Şimdi Ara

Hackintosh hakkında ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
2.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kardeşimin daha yeni aldığım AMD pcye çökmesi üzerine uzun zamandır kafamda olan Mac alma hayalimi gerçeklestireyim dedim ama fiyatlara bir baktım ki 2. el bir c2d bir Mac mini bile 700-800 TL bide içindeki donanım paranın hakkını verse neyse. Bu arada Apple işletim sistemlerinin donanımdan nasıl tam verim aldığının bizzat tanığıyım bir iPhone 4 ve Asus TF300 kullanıcısı olarak, o konuda kimse Apple'ın eline su dökemez.
    Neyse konuya dönecek olursak bende kendi toplayacağım PC'ye bir HDD birde SSD takarak HDD'ye Windows, SSD'ye Mac Os olmak üzere çift işletim sistemi yüklemek istiyorum ve hangisiyle başlatmak istersem bilgisayarı o diski takarak her seferinde biostan değişiklik yapma zahmetinden de kurtulmayı düşünüyorum. Bildiğiniz gibi Thermaltake Level 10 GTS kasayla dışardan disk değişimi çok kolay en fazla 10sn alıyor.
    Kafamdaki fikri az çok aktarabildim diye düşünüyorum. Şimdi gelelim beklentilerime;
    1- Mac Os kurmamın temel sebebi iOs uygulama geliştirmek.
    2- Mac almamamın temel sebebi ise yüksek kalite oyun oynayabilmek.
    Sizden istediğim bana Hackintosh için uygun donanım listesi bulmanız. Ben internette 1-2 saatlik bir araştırma yaptım ve DH'nin altını üstüne getirdim bir kaç arkadaş rehber hazırlamış sağolsun ancak ordanda gerekli bilgileri alamadıktan sonra konu açma gereği duydum. Bu yüzden bana bir Hackintosh uyumlu donanım listesi bulabilirseniz bende ona göre parçaları satın alabilirim. Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• %100 uyumlu donanım arıyorsan en kolay yoldan yapman gereken;

Google'a "customac" yazıp aratıyorsun. ve her bütçeye uygun düşük fiyattan en yüksek donanıma kadar birebir uyumlu tüm parçaların listesini bulabilirsin.

hadi google'ı da boşver, işte dediğim liste buradahttp://tonymacx86.blogspot.com/search/label/CustoMac?m=1

Kolay gelsin

• %100 uyumlu donanım arıyorsan en kolay yoldan yapman gereken;

Google'a "customac" yazıp aratıyorsun. ve her bütçeye uygun düşük fiyattan en yüksek donanıma kadar birebir uyumlu tüm parçaların listesini bulabilirsin.

hadi google'ı da boşver, işte dediğim liste buradahttp://tonymacx86.blogspot.com/search/label/CustoMac?m=1

Kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: I_can

%100 uyumlu donanım arıyorsan en kolay yoldan yapman gereken;

Kolay gelsin

Teşekkürler hemen inceliyorum. Burdakilerden başka donanım desteklemez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Duellist -- 28 Nisan 2013; 19:11:33 >

• Siz ne yaparsaniz yapin, yine de tam verim alip calistiramazsiniz. Bu sekilde buna guvenip yola cikmayin.

• quote:

Orijinalden alıntı: acerciyim

Siz ne yaparsaniz yapin, yine de tam verim alip calistiramazsiniz. Bu sekilde buna guvenip yola cikmayin.

Parçalarda driver veya uyum sorunu yaşamazsam yüzde kaç verim alırım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Duellist

quote:

Siz ne yaparsaniz yapin, yine de tam verim alip calistiramazsiniz. Bu sekilde buna guvenip yola cikmayin.

Mesele yüzdeli verim almak degil. Verim almasina alirsiniz lakin yükledikten sonra yaptiginiz en ufak bir degisiklikte sistemin cokme riski var. Farzedin bir programla ilgili kext degisikligi yaptiniz, cat sistem gitti. Sonra al bastan yeniden kur. En sonunda bikar windows a donersiniz. Ugrasmayi seviyorsaniz birebir ama ben bir kere kurup belli programlari kullanirim diyorsaniz zor. Stabil degil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DS4 Windows programı hakkında.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Mesele yüzdeli verim almak degil. Verim almasina alirsiniz lakin yükledikten sonra yaptiginiz en ufak bir degisiklikte sistemin cokme riski var. Farzedin bir programla ilgili kext degisikligi yaptiniz, cat sistem gitti. Sonra al bastan yeniden kur. En sonunda bikar windows a donersiniz. Ugrasmayi seviyorsaniz birebir ama ben bir kere kurup belli programlari kullanirim diyorsaniz zor. Stabil degil.

