Şimdi Ara

Hangi Bölümü Seçmeliyim? Hiçbir Bilgim ve Fikrim Yok.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar.

    Sizlerin de fazla zamanını almadan direkt olarak konuya geçmek istiyorum. Her birinizin vereceği cevaplar benim için çok önemli ve değerli.

    Geçen yıl ÖSYS ile Mimarlık programına yerleştim fakat gördüm ki benden hiçbir şekilde mimar olmaz. Olamaz yani, bunu net şekilde anladım.
    Bir mühendislik bölümüne geçmek istiyorum.

    3 yaşından bu yana kendimi bildim bileli bilgisayar ile uğraşıyorum. Oyun oynamak değil, teknik şeylerle ilgileniyorum. Bu forumun üyelerinin kahir ekseriyeti de benim gibidir. Bilgisayar ile işi, sıkıntısı olan, format attırmak isteyen, web sayfası yaptırmak isteyen direkt bana müracaat ediyor.

    Fakat ailem başta olmak üzere insanlar da bilgisayarın meslek olmadığını, başka bir mühendislik seçmem gerektiğini, bilgisayarı seçmem durumunda başından kalkmayacağımı ve yaşamımın kötüleşeceğini telkin edip duruyorlar. Haksız da değiller.

    Şu kesin, ben bir mühendislik programına geçeceğim. Fakat bilgisayar mı, başka bir şey mi kestiremiyorum.
    Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum. Bölümsüz, düz üniversite olsaydı keşke.

    Ne yapmam lazım? Neyi seçmeliyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrownSquirrel -- 8 Nisan 2018; 1:55:6 >







  • quote:

    bilgisayarın meslek olmadığını, başka bir mühendislik seçmem gerektiğini


    hocam bunu anlamadım. yani şöyle mi: her mühendislikte bilgisayar vardır atıyorum makine oku veya elektronik oku nası olsa bilgisayarı da yanında öğrenirsin. falan gibi bi düşünceyse geç onu. millet geri zekalı değil 4-5 sene okulunu okuyo bunun. yani öyle bi dünya yok. iyi bilgisayar bilmekle bilgisayar mühendisi olup bu işten para kazanmak farklı şeyler. ailene bunları anlat. yüreğinin götürdüğü yere git. seni tanımıyorum ama dediklerine bakılırsa içinde yatan bilgisayar mühendisliği. iyi ve ingilizce eğitim veren bir yere geçişini yap. kolay gelsin.
  • lg02561 L kullanıcısına yanıt
    Hocam değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim.
    Yani bilgisayar mühendisliğini söylememden sebep; çocukluktan beri bilgisayarla uğraşıyorum ve bilgisayar benim ilgimi çekiyor. Amatör olarak C# ve VB.net ile uygulamalar oluşturuyorum, naçizane. Diğer yandan İnternet erişimi ile ilgili konular da çok ilgimi çekiyor. Forumun İnternet Servis Sağlayıcılar bölümünün müdavimiyim. Böyle yani.

    Bilgisayarın meslek olmadığı noktasına gelince, evet o diğer herhangi bir mühendislik bölümü okunurken bilgisayar da öğrenilebilir anlamında söyleniyor bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrownSquirrel -- 8 Nisan 2018; 2:24:53 >
  • Mimarlik kotu bence sececektim ama amcam mimarlikta surekli is icin izmire gidiyo

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.