Şimdi Ara

Hamamböceği ve benzeri böcekleri elle tutmak???? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
2.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kuzeyinkrali

bir zararı varmıdır.elime alıp asagı atsam mikrop felan bulasırmı.akabinde yıkarım sorun olmaz heralde.bide bunlar ısırmıyo dimi :D

Hiçbir şey olmaz aşağıdaki çocuk bu işin manyaklarından.

https://www.instagram.com/insecthaus_adi/

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Feel True Power

The most powerful console ever!
  • pcdaly kullanıcısına yanıt
    bizim mutafın kapısının girişinde genellikle aksamları yerde en az 30 tane hamam böcegi var :D. suan mutfakın girşini görsen böcek mezarlıgı basıp basıp geçiyoruz :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ah bak tiksindim bir an kabuklu diyince.geçen yaz uyurken sırtımda kasıntı hissettim elimi sırtıma kasımak için attıgımda elime büyük bir hamam böcegi gelmişti.bende sivilce kabugudur diye böyle okşadım sırtındaki kabuğu ve alt tarafındaki tırtıllığı hala hatırlıyorum offfffff

bu arada hangi hayvanları besliyorsun güvercin mi? kaç tane?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ||Ryzen 5 3600X || MSI B450 Gaming Plus Max || 2x Corsair Vengeance 8gb 3000mhz || Gigabyte Geforce RTX 2070 Super || Xpg SX6000 Pro 1TB || Sandisk SSD Plus 480GB || James Donkey JD240 || Corsair RM750 80+ Gold ||
    Corsair Carbide Spec-05 || MSI MAG 241CR || Logitech G413 || Razer Deathadder Chroma || AKG K7XX Massdrop ||
  • Evin önünde apartmanın bahçesi var yazın mecburen camları açıyoruz tel falan fayda etmiyor içerisi amazon ormanlarına dönüyor eskiden korka korka öldürürdüm şuan ise gece ava çıkıyorum resmen :D

ben hamam böceği değilde sinekten büyük uçan böcekler falan oluyor onları öldürüyorum yakınımdaysa ve terlik yoksa elimi yumruk yapıp vuruyom kafasına valla

küçük ise eğer iki parmağımın arasında parçalıyorum

kelebek,karınca ve arı değilse eğer hiç acımıyorum direkt öldürüyorum

bence eline alma ya benim gibi yap ya da peçete falan kullan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Benim eski oturdugum evde bunlardan cok sayida vardi ve istedigin kadar ilacla adapte oluyorlardi tekrar. Ondan artik ben de zamanla alistim. Gordu mu sinek yakalar gibi tutardim. Bazilariyla aramda duygusal bag bile olusmustu artik isim falan koyuyordum onlara. Gokhan vardi Samet vardi Ibrahim vardi. Nereden ayirt ediyordum dersen elime aldigimda kabuklarini boyuyordum. Mesela Gokhani sariya boyamistim. Ibrahim yesildi. Samet turuncuydu. Yalniz uremelerini kontrol altina alin. Ben nereleri mesken tuttuklarini bilirdim ureme donemlerinde oldururdum yumurtalarini. Yoksa kolera falan bulasir eve. Cok temiz hayvanlar degiller ancak benim gibi kontrollu bicimde 4-5 tanesini besleyebilirsiniz. Yakalamasi da biraz uzun surer. Isiktan korkuyorlar. Yavasca karanlikta hareketlerinden konumunu tespit edip isiga dogru sinsice yaklasacaksiniz. Sonra birden isigi acip kapacaksiniz. Taktik budur. Antenleri ile yemek buluyorlar bir de. Ortalikta cok yemek, cop birakmayin yoksa ev pek hijyenik olmaz ve besinler vasitasiyla hastalik kaparsiniz.

