Şimdi Ara

Hangi Bölümler Kaç Saat Çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aslında amacım bir fizik bölümü öğrencisi disiplinine şimdiden hazır olmak.Bunu başarmak için derece yapanlar,tıp,mühendislik,fizik,matematik gibi ağır ders çalışma gerektiren bölümler okuyan kişilerden ne kadar çalıştıkları hakkında fikir sahibi olmak.Siz bölümlerinizde günde kaç saat çalışıyorsunuz sizde yazabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkür ederim cevabın için 24/14 saat gerçekten fazla bir çalışma süresi fakat fizik bölümü öğrencilerinin ülkeyi değiştirebilecek kadar kaliteli insan yetiştirmesinden dolayı bukadar fazla olmalı kendimi bu tempoya hazırlayacağım.

• covid zamanı dışında tıp ortalama 9-11 saat

covid zamanı 7-9 saat

çalışma alışkanlığı kazanılması gerek öncesinde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 17 Nisan 2021; 15:43:54 >
  • 8+. + bazen çok artı oluyor
    Bu ders saati dışı işler yüzünden derslerde uyuyorum artık

• The Killing Road kullanıcısına yanıt

Ders saatleri dahil mi bu yazdiginiz surelere

• Değil, ama bazen bazı ders saatlerinde normal ders çalışması/ödev yapımı filan yaptığım oluyor

Hocam gunde 4-6 saat ders oluyor zaten. 8 saat ders calisma. 6 saat uyku geriye hicbir sey kalmiyor :)

Universitede insanin kendini gelistirecek sekilde kendine vakit ayirmasi gerekmiyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-58877ED11 -- 17 Nisan 2021; 15:33:9 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sabah derslerini uyku saati olarak kullanıyorum  Cogu seyi aciklamis olmali bu cümle

Ders vs yi 12de bitirsem gece 3e kadar kendime zaman kaliyor zaten. Bir de 8 saat diyorum ama 8i de tam focus olmuyor zaten (arkadas mesaj snap mi atmış, cevapla; aklina yillar once ajaxta kesfettigin anwar ek ghazi mi geldi, nereye gelmiş bi bak vs)sinavdan veya odevin tarihinden 1 gun once degilse. Tabi benim tam focus olmayan muhtemelen (en azindan sayisal derslerde) halim ortalamanin tam focusuna denk gelecegi icin dumduz 8 demeyi yanlış bulmuyorum.

Kendini gelistirme olayı bence palavra, ben derslerimin tamamini kendime katmaya ve yuksek ortalamaya bakarim. Su an gozumde kendimi gelistirmek icin yapacagim tek sey fransizcami ilerletmek zaten. Onun yerine derslerde ve molalarimda fifa atmak, donanima yazmak, muzik filan dinlemek, gece film izleyip muhalif twit favlamak daha cazip geliyor. Fransizcayi yazin hallederim zaten.

Kendini gelistirmek bence de palavra aslinda hobilerini yapmak sevdigi seylere vakit ayirmak demek daha dogru.

• Onlara zamanim kalıyor zaten, zaman bulamadigim tek sey disari cikip arkadaslarla bulusmak kısıtlamalar+ders saatleri yuzunden

• Ders çalışma saatleri de kısaldı öğlenden önce 3 saat öğleden sonra 2 saat. Paydos.
  • Saatlerini bilemem ama sanıldığı gibi tıp değil aksine , çok iyi bir üniversitede matematik , fizik , top mühendislikler en zorlarıdır .
    Tıpta hiç olmazsa çalıştıkça ilerliyorsun öğreniyorsun. Ama matematik bir teoremin üstünde saatlerce hatta günlerce çalışıp hiç bir şey anlamayabilirsin.

Profesör Ali Nesin hocanın bir yazısını okumuştum .

Los angeleste bir üniversitede doktora yaparken , çok ağır bir matematik kitabını aralarında öğretim görevlilerinin de olduğu bir guruba ders vermiş .

Bir bıçuk senede ancak 45 sayfa ilerlemişler . Düşün artık . Tabi bu dediğim matemağin en ağır kitaplarından . Ama haftada 1 sayfa bile ilerleyememişler . Asıl zor olan işte matematik - fizik - mühendislikler .
    Zaten tüm teknoloji onlardan çıkıyor .
    Nükleer Fizik mühendisliği diye bir bölüm var. Bizim bir komşunun bir akrabası yurtdışında bu alanda Profesör .
    Bana anlatmıştı .Ne kadar ağır olduğunu anladım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.