Şimdi Ara

hakkari/şemdinli/derecik hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Öğretmen olarak atanan biri ne gibi zorluklarla karşılaşır?Bu bölge hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum.Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• med kit falanda lazım
  • iran ve ırak sınırı arasında kalan bir bölge şemdinli. yüksekovadan sonra geliyor. halkın tamamı pkklı. kişilik olarak kötü insana çok denk gelmesende siyasi olarak çok ters oldukları için sıkıntı yaşayabilirsin. bölgenin tek geçim kaynağı kaçakçılık.
  • Okullar yakılıp yıkılıyor, baskıda vardır ama eğer ders işleniyorsa adam gibi en helal parayı alıyorlar. Ayrıca oradaki çocukları bilinçlendirmek çok önemli oradaki vatansever öğretmenlere madalya takılmalı
  • Arkadaşlar bir bayan olarak yazıyorum, mantık çerçevesi içinde düşünerek yorumlarınızı yapınız

• hagi10best kullanıcısına yanıt
    Kaçırılma,rehin tutulma gibi olaylar oluyor mu?

• Allah kolaylık versin hocam, zor olur sizin için ama inşallah sıkıntı çıkmadan atlatırsınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

• quote:

Orijinalden alıntı: niksizneym

Kaçırılma,rehin tutulma gibi olaylar oluyor mu?

bölge insanı çok saygılı. kesinlikle ters ve saygısız olacaklarını düşünmüyorum. aksine şaşılacak derecede saygı göreceksiniz. kaçırılma gibi bir olay olacağını çok sanmıyorum. ama pkk orda kendi hükümleri varmış gibi takılıyor. kafalarına eseni yapıyorlar. halka diledikleri gibi para cezası falan kesiyorlar. bu tarz olayların size denk gelmesi ihtimali çok düşük. şemdinlide bilmiyorum ama yüksekovada öğretmenevi okullara çok yakın ve her yerde akrep araçlarıyla polisler mevcut. güvenlik sıkıntısı olmayacaktır
  • Yanına defibrillator al yanına yere düşen oğrencileri kaldırırsın

• O beldenin insanı iyidir o açıdan sorun olmaz ancak en yakın merkez olan şemdinliye 6 saatte gidilir çok soyutlanmış bir yerdir daha ötesi yoktur yalnızdır uç noktadır ilginç deneyimler yaşayabilir çok şeye tanık olup bir süre sonra şaşırmayı unutabilirsiniz ve ne olursa olsun bir kalaşnikofunuz olsun kızıltepe'de iyisini uyguna bulabilirsiniz alın götürün bu hükümetin devrinde ne olacağı belli olmaz, Erdal Sarızeybek'in Şemdinli'de Sınırı Aşmak kitabı Derecik hakkında ayrıntılı bilgi veriyor okumalısınız, allah yardımcınız olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syme -- 19 Eylül 2014; 22:35:43 >
  • amönyak A kullanıcısına yanıt
    Pardon anlayamadım ?

• niksizneym N kullanıcısına yanıt
    Espri yapıyorum hocam battlefieldda defibrillator ile olenler kalkıyo sende yere duşenleri kaldır

• Teşekkür ederim.Şemdinli'ye ulaşım kolay mıdır? Servis vs bakımından.

•  hakkari/şemdinli/derecik hakkında
    Tabanca taşı yanında
    eksileyenler içinde kardeşlik türküleriniz orada kabul görmüyor.dost sandığınız insan(!)lar size orada saldırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7AE548211 -- 19 Eylül 2014; 22:51:55 >
  • amönyak A kullanıcısına yanıt
    Alakasız yorumunuz icin teşekkürler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: AltairIbnLaAhad

hakkari/şemdinli/derecik hakkında
    Tabanca taşı yanında

Kalaşnikofu bu yüzden öneriyorum, alın karyolanın altında bulunsun, ulaşım hakkında bilgim yok babam 90'larda terörle mücadele ederken o bölgede de bulunup çeşitli görevler yapmıştı o zamanlar ulaşım berbattı hatta yoktu 90'lardan bu zamana ulaşım gelişmiştir olmadı Bakırköy taksim hattı gibi tır akışı var bi otostopa bakar. O kitabı okumanızda yarar var daha ayrıntılı bilgilenebilir hatta bir Şemdinliliymiş gibi hakim olursunuz bölgeye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syme -- 19 Eylül 2014; 22:44:09 >

• Yaşayarak ögrenicez zaten kitaba pek gerek kalmadi

• niksizneym N kullanıcısına yanıt
    Çocuklarınıza anlatacağınız bol bol hikayeniz olacak, yolunuz açık olsun allah yardımcınız olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syme -- 19 Eylül 2014; 22:50:07 >
  • 90'lı yılların başında devlet yanlısı Gerdi aşireti Dereciğe hakimdi. Beldedeki erkeklerin çoğu köy korucusuydu, çok şehit vermiş cesur adamlardı. Aradan yıllar geçti, her şey çok değişti. Şimdi hala eskisi gibi midirler, yoksa saf değiştirmişler midir bilemem. Ancak genel olarak Hakkari denince akla gelen olumsuz tablodan biraz farklıdır diyebilirim Derecik için.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.