Şimdi Ara

Haftalık çalışma saatleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternetten araştırdığım zaman devlet çalışma saatini haftalık 45 saat olarak belirtiyor. 45den fazla çalışılırsa mesai ücreti verilmeli diyor. Bu yasa sadece memurlar için mi geçerli yoksa özel şirketler de bu yasaya uymak zorundamı. Çünkü haftada 45 saat çalıştıran çok az işletme var hepsi 45in çok daha üstünde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Kanunen sınır 45 saattir. Mevzu bahis işçi ise bunun özeli, kamusu yoktur. Bu sürenin üzerinde yapılan çalışmalar fazla çalışmadır. Işveren 45 saati iş durumuna göre haftaya dağıtır, bunu da işçiye tebliğ eder. Yani işçi işe ne zaman başlayacağını ne zaman mola vereceğini ne zaman bırakacağını bilir. Bunu bilmiyorsa o işçi hakkını bilmiyor demektir, öyle isçiyi işverenler istediği gibi çalıştırır! hakkını hukukunu da kendisine vermez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş kanunu kapsamında günlük çalışma süresi 7,5 saat haftalık ise 45 saattir. Haftalık 45 saatlik süreler günlük 11 saati geçmeyecek şekilde haftanın günlerine dağıtılabilir. Bu uygulama 7 günlük süre içinde 6 gün çalışma esası ve 7, gün 24 saat dinlenme şartı (hafta tatili) uygulama göz önünde bulundurularak yapılır. 7,5 saatten fazla çalışılan iş yerlerinde işveren 1 saat günlük mola vermek zorunda bu süreler çalışma süresinden sayılmaz. Haftalık 45 saatlik süre aşılır ise işveren fazla mesai ücreti vermek zorunda VErmez ise İŞKUR müdürlüğüne yada ALo 170 i arayıp kendini gizleyerek şikayet edebilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.