Şimdi Ara

Half Life ve Portal Serilerinden Sonra Tahminler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Half Life ile Black Mesa, Portal ile de Aperture Science şirketleri hayatımda önemli bir gündem maddesi oluşturuyor şu günlerde. Half Life hepimizin bildiği gibi uzun geçmişe sahip bir oyun ve bana göre hala bitmedi ve bitmeyecek. Portal serisi ise oyun dünyasına farklı bir soluk getirmesinin yanında Half Life ile bağlantı taşıyacak şekilde yapılmış bir kurgu...


    Bir önceki yazımda (Episode Three Mi Yoksa Half Life 3 Mü?) Half Life'nin geleceğiyle ilgili tahminlerimi sizlerle paylaşmıştım. Bu konumda da araya başka bir faktör girdi. O da Portal... Portal, farklı yapısıyla bir oyun olmasının yanında aslında bir bulmaca. Tabi ki ben bu oyuna oynanışından ya da bulmacaların değişikliğinden değinmiyorum. Değinme sebebim Half Life ve Portal arasındaki hikâye bütünleşikliği.

    Bu konuyu yazmamın gecikmesinin nedeni Portal 2’yi bitirememiş olmamdı. Şimdi o bitti ve yorumlamaya başlayabilirim.

    Half Life 2’de sürekli rakip bilimsel şirket Aperture Science’ten bir şekilde söz ediliyordu. Fakat biz o şirketin ne yaptığını, nasıl yaptığını bir türlü öğrenememiştik. Hele ki Episode Two’da bir Borealis adlı gemiden söz ediliyordu ki sanki bilimsel bir sırdı ki öyleydi de. Bu geminin büyük bilimsel bir sır taşıdığı kahramanımız Gordon’a Alxy’nin babası tarafından söylenmişti. Orada söylenen bir başka şey ise Borealis gemisinin bir şekilde yok edilmesiydi. Eğer ki Half Life 2’nin devamı gelseydi yolculuğumuz Borealis gemisine olacaktı.

    Geçen bunca senenin ardından Valve şirketi, Portal adlı yapımla karşımıza çıktı. Benim kişisel yoğunluğum sebebiyle Portal serisiyle ancak bu sene tanıştım. Oynadım ve bitirdim. Portal’la birlikte Aperture Science şirketi hakkında az da olsa bilgi sahibi olduk. Özellikle Gravity Gun ile tasarımsal benzerliği olan Portal Gun ile tanıştık. Half Life’den tanıdığımız Turret’lerin (Taret) aslında Aperture Science şirketinin bir tasarımı olduğunu gördük. Hatta biraz ileri giderek Episode Two’da gördüğümüz ****or ve benzeri tasarımların da aslında Aperture Science’nin buluşu olduğunu düşünüyorum.

    Özellikle Portal 1’de Black Mesa şirketi ile ciddi bir rekabet içinde olunduğu toplantı odalarındaki sunumlardan anlaşılıyordu. Portal 2’de herhangi bir bağlantı göremesem de yukardaki paragrafta bahsettiğim gibi Turret fabrikası Half Life serisiyle bağlantıyı açıkça göz önüne seriyordu.

    Ben bu aşamadan sonra Portal serisinin devam edeceğini düşünmüyorum. Neden diye soracaklara da hemen açıklamasını yapıyorum: Chell adlı karakterimiz Aperture şirketinin testlerinden kaçarak nihayet kurtuldu. Daha doğrusu ona özgürlüğü glaDOS tarafından verildi. Wheatley’de yörüngeye oturdu. Bazıları uzayda devam edecek gibi yorumlarda bulunmuşlar bu tamamen saçma. Ana karakter Chell’di o da özgürlüğüne kavuştu. Portal bize Aperture Science şirketinin ne olduğunu, ne yaptığını ve ne yapabileceğini açıklayan bir oyundu.

    Peki, bundan sonra ne olacak?
    Valve, seri hakkında ya da hikâyenin devamı hakkında hiçbir açıklama yapmadı. Elimizde olan en son ve güncel bilgi Half Life 3 isminin tescil ettirilmiş olması. Bana göre bundan sonra Half Life 3 gelecekse konu Borealis gemisiyle ilgili olacak, Portal Gun içerecek ve çokça da Aperture Science bilimsel geliştirmelerini göreceğiz.

    Ayrıca son olarak eklemek istediğim husus; Source motorunun sonunun geldiğini düşünmem. Bu oyun motoruyla yapılabilecekler fazlasıyla gösterildi. Valve’nin uzun zamandan beri sessiz kalması belki de yeni bir oyun motoru üzerinde çalışıyor olmasından kaynaklanıyordur.

    Kaynak: http://www.haberkurulu.com/teknoloji/395-half-life-ve-portal-serilerinden-sonra-tahminler.html







  • Valve zaten Source 2 motoru üzerinde çalıştığı biliniyor hatta bitmek üzere bile olabilir. İlk Source 2 oyunu da l4d3 ile tf3 olacak diye biliyorum yanlış biliyor olabilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer bu bir satış ve pazarlama taktiğiyse valve bu işi harika yapıyor.

    Valve patronu dost toplantılarında bile half-life 3 ile ilgili soru sorulmamasını istiyormus direk.

    Aslında bunun altından biz Half Life 3 ü yapıyoruz. Bekleyin, görün anlamı çıkmaz mı?
  • half life 3 cikmaz insallah diyelim ki seneye cikti kac senedir bekliyoruz bir daha bu kadar beklemeyi goze alamam hic cikmasin en iyisi konu kapansin artik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla dediğin gibi. nedir yani bu.

    çıkacaksa çıksın çıkmayacaksa çıkması. bir çık açıklama yap valve.
  • Oyunu 6 yıldır bekliyoruz , tam 6 yıldır ..

    Dahada garibi Valvenin 6 yıldır Half Life 3'den bir haber bile vermemesi , çıkmayacaksa çıkmayacak de bu kadar insanı boşuna umutlandırma.
    Benim pek umudum kalmadı Half Life 3'den..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.