Şimdi Ara

Hangi dil ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar,

    BASIC7 -> TPASCAL -> C (daha sonra windows'a gectim tabii) Visual Basic 4 -> Delphi 6
    bunlarla uzun zaman calistim simdi Delphi el degistirdi ve sanki yeni bir dile gecmem lazim gibi hissediyorum.

    Benim gibi bir yol haritasindan gecen arkadaslari ozellikle merak ediyorum daha sonra ne yaptiniz hangi programlama diline gectiniz ve mutlu oldunuz (mu ?)

    ben Java ile eclipse denedim ama delphi'nin o duzenli yapisindan sonra rahat edemedim.
    netbeans ile java ve c yukledim ama bi huzursuz oluyorum, eski yardim menuleri yok hersey cok daginik gozukuyor. Yazdigim programi linux ile calistiramadim.

    Nerden baslamaliyim hem kaynak hem de dil olarak neler onerirsiniz...

    cok tesekkurler



  • Kaynak, pdf olarak en bol alternatifi c# de bulabilirsin. Temelin varsa c# zaten çok basit bi dil olarak gelecektir sana. c# da kendini geliştirince java ya falan geçebilirsin.

    Önerim c#. Hem basitliği hemde popülerliği sayesinde ön plana çıkıyor. C#dan sonra java yı da adam gibi öğrenirsen çok rahat edersin
  • Bence C öğrenirken gerçekten iyi öğrendiğini düşünüyorsan özellikle başka dil öğrenmene gerek yok. Belki farklı bir paradigmaya sahip bir dil öğrenebilirsin ki bence bu senin ufkunu baya genişletir. Bunun dışında sadece aklına bir fikir gelsin. Bu fikri koda dökmek için kullanman gereken doğru platformu ve dili araştırsan yeter. C temelin sağlam ise yeni bir dil öğrenmek çok da meşakatli bir iş değil. O yüzden çılgınlar gibi her şeye el atman ve denemen daha güzel olur bence :)

    Düzeltme : Tabi C++(Nesne tabanlı programlama) kesinlikle öğrenilmesi gereken bir dil(başlık).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qamyoncu -- 6 Nisan 2012; 18:09:48 >
  • IDE olarak ne oneriyorsunuz/siz ne kullaniyorsunuz ?
    JAVA yerine C# mi oneriyrosunuz ?
  • delphi kullandığına göre masaüstü programcılığını sevdiğin anlaşılıyor. Dolayısıyla c# ya da java, ikisi de oldukça güçlü dillerdir. Java'da IDE olarak netbeans ve eclipse haricinde pek alternatifin yok. C#'ta ise Bir tek Visual Studio mevcut. Açık kaynak kodlu mono projesi olsa da malesef henüz yeterince olgunlaşmadığını düşünüyorum.

    Öneri kısmına geleceksek eğer, bu senin bileceğin bir şey aslında istediğini seç. Kimse C# ya da Java daha iyidir diyemez.
  • Java öğren derim.Günümüzde popülerliği oldukça arttı. IDE olarak eclipse öneririm. Paralel olarak C++ da öğrenmeye çalış. İkisi de obje temelli diller aralarındaki farkları görmüş olursun. Zaten javadaki pointer değişkenleri eksikliğinin dışında syntax olarak birbirine az çok benzeyen diller fazla zorluk çekmezsin. Eclipse'de c++ için de bir eklenti var , onu kurabilirsin kurulumu biraz dertli windows'ta özellikle sorun çıkarabiliyor(mingw compiler suite indirmen gerek)).O yüzden windows kullanıyorsan microsoft visual studio en iyisi. Linux'ta sadece plugin kurmak yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekozer -- 7 Nisan 2012; 21:46:00 >
  • Netbeans, Eclipse ve Sharp Develop indirdim aralarinda en cok Sharp Develop mutlu etti beni niyeyse.. Sanirim tanidigim bir yuz gibi geldi.
    Yalniz internette Sharp Develop ile ilgili Turkce cok az site var onlarda begendigini soyluyorlar.

    Sharp Develop kullanan var mi ?
  • http://www.uzmantr.net.tc/c++.html arkadaşlar bu siteden örneklere bakabilirsiniz eğer başka sorularınız varsa iletişim bölümünden sorabilirsiniz
  • Sharp develop programini buldum forumdan ve indirdim cok hosuma gitti.

    Tanidigim arayuz ve open source (telif odemek veya program satin almak istemiyordum cunku cok pahali oluyorlar) boylece korsan da kullanmamis oluyorum.

    alakasiz ama birsey merak ediyorum yazdigim oyunlarin icerisinde reklam cikmasini istiyorum bu konuda bilgiyi nereden bulabilirim.

    tesekkurler C# gercekten cok guzel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.