• olay şu bu hayvan oglu hayvanlar kışın sevişme işini abartmışlar ve sıcaklar basınca bütün yavruları hayvan gibi dagıldı ortalıga.demeyi unuttum cogunlugu yavru.büyükleri zaten yerde pek dolasmıyor bu kücük gerizekalılar dolasıyor yerde .d

bide sanırım ben geç kaldım cünkü bu hayvanlar acayip cogaldı.4 5 tane deil suan su yavru hamamlar mutfak her aksam mutfak kapısının önünde cıkarlar en az 30 vardır.ama işin enteresan yönü büyükler ışıktan kaçar bu gerizekalı yavrular ışıktanda kaçmıyorlar.sabah aksam ögle demeden cıkıyorlar kapının önüne hayvanlar.suan kapının ölü hamam böcegi mezarlıgı gibi basıp basıp geçiyoruz :D.

hatta geçenlerde böyle bi eğildim ve 'bu ne cesarettir yiğitlerim.arayın beni ' dedim o derece cesaret var bu hayvanlarda .d

ee önerin nedir bu toplulukla nasıl basa cıkabilirim civciv cözüm olurmu?
  • quote:

kanka su pecete olayını sevdim peçeteyle korkum olmaz. ama bunlar cok kanka harbi cok.

Seni çok iyi anlıyorum en geç 1 ay sonra ev amazon ormanlarına dönecek

• quote:

abi nasıl o kabuklarına dokunabiliyorsun .d

bide sanırım ben geç kaldım cünkü bu hayvanlar acayip cogaldı.4 5 tane deil suan su yavru hamamlar mutfak her aksam mutfak kapısının önünde cıkarlar en az 30 vardır.ama işin enteresan yönü büyükler ışıktan kaçar bu gerizekalı yavrular ışıktanda kaçmıyorlar.sabah aksam ögle demeden cıkıyorlar kapının önüne hayvanlar.suan kapının ölü hamam böcegi mezarlıgı gibi basıp basıp geçiyoruz :D.

hatta geçenlerde böyle bi eğildim ve 'bu ne cesarettir yiğitlerim.arayın beni ' dedim o derece cesaret var bu hayvanlarda .d

ee önerin nedir bu toplulukla nasıl basa cıkabilirim civciv cözüm olurmu?

hocam naptiniz siz. o kadar kontrolsuz hamambocegi barindirirsaniz ev hastalik kapar. kolera falan olursunuz. o hayvanlar hep hastalik tasiyorlar ve pek hijyen hayvan degiller. neredeyse her seyi yiyorlar. kagit bile yerler. dolayisiyla mikrop tonla onlarda.

1- evde cer cop birakmayacaksiniz. yemek artigi kesinlikle birakmayacaksiniz. bulasik birakmayacaksiniz. ev piril piril olacak.
    2- adam akilli bir ilac sirketiyle anlasip tam tesekkullu bir ilaclama icra etmelerini saglayacaksiniz.
    3- evdeki cikintilari, catlaklari iyice kontrol edin. hep oralara mesken tutarlar. oralara baskin duzenleyin. oralarda hep yavru yumurtalari olur onlari oldurun. yalniz dellenebilirler bu tutumunuza. annelerinin babalarinin gozleri onunde yapmayin. empati kurun sizin ailenize gozunuz onunde soykirim yapilsa napardiniz? uzaklastirin once anne babalari. ya da ilk anne babalari oldurun. acisiz olum en iyisidir ilaclama ile olmelerini saglayin. supurgeyle terlikle falan oldurmeyin.

• peki hocam sunu soracam köydeki evler neredeyse hepsi tek hamam böceği deil bütün böceklerle dolu hatta bi ara köyde içtiğimin sütün içinde karınca vardı ben tiksindim ama kuzenlerim şappur şuppur içtiler.onun dısında hamam böceğimi dersin çekirge mi dersin baya var.buna rağmen gayet saglıklılar bunu nasıl acıklayacaksın?

peki hocam sunu soracam köydeki evler neredeyse hepsi tek hamam böceği deil bütün böceklerle dolu hatta bi ara köyde içtiğimin sütün içinde karınca vardı ben tiksindim ama kuzenlerim şappur şuppur içtiler.onun dısında hamam böceğimi dersin çekirge mi dersin baya var.buna rağmen gayet saglıklılar bunu nasıl acıklayacaksın?

Karincalar reyistir onlardan bir sey olmaz. Ama soyle sappur suppur icmesin sudan kurtarsin bir daha. Suyunun ekmeginin pesindeyken dusuvermistir oraya.

Hamambocekleri cidden pis hayvanlar. Onlardan bulasir. Cekirgeler konusunda bilgim yok vallahi.

Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.