Şimdi Ara

Hangi başlıkta soracağımı bilemedim... Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Vaktiyle C++ program dili ile bana özel bir program yapmış olan arkadaşıma ulaşamadığımdan, nasıl bir yol izleyeceğim hakkında sizlere danışmak istedim.

    Sorunum şu: Yazdığı programda yazıcıdan alınan çıktıda iş yeri adres ve telefon bilgilerim yer almakta, telefon numaram değiştiği için yazılımda da değiştirmek istiyorum. İkinci olarak da eski para birimi ve basamak şeklinin yeni para sistemimize göre şekillendirmek istiyorum.

    Biliyorum bunu kendim başaramayacağım. Vakti ile bazı exe ve dll uzantılı dosyalarda resourcehacker programı ile basit değişiklikler yapmışlığım vardır o kadar. Çevremde programcı tanıdığım da yok. Program klasörü içerisinde exe - dll - pdb- gibi uzantılı dosyalar ile birlikte sdbase ikonlu dosyalar bulunmakta.

    istediklerim yapılabilirmi? nasıl bir yol izleyebilirim? Sizlerden tavsiye ve bilgi almak istiyorum.

    Teşekkürler..



  • Arkadaşını bul.
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Kendisi polis memuruydu, söylemek istememiştim kendisi Şehit makamına yükseldi. Bu programı yaklaşık 15 yıl önce yazmıştı ve 8 yıl kadar önce de şark görevini ifa ederken şehit düştü.

    Yinede sağolun, sadece onun hatırasını çöpe atıp yeni bir program almak istememiştim o kadar.
  • Allah Rahmet eylesin.

    Configurable değilse yapacağınız bir şey yok.
  • Delifisek.Tux kullanıcısına yanıt
    Configurable olup olmadığını nasıl anlarız?
  • tektosun T kullanıcısına yanıt
    Demek istediği programın kaynak kodları ya da dökümantasyonu yoksa programda düzenleme yapılması imkansıza yakın. Özelleştirmek istediğin verileri exe ya da dll harici bir yerden okumuyorsa "Configurable" değilir, yani özelleştirilebilir değildir. Bir exe ya da dll dosyasında değişiklik yapmak için de assembly dilinde(en alt seviye programlama) bir şeyler yapılabilir. Ama bunu yapacak kişiyi bulman hem çok zor hem de maliyeti çok yüksek olur.
  • tektosun T kullanıcısına yanıt
    Programın çalıştığı dizinde başka dosyalar olabilir .ini gibi text editörler le bakıp editlenip editlenmediğine bakabilirsiniz.

    Veya veritabanına yazmıştır. veritabanının dolaşabiliyorsanız başka programlarla içine bakabilirsiniz.

    Registry de olabilir. telefon numaranızı buralarda aratın bulursanız değiştirebilirsiniz demektir.
  • Program portable çalışıyor. Klasör içerisinde exe, ini, dll, ve pdb dosyaları mevcut. İni dosyalarına notpad ile bakmıştım bişey yok. pdb dosyası için visualstudio indirip kurdum ama onunla da açamadım, belkide yapamadım. Neyse hepinize teşekkür ederim, sanırım buraya kadarmış..
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Aslında o yıllarda kuru temizleme programı yoktu. En azından türkçesi. Bu arkadaşımın bana en büyük hediyesi olmuştu, çünkü müşteriler çoğu zaman teslim fişlerini kaybeder ve iş hep zorlaşırdı. Şimdi ise programın veri bankasından ilk müşterimin bile bilgilerine ulaşabiliyorum. O zamanlar bilgisayardan kayıt yapıyoruz diye müşteri artışı bile olmuştu..

    Evet şimdilerde yeni programlar mevcut. Birkaçının demosunu denedim. Aslında telefon değişikliği ve ücret basamakları problem olmasa kişiye özel dediğiniz bu program halen benim için bir numara kuru temizleme programıdır. çünkü genele hitab eden programlar gibi istediği ilgisiz bir sürü ekstra bilgileri girmek zorunda kalmıyorum, kendi girmek istediğim bilgileri giriyorum, bu da onun hem ayırıcı özelliği oluyor hem de müşterinin istediği hızlı muameleyi kazandırıyor. eğer programın kaynak kodları olsaydı açık kaynak kodla adını"ŞEHİT" koyarak yayınlardım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tektosun -- 27 Eylül 2017; 23:39:7 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.