< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü Hk. (2. sayfa)

-
-
up, çünkü kampüs ilk güne göre daha da iyileşiyor gibime geliyor, marketler açıldı, yıkık dökük merdivenler yenileniyor, semt servisleri de açılıyormuş. Bir tek bölüm binalarında kantin, otomat vs eksikliği var onlar da hallolursa inşallah daha iyi olacak.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Okul gerçekten kötü durumda. Her yer kapatılmış ve terk edilmiş. 2 cadde yemek sırası olan meydanın ortasındaki Beycafe yıkık dökük biçimde kapalı. Ora açılsa acayip alışveriş yapılır. Okulun asıl çarşısı diyebileceğimiz city centre kapalı. Bilardo, playstation, kart, yemek, telefoncu zart zurt her şeyin olduğu kocaman bir bina kapalı. Neden kapalı ve açılacak mı o bile belli değil. Okulun meydanı burası ha, en merkezi yeri. Yine kuzeyde ydyo'Nun oradaki tek alışveriş yapılabilecek yer olan kırmızı çatı kapandı. Ortalıkta bomboş bir bina duruyor öyle. Okulda işleyen bir tek bam var, onun da içi boş. Eczane var ama içerisi boş, burger king var ama içerisi boş. Bunlar bahar dönemine anca açılır.
Okul ravenholm gibi. Terk edilmiş, kaçılmış. Her şey ve her yer kapalı.
-
Kampüs dediğin Ankara siyasal ya da fen fakültesi gibi olacak şehrin ortasında küçük ama işlevsel nerede çokluk orada bokluk oluyor
Üstteki mesajımı yazarken bunları atlamışım sanırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F299EF3C6 -- 31 Ekim 2022; 21:58:30 >
ankara fen fakültesi gerçekten ideal siyasal değil de. aslında şu okullara orantılı öğrenci alsalar büyük kampüsler cennet gibi olacak. bizim bölüm istatistik, yılda 90 kişi alıyor. 30 kişi yatay geçişle gelmiş. geçen yıl online diye direkt okumayanlar ve kalanlarla beraber 150 kişi vardır bölüm. ama yılda mezun ettiği kişi sayısı kaç? 40 ya da 50. bilgisayar da aynı makine de aynı endüstri de aynı... üstelik bunlar sadece sayısal bölümler. okulda zibilyon tane bölüm var. türk halkbilimi diye bölümü var okulun 80 kişi alıyor yılda. kaç mezun veriyor acaba. 50 tane bölüm 3x öğrenci alıp x mezun etmeye devam ediyor, zaten kampüse fazla olan sayı arttıkça artıyor. neredeyse tüm kontenjanların yarı yarıya azaltılması lazım. aynısı odtüde de var. 200 küsür adam giriyor makineye. eminim lablar yetersizdir, zaten mezun olan tanıdıklarım da bahsediyordu. şunu 100e çek hem okul biraz insanca yaşanır olsun hem de düzgün eğitim verilsin. kreş gibi adam doluruyorlar içeri. bazı bölümlerin lisansa kapatılıp sadece araştırma olarak devam etmesi lazım bilkent tarih gibi. kaç kişinin odtü tarih mezununa ihtiyacı var?
-
Cidden ceng ee gibi bölümlerde de mezun sayısı yarıya kadar düşer mi? Odtü hacettepe itü gibi yerlerde de?
okulu uzatmayan kaç odtülü tanıdığımı bilmiyorum. 6 yılda bitirmek bir klasik diyebiliriz. hacettepe de aynı. itüde kişisel bilgim yok.
