakın kick boks demeyin yazmışım. Şimdi ise kick boks olduğunu düşünüyorum.

    Hocam 6 senede kararın ne oldu hangi dövüş sanatını öğrendin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hicbiri



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşda demiş bir bokscu yumruk yemeye alışıktır benzeri bir cümle, ayak ele benzemez oturdumu tam oturur.Sonuçta tüm vücudun ağırlık merkezini veriyorsun ki taekwondoda 540 ve 720 derecelik hareketler mevcuttur.720 derece demek birinin iki tam tur dönerek vurması demekki buda çok hızlı bir şekilde olur ve kaçışı yoktur.Bir çok muay thacinin turnuvalarda tolyo chagi hareketi ile yere yığıldığını görmekde mümkün.Ama şunuda unutmamak gerek ki her sporun bir amacı vardır ve bunları en iyi bir şekilde yapabilmek amaç.Ayrıyaten bilmeyenler için söyleyeyim.Taekwondodada yumruk hareketleri bulunmakta.Yüzde 70i ayak geriye kalan yüzde 30u blok ve el hareketleridir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-43BEC9616 -- 26 Ekim 2013; 13:04:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: C.Y

    TAEKWONDO: siyah 1.ci dan :türkiye 2.cisi 4 altın-2gümüş-2 bronz madalya
    AİKİDO: TÜRKİYE :4 .CÜSÜ

    sokakta kullanman yasak ben hem TAEKWONDO hemde AİKİDO hocasyım anlaşmalısın yani sokakta kullanmicağına dahil yemin ediyosun eğer sokakta dövüşmek istiyosan SOKAK DÖVÜŞÜNÜ öğrenmelisin

    Aikido da müsabakamı var ne 4. sü
    saçmalamadan konuşun.
  • Selamın aleyküm beyler ben şimdi tekvando kursuna yazıldım 1 haftadır gidiyorum forumlardan ve sorduğum kişilerden ortaya çıkardığım sonuca göre tekvandoda yumruklar pek fazla gelişmiyormuş bende tekvandonun yanında kick boksa başlamayı düşünüyorum tekvandoda insanın esnekliği hızı ve çevikliği gelişiyormuş kick boksta ise güçlü vuruşlar dayanıklılık ve refleksler gelişiyormuş zamanım bol dayanıklı birisiyimdir yani 2 sporu birden yapabiliceğime inanıyorum BOYUM 1.78 KİLOM 60 YAŞIM 16 tekvandoyu sevdiğim için yapıyorum öyle sokakta millete zarar vermek için değil ama yeri geldiğinde İstanbul gibi bir yerde kendimi koruyabilmek içinde kick boksa yazılmayı düşünüyorum yani bu 2 sporu beraber yapsam bana kendimi koruyabilmem için işime yarar mı tekrardan hatırlatıyım amacım milleti dövmek değil !!! tekvando hız esneklik hız çeviklik verirken kick boks güç dayanıklılık ve refleks veriyor sizce bunları beraber yapmamda bir sakınca olur mu sağlığıma veya vücudumun gelişimine bi zararı olur mu bu 2 sporun birleşiminde nasıl bir vücudum olur yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler ( Yanlışlarım varsa azarlamak yerinde düzeltmeyi deneyiiiin :) )




  • pençak silat var endonezya tarafı , baskin 2 diye filmde gormustum super

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokakta en etkilisi krav maga ama dünyanın en zavallı savunma sporudur. Tek amaç rakibin kasiklarina vurmak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Git İsraile krav maga öğren ben Sonrada ben Sam Fisherim diye milletin boynunu kır
  • Önemli olan spora yazılmak değil , o sporu en iyi şekilde uygulayabilmek . Bugün şu spor bir halta yaramaz diyebilirsiniz ama o sporu yıllarca yapan birisi sizi zorlanmadan mağlup edebilir . Demeye çalıştığım kendinize en rahat gelen sporu yapın .
  • dostum sana önericeğim tek dövüş sanatı kung fu da bütün stilerl karışık öğrenmen ve bu sayede az sürede çok şey öğrenmiş olursun

    alıntı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokakta dövüşeemiyorsun kardeşim. Bak ben 9senedir kick box yapıyorum lisansliyim müsabakalara çıkıyoruz. Lisansima birşey olmasın diye kavgaya pek yaklaşmıyorum sadece kendimi savunuyorum saldirmiyorum. Okulda 2kisinin burnunu kırdıktan sonra pek yaklaşan olmadi gerci :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emure kullanıcısına yanıt
    Ya şimdi biri xxx sporu dicek :D yok vs vs
    ya gülüm burası türkiye allahın balicisi gelip sana bıcağ çektimi zaten kaybedecek birşeyi yok yok ben bilmemne öğrendim o bıcağı alırım bilmemnesine .... :D toto yemez
    bi hatanda allahu ekber değişik bi memleket
  • bako39 B kullanıcısına yanıt
    krav maga türkiye diye bi siteden baktım tr'de tek lisanslı yer burası avrupada asyada yerleri var aidat 200 tl diyo hafta 2 gün ?

    çok fazla :D öğrenci için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulunmayan -- 21 Kasım 2014; 5:38:34 >
  • bulunmayan kullanıcısına yanıt
    Öğrenme zaten çok adi bir dövüş yöntemi müsabakaya filan cikamazsin zaten musabakalik bir olay değil kasiga tekme atmanin 101 yolunu öğretiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.