Anladım peki teşekkürler. Peki uygulama geliştirmek için sizce Macmini performansı yeter mi? İkinci el core2duo bir mac mini alsam sadece uygulama geliştirmek için kullansam beni idare eder mi?

• quote:

quote:

quote:

deli saçması yanlış anlamayın lafın gelişi iyi kurulmuş bir hackintosh%100 verimli bir şekilde çalışır hatta imac mac pro dakinden daha iyi donanımlar ile kurulabilir benim hackintosh sistemim mükkemel çalışıyor i7 3930k 6 çekirdek cpu hd 7970 vga ssd ram vs vs sistemi topladın diyelim kurabilecekmisiniz bu windows kurmaya pek benzemezde hadi kurdunuz diyelim stabiliteyi sağlayabilecekmisiniz
    bu benim hackintosh sistemin videosu

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım peki teşekkürler. Peki uygulama geliştirmek için sizce Macmini performansı yeter mi? İkinci el core2duo bir mac mini alsam sadece uygulama geliştirmek için kullansam beni idare eder mi?

Bana sorarsan i5 den asagi inme.

• quote:

Orijinalden alıntı: saranida

quote:

quote:

quote:

deli saçması yanlış anlamayın lafın gelişi iyi kurulmuş bir hackintosh%100 verimli bir şekilde çalışır hatta imac mac pro dakinden daha iyi donanımlar ile kurulabilir benim hackintosh sistemim mükkemel çalışıyor i7 3930k 6 çekirdek cpu hd 7970 vga ssd ram vs vs sistemi topladın diyelim kurabilecekmisiniz bu windows kurmaya pek benzemezde hadi kurdunuz diyelim stabiliteyi sağlayabilecekmisiniz
    bu benim hackintosh sistemin videosu

Ben derdimi tam anlatamadim.

Verim almaktan kasıt şu; kullandığınız bilgisayarın halihazırda çalıştığı mac sürümünden sonra gelecek sürümü destekleyeceginin garantisi yok. Örnegin os x lion un uygun donanim listesinden aldigim atheros ar9485 wifi karti ml2 de calismiyor. Aldigimda uyumluydu mesela fakat simdi degil. Ya internete girmeyecegim ya da yeni kart alacagim. Yani siz her adimda bir seylerle ugrasmak ve masraf etmek zorunda kaliyorsunuz. Basta gyzel geliyor ama sonrasi biktiriyor.

Kaldi ki arkadas uygulam gelistirecegim diyor. Tam hararetli hararetli bir isle ugras verirken pat diye kernel panic hatasi alarak islemin kesilmesi de hos bir sey olmasa gerek.

• hackintosh sistem kurarken iyi araştıracaksın ama piyasadaki kartların %99 çalışıyor tüm gigabyte ve asus anakartlar mountain lion için core 2 duo ve üstü cpu lar çalışıyor wifi sorununa gelince dsdt etitliyeceksin ve s/l/extension/I080211Family.kex dosyasına wireles kartının device idi'ni gireceksin

<string>pci168c,30örnek 30 rakamı benim wifi kartın device idi</string>
    <string>pci168c,2a</string>
    <string>pci106b,0086</string>
    <string>pci168c,1c</string>
    <string>pci168c,23</string>
    <string>pci168c,24</string>
  • Şimdi arkadaşlar ben sistemi %100 uyumlu olarak toplasam herhangi bir sorun çıkar mı? Mac sürümü güncellememi gerektircek bir durum olcağını sanmıyorum çok elzem değilse. Ben eğer toplayıp Hackintosh yüklersem xcode, unity engine, garage band gibi uygulamaları kullanabilecek miyim? Uygulama indirmek için App Store kullanabilecek miyim? Osx güncellemelerini almicam ama hani olurda lazım olursa Apple sunucularından orjinal Mac günceller gibi mi alacağım.

• quote:

Şimdi arkadaşlar ben sistemi %100 uyumlu olarak toplasam herhangi bir sorun çıkar mı? Mac sürümü güncellememi gerektircek bir durum olcağını sanmıyorum çok elzem değilse. Ben eğer toplayıp Hackintosh yüklersem xcode, unity engine, garage band gibi uygulamaları kullanabilecek miyim? Uygulama indirmek için App Store kullanabilecek miyim? Osx güncellemelerini almicam ama hani olurda lazım olursa Apple sunucularından orjinal Mac günceller gibi mi alacağım.

ewet bu istediklerinin hepsini yapabilrsin ama sistemi iyi kurman gerekiyor bu konuda yardımcı olurum istanbuldaysan ve üçret karşılığında sistemini mükemmel bir şekilde kurup teslim edebilirim müzik şirketlerine kuruyorum :) nasıl bir donanım istediğini söylermisin i7 ? quad ?
  • quote:

quote:

