slm biliyorsunuzduri hamachi bir vpn programı. uzaktaki bir pc ile kullandığınız pc nin aynı lokal ağdaymış gibi hissetmelerini sağlıyo.
benim sorum şöyle. bu program veya herhangi bir vpn programı ile şu işlemi yapabilir miyim. yapabilirsem nasıl?
uzaktaki a bilgisayarımda 2 adet ethernet kartı var. 192.168.1.11 ve 192.168.0.10 internete 192.168.1.11 ile çıkıyor. a bilgisayarından ağdaki 192.168.0.11 cihazına bağlanabiliyorum.
peki evdeki b bilgisayarımdan a bilgisayarına ulaşabiliyorum ya 192.168.0.11'e de bağlanabilir miyim?
a bilgisayarından 192.168.0.11 e bağlanmak için kullandığım programa ip adresine 192.168.0.11 yerine uzaktaki veya bilgisayarımın hamachi ip adresini yazıyorum bağlanamıyo. a bilgisayarında 192.168.0.11 ile 0.10'u köprüleyemem köprülersem ortalık felaket karışır. belki daha sade anlatılabilirdi ama bu saatte böyle oldu
Evet baya karışık anlatmışsın. :)
Benim anladığım Vpn içinde olan bir pc den, Vpn içinde olmayıp aynı networkte bulunan Local pc ye nasıl erişirim demek istemişsin. ( ben böyle anladım. )
Hedef bilgisayara uzak masaüstü yapabilirsin :) Sonra o networkteki pc ye de, uzak masaüstü yaparsın. RDP iç içe 16 bağlantıya kadar izin veriyor.
evet doğru anlamışsın. uzaktaki bilgisayarın bulunduğu lokal ağda ethernet portlu bazı cihazlar var, bu cihazlar bilgisayar değil ve bu cihazlara bağlanmak için özel yazılımlar var. bu cihazların ip adresleri 192.168.0.xxx diye gittiği için internetle alakaları yok sadece uzaktaki bilgisayarla aynı lokal ağdalar.
hamachi ile evdeki pc den uzaktaki pc ye uzak masaüstü ile bağlanabiliyorum. ama ben uzaktaki pc yi sadece köprü olarak kullanıp, bahsettiğim özel yazılımla evden direkt bu 0.xxx ip'li cihaza bağlanmak istiyorum. uzak masaüstü kullanmamam lazım. sanırım mümkün değil.
maalesef o şekilde mümkün değil. en pratik yol uzak masaüstü yaptığın pcden o cihazları kontrol etmek.
Hort olacak ya bir sorum var. Konu hamachi olunca yeni konu açmak istemedim.
Yurttan bağlanıyorum. Engellenmiş içerikler için ve p2p bağlantı çözümü için vpn kullanıyorum privetetunnel. Hamachiden arkadaşlarla minecraft oynamak istiyorum. privettunnelle de olsa tunnelsizde olsa hamachi bana
hatasını veriyor. Mantıken hamachi de bir vpn programı. Vpn siz de yurt interneti ile bağlanabilmem gerek. Yardım için çok sağolun.
arkadaşlar soruma cevap çıkmadı mı. halen cevabını bekliyorum