Şimdi Ara

Hacettepe üniversitesi grafik bölümü?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar oncelikle merhaba!
    Temmuzda yapilacak olan hacettepe guzel sanatlar fakultesi yetenek sinavina girmeye karar verdim.Universitenin grafik bolumude ayni sinavdan ogrenci kabul ediyor.Standartlarin ustunde yetenegim oldugu kanaatindeyim ve grafik tasarim benim icin işten ote bir tutku.Bir yaşam bicimi.Bu yuzden arkadaslar size sunu sormak istiyorum.Yetenek sinavindan gecme sansim var mi?(eskiden aydan aya çizim yapardim ama simdi elimden kalemi dusurmuyorum temmuza kadar calisacagim.)Gsf yetenek sinavina girenler yardim edebilir mi? Bu da instagram hesabim cizimlerim hakkinda fikir sahibi olmaniz icinhttps://www.instagram.com/dreamcely/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu çalışmalarla çok şansın yok. Hacettepenin sınav sistemi hakkında çok bilgim yok ama bu çizimlere bakarak desen sınavından geçmen çok zor. Biraz GSF hazırlık kurslarindaki desen çizimlerine bakınca anlarsın demek istediğimi.

    Ha bu demek değildir grafik tasarım yapamazsın. Staj yaptığım dönem çok yetenekli ama alaylı tasarımcılarla tanışmıştım. Okul eğitimi sana gerekli disiplinleri verir ama gerisi sana kalmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ayda gelişmemin bende az olduğunu düşünüyorum da full zamanlı çalışsam 2 ay boyunca buna gorusleriniz nedir?Bir de seneye kursa gitsem yetenegim var mi yada bunun uzerine koyabilir miyim? Cevaplarınız icin @yekepeTesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreamcely

    2 ayda gelişmemin bende az olduğunu düşünüyorum da full zamanlı çalışsam 2 ay boyunca buna gorusleriniz nedir?Bir de seneye kursa gitsem yetenegim var mi yada bunun uzerine koyabilir miyim? Cevaplarınız icin @yekepeTesekkurler

    Açık konuşmak gerekirse iki ayda çok çok zor. Bu sınavlara iki üç kez girip kazanamayan bile var o yüzden açık konuşayım şu anki duruma göre sanmıyorum ama gir yinede en azından deneyimin olur.
    Kursa gitmek işe yarar. Desen, tonlama, anatomi bilgisi ve kompozisyon kurmayı öğreneceksin sınav için. Yeteneğin varsa bu senin artın olur. Bazı şeyleri diğerlerine göre daha hızlı çözersin. Bunun dışında kurstaki çalışman ve kendi çalışmalarınla birlikte kazanman daha olası. Çünkü kursta sana bildiğin sınavda nasıl ne yapman gerektiğini ve üstte yazdığım şeyleri öğretecekler. Zamanında kendi gittiğim kurstan gördüm, başlarken kalem açamayan insanlar bile kurs ve kendi disiplinli çalışmalarıyla grafik, tekstil gibi bölümleri kazandılar. Burada önemli olan yeteneğin olsun olmasın disiplinli çalışman. Kursa gitmekle iş bitmiyor, yeri gelecek kurstan çıkınca oturacaksın bir cafeye oturan, tavla oynayan vb. insanları çizeceksin yeri gelecek alacaksın defteri obje vb. şeyler çizeceksin. Sürekli çizeceksin anlayacağın.
    Dikkat etmen gereken bir konuda gideceğin kursu çok iyi seç, öncesinde iyi araştır, git o bölümde okuyan insanlarla tanış onlardan tavsiye al. Çünkü çoğu kurs sadece paranın peşinde, tekrar diyorum bu kurs seçiminde çok ama çok titiz davran.
    Son olarakda grafik tasarım benim için vazgeçilmez yazmışsın. Neden vazgeçilmez? Grafik tasarım okuyup bitirince ne yapmak istiyorsun. Bunlar önemli şeyler, önceleride yazdım. Bölümü seçerken genellikle öğrenciler çok hayalci oluyor, çok acayip işler yapıcaz diyorlar ama iş hayatına geçince yüzde seksen bambaşka kafalar yaşanıyor.
    O yüzden biraz işi ve çalışma alanlarını vb. şeyleri araştırıpda karar ver. Eğer ki ben bu işi yurtdışında yapmak istiyorum diyorsanda dakika durma, hakikaten bu işin değerini yurtdışında görürsün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cüheyir -- 16 Mayıs 2017; 22:46:37 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.