Şimdi Ara

Hacettepe Üniversitesi 2020/2021 Girişliler / Soru-Cevap Yardımlaşma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hacettepe Üniversitesi İngilizce İşletme 2.sınıf öğrencisiyim (Geçen sene 45k ile girdim). İlk bu üniversiteye geleceğim zaman yol-yordam gösterecek kimseyi bulamamıştım ve haliyle benim için sıkıntılı bir süreçti. Şimdi ben bilgi ve deneyime sahipken ve hazır tercihlerin açıklanmasına az kalmışken yeni gelecek arkadaşlara yardımcı olmak istiyorum.

*Hacettepe'nin Sıhhiye ve Beytepe olmak üzere 2 kampüsü vardır. Sağlıkçılar eğer ingilizce hazırlık okuyacaklarsa 1 sene Beytepe'de okurlar onun haricinde tüm sağlıkçıların eğitimi Sıhhiye'de dir.

*Tercih ederken de bir çok kez duyduğunu 156 topluluğun bir kısmı Beytepe'de bir kısmı ise Sıhhiye'de faaliyet göstermektedir yani bir şey kaybetmezsiniz.

ULAŞIM

*Sıhhiye Kampüsü Ankara'nın merkezindeyken Beytepe Kampüsü Kızılay'a metro ile yarım saattir.

KONAKLAMA

*Beytepe Kampüsünün içerisinde Hacettepe'ye bağlı sadece kızlar için/ sadece erkekler için ve karışık kullanım için öğrenci evleri bulunmaktadır. Aynı zamanda sadece kızlar için ve sadece erkekler için yine Hacettepe'nin kendi yurtları vardır. Ayriyeten bir de kızlar için KYK kız yurdu var kampüs içerisinde.

*Sıhhiye'de yine yurtlar var ama öğrenci evleri konusunda bilgim yok.

-

HAZIRLIK SINIFI OKUMALI MIYIM?

Süreç şöyle ilerliyor okul tam açılmadan bir kaç hafta öncesinde bölümünde hazırlık olan öğrenciler ve isteğe bağlı hazırlık okumak isteyen öğrenciler 3 aşamalı bir sınav için okula gidiyor. Girdiğiniz sınavda yeterlilik sağlarsanız direk 1.sınıftan başlıyorsunuz. Yeterlilik sağlamazsanız sınavlardan aldığınız puana göre sizi bir sınıfa yerleştiriyorlar. Mesela en alt sınıfta hiç ingilizce bilmeyenler 0'dan ders görüyor. Az bilenler bir üst sınıfta vs.

Hazırlık sınıfının amacı öğrencileri B1 seviyesine kadar getirebilmek ki ingilizce bölüm içerisinde rahat edebilsinler dersleri anlayabilsinler.

Gerisini kendi üzerimden örnek vererek ilerleyeceğim. Biraz İngilizcem vardı haliyle çok ikilemde kaldım bir sene hazırlık okuyayım mı yoksa geçebilirsem atlayayım mı diye. Okuldan konuştuklarımın çoğu kesinlikle hazırlık oku hem ders kasıntısı olmadan rahat bir sene geçirir, eğlenir, takılır vs. üniversiteyi yaşarsın hem de bir sene fazladan Hacettepe'de kalmış olursun dediler. Ama bir kısım da eğer biraz ingilizce biliyorsan dersler seni sıkabilir devamsızlık olayı olmasından dolayı işkence gelir dediler. Kendi içimde düşününce hazırlık okur ve pişman olursam geri dönemem ve o 1 sene bana çok sıkıcı olur ama hazırlığı atlar da 1 sene kısalttığım için pişman olursam okulu uzatabilirim şeklinde yaklaştım. Sınava girdim atlamayı hiç beklemiyordum ama o kadar ingilizcem varmış. Sene içerisinde (bölümüm %100 ingilizce) derslerde pek bir sıkıntı yaşamadım. Sonuç olarak ben eğer atlanabiliyorsa atlanmasını öneririm.
    -

Şu an için aklıma gelenleri yazdım sizlerden gelen sorulara göre yine buralara ekleme yapacağım. Sağlıcakla kalın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.