Şimdi arkadaşlar ben sistemi %100 uyumlu olarak toplasam herhangi bir sorun çıkar mı? Mac sürümü güncellememi gerektircek bir durum olcağını sanmıyorum çok elzem değilse. Ben eğer toplayıp Hackintosh yüklersem xcode, unity engine, garage band gibi uygulamaları kullanabilecek miyim? Uygulama indirmek için App Store kullanabilecek miyim? Osx güncellemelerini almicam ama hani olurda lazım olursa Apple sunucularından orjinal Mac günceller gibi mi alacağım.

ewet bu istediklerinin hepsini yapabilrsin ama sistemi iyi kurman gerekiyor bu konuda yardımcı olurum istanbuldaysan ve üçret karşılığında sistemini mükemmel bir şekilde kurup teslim edebilirim müzik şirketlerine kuruyorum :) nasıl bir donanım istediğini söylermisin i7 ? quad ?

Teşekkürler saranida ancak Ankara'dayım i5 3570k ve mümkünse gt600 ti bana yetiyor. Kurulumu yapabileceğimi düşünüyorum. Ancak sadece gigabyte anakart mı destekliyor Hackintosh?

• %100 tam performans çalıştırırız, probleminiz olursa..
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler saranida ancak Ankara'dayım i5 3570k ve mümkünse gt600 ti bana yetiyor. Kurulumu yapabileceğimi düşünüyorum. Ancak sadece gigabyte anakart mı destekliyor Hackintosh?

quote:

hocam sıkıntı çıkarmıyor merak etmeyin.

Uyumlu donanımla her türlü güncellemeyi de yapabilirsiniz. yapıyorum.. yapıyoruz..
    gigabyte olayına gelince aslında önemli olan chipset ama baştan beri sanki bilerek yapıyormuş gibi hep uyumlu donanımı gigabyte çıkardığı için (birde kaliteli olduğu için) genelde gigabyte tercih ediliyor. Bu tip bir kurulum için populer cihaz almak destek bulmak adına çok daha avantajlı.

Ayrıca sistem zaten windows uyumlu olduğu için hiç bir kaybınız da olmuyor..

Bahsi geçen işlemci uygundur. i5 3570k üzerinde ki hd 4000 doğal (native) olarak tanınıyor. Oyun oynamak, Render almak gibi bir düşünceniz yoksa çok rahat işinizi görecektir.

Uzun vadede elbette ki olayın garantisini kimse veremez. Zira yapılan normal bir iş değil.

2 kişisel Öneri:

1-

Eğer windows ile birlikte kullanacaksanız 2 farklı diske kurarak kullanın. Mesela bir SSD ve mekanik bir hdd alın. SSD ye mac kurup mekanik diske windows kurun. Mac ntfs diskleride görebildiği için depolama amaçalı windows 'un bulunduğu diski kullanabilirsiniz.

Aynı diskte olunca Boot olayında sorun yaşayabilirsiniz..
    Diskte olası bir problemde 2 işletim sistemine de ulaşamadığınız için sıkıntı yaratabilir.

2- İşletim sistemini satın alın. (19 usd) Hem ucuz hem orjinal olması adına.. Hemde bootable disk yapan programlar indirilmiş disklerde ciddi sıkıntı yapıyor.

Kolay gelsin.

• sadece gigabyte deil asus asrock msı anakartalarada kurulabiliyor yalnız asus z77 anakartlar problemli bios'larından dolayı ve arkadaşın dediği gibi hd4000 oyun render hariç fazlasıyla yeterli
  • Asus P5Q3 Deluxe wi-fi anakart
    Ati palit HD4850 Sonic ekran kartı
    Intel Quad Q9550 2.83 GHz
    12 GB Ram

Uyumlumudur arkadaşlar acaba?

Yıllardır ara ara kurmayı denerim bilen kuran kişiler yardımıyla ama kuramadım bir türlü :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-this

Asus P5Q3 Deluxe wi-fi anakart
    Ati palit HD4850 Sonic ekran kartı
    Intel Quad Q9550 2.83 GHz
    12 GB Ram

Uyumlumudur arkadaşlar acaba?

Yıllardır ara ara kurmayı denerim bilen kuran kişiler yardımıyla ama kuramadım bir türlü :/

Sağlam hort gelmiş... Bilen birileri yardımcı olacaktır ama olmassa;
    1- Google'a gir,
    2- Hackintosh supported hardware list arat,
    3- Çıkan listeden kontrol edebilirsin...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.