-
O zaman 3.50+ ortalama olan hedefimi 3.50 ve hazırlık+4 yıl olarak güncelleyeyim. Şu an hazırlıktayım ilk yıl dersleri uzaktan bana yapılabilir geldi ama günü gününe çalışmak da lazım sanırım, kendimizi geliştirelim derken asıl hedeften çıkmayalım.
bölümden bölüme değişir. ama uzatan oran olarak çok az kişi vardır. genel olarak herkes çalışıyor ve bir şekilde geçiyorlar. uzatan illaki vardır ama derse az çalışıyordur şudur budur. dert edilecek mevzular değil yarı yarıya mezun sayısı düşmez. zaten öyle bri şey olsa birileri en az 30 yıl mezun olamaz demek. eğer bir bölüme 100 kişi girip 50 kişi mezun oluyorsa 50 kişi mezun olamamıştır. yani bu adamların da illaki mezun olacağını düşnürsek tutarlı bir veri değil. bölümlerin mezun sayısına bakarsan zaten fulle yakın meznu verdiklerini görürsün. uzatan daha çok kişi vardır atıyorum bölüm 90 kişi alıyorsa 86 kişi mezun olduysa bu uzatan 4 kişi olduğu anlamına gelmez. 4 den fazla kişi olduğu anlamına gelir ama 20 de değildir bahsettiğin okullarda uzatan sayısı. gözlemlerime göre ceng ve ie de değil de ee de biraz daha fazla uzatan kişi olabilir.
3.50 ortalamayı da çalışırsan yaparsın odtüde 1 aydır bulunuyorum bazı kişilerle tanışıyorum danışıyorum onlara ders konusunda falan nasıl adamlar var görmen lazım. makine makine. şundan çap yapıyor bundan yandal yapıyor. tonla eğitim tamamlamış. hazırlıktaki arkadaşım mesela anadolu ünide de okuyor ayrıca online. bu arkadaşımın ben daha şimdiden okulu uzatmayacağını söyleyebilirim sana :) proba düşen sayısı da çok var ama(genelde say kısmında daha az gibi duruyor) kendim ve çevremden bakacak olursam hiç öyle sürekli dışarıda gezip ders çalışmayan kişi görmüyorum. hayatın ne getireceği belli olmaz ben de kendimi geliştirmek amaçlı derslere başladım ve genelde iş odaklı şeylerle uğraşıyorum. yapmak istediklerim falan. ve bir şekilde hallolacağını düşünüyorum. siz 3.50+ olan hedefinizi küçültmeyin. yaparsınız. yapılıyor zaten görüldüğü üzere iyi çalışmalar.
bir de ingilizce acayip ötesi önemli. derste arkadaşların takır takır hocayla ingilizce konuşurken sen anlamakta bile güçlük çekecek seviyedeysen moralin bozulabilir. kendimi düşünüyorum aklıma ilk bu sebep geldi. sen anlamak için de çalışmak için de ekstra bir çaba sarf ediyor olacaksın. ingilizceyi bu dönem güzel bir seviyeye getirmek için harika bir fırsat bence ona odaklan. 3.50+ dır şudur budur sonra düşünülecek işler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 1 Kasım 2022; 21:45:33 >
-
lanet bir yer sınava tekrar hazırlanıyorum bu lanet baş belası okul yüzünden
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ayrıca ingilizce eğitimi leş bir üni hacettepe.odtü burayı tokat manyağı eder.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
O kadar da kötü mü ya eksiklikler benim de gözüme çarpıyor ama bana genel olarak iyi geldi. Sadece city'yi tekrar açsalar güzel olacak gibi.
Dediği kadar yok. Sadece normal kalıyor. Okulun vaadi sana c2 sunmak değil. Proficiency için b2 yetiyor zaten. Bizim hoca daha ilk günden üstüne basa basa söyledi.
Elbette eksiklikleri var. Vasat diyelim bence
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynen ama biraz daha ödev sunum vs olsa tam oturacak gibi, hatta sunumları da kendi bölümümüzle alakalı yapsak çok iyi olurdu. Ama ilk mesajımda genel olarak kampüs hakkında konuşmuştum.
o kadar kötü bu arada.ben en üst kurum filo yani o bile kötü.gerisi zaten çöpün çöpü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X