Şimdi Ara

HACETTEPE üniversitesi 2014 Girişliler #Yardımlaşma veSorularınız için# (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
640
Cevap
26
Favori
25.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hazirlik yaz okulu hakkinda bilgisi olan var mi? Zorlugu geçme kalma durumunu.
    Bn kaldim hazirlikta son kurda (b1+) 55den kalmiştim.Dişardan kursa mi gideyim eylüldeki sinav için yoksa yaz okuluna mi kalayim yardim edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selowan

hazirlik yaz okulu hakkinda bilgisi olan var mi? Zorlugu geçme kalma durumunu.
    Bn kaldim hazirlikta son kurda (b1+) 55den kalmiştim.Dişardan kursa mi gideyim eylüldeki sinav için yoksa yaz okuluna mi kalayim yardim edin.

Hazırlık yaz okulunu bilmiyorum ancak b1+ olup kalmam ilginç hani b1 a2 olsan neyse de. Soruna gelecek olursak hacettepe proficiency kitabı var çözerim diyorsan al çöz zaten zor bir sınav değil hazırlık sınavı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacettepe türkçe iktisat veya maliye hangisini tavsiye edersiniz?

• gokhan6125 G kullanıcısına yanıt
    Türkçe iktisadın bir faydası veya artısı olduğunu düşünmüyorum öte yanda Türkiye'nin en yüksek puanlı ikinci maliye bölümü var karar senin.

• Devlet yurdu var mı beytepe kampüsünde veya yakininda? Özel yurtlar 400 küsür liraymis aylik bana fazla geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: bitlikarınca

Devlet yurdu var mı beytepe kampüsünde veya yakininda? Özel yurtlar 400 küsür liraymis aylik bana fazla geldi.

Evet var ancak çıkması hiçte kolay değil. Şans veya torpil gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkan1zek

quote:

Devlet yurdu var mı beytepe kampüsünde veya yakininda? Özel yurtlar 400 küsür liraymis aylik bana fazla geldi.

Galiba sırf bu yüzden mecburen anadolu üniversitesine gidecegim ama acaba orada da mi ayni..her yurtta boyle mi durum biliyor musun?

• quote:

quote:

quote:

Galiba sırf bu yüzden mecburen anadolu üniversitesine gidecegim ama acaba orada da mi ayni..her yurtta boyle mi durum biliyor musun?

Hacettepe bir sürü yurt var ona rağmen sorun oluyor. Tüm devlet üniversitelerinde tabi belli istisnalar vardır yurt problem olabiliyor. Orayı da araştırın ancak durumun farklı olacağını sanmıyorum.

• furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler

• Endüstri mühendisliğini önerir misiniz ve bölüm %100 İngilizce mi

• quote:

Orijinalden alıntı: damlaünl

Endüstri mühendisliğini önerir misiniz ve bölüm %100 İngilizce mi

Ben eem deyim bilemiyorum ancak %100 ingilizce olduğunu biliyorum. Sıralaması falan iyi yani yazılabilir okuyan varsa tabi daha iyi bilir.

• Ankara'da devlet yurtlarına girmek Eskişehir'den daha kolay. Eskişehir'de kyk yedekleri haftada 1 3 kişi arasında ilerler ben 1200 üncü yedek sıradan 3. Haftada kyk yurduna girdim. Kampüsteki yurtlara sene başında giremezsen sene içinde dilekçe ile çok rahat girersin. Çok büyük galattır bizim kampüste yurda girme sıkıntısı. Halbuki 3 günde halledilebilecek bir şey.

• furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim

• Muhtemelen Hacettepeye geliyorum

Ama bölüme karar vermede sıkıntı yaşıyorum.Şimdi ağırlıklı olarak ee ve bilgisayar arasında kaldım.Tavsiyelerinizi alabilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Bigby

Muhtemelen Hacettepeye geliyorum

Ama bölüme karar vermede sıkıntı yaşıyorum.Şimdi ağırlıklı olarak ee ve bilgisayar arasında kaldım.Tavsiyelerinizi alabilir miyim ?

Şimdiden hoşgeldin o zaman :) . Birde hala bölümden üniversiteden emin değilsen kesinlikle okula git gör tanıtım günlerine katıl. Ben geçen yıl tanıtım günlerini kaçırmıştım orada gezerken bir hoca bütün sorularımı cevapladı da yazdım :) nerede neyle karşılaşacağını bilemiyorsun.
    Ben 2 okuluda aşağı yukarı biliyorum arkadaşlarım olduğu için. Bölüm açısından değilde böyle ulaşım falan karşılaştırmak gerekirse Hacettepeye tek gidiş metro ile okulun dışında otobüse binip okulun içine geliniyor ringlerle burada sıra vs. özellikle sene başlarında kalabalık can sıkabiliyor . Sırf bu yüzden okulun içinden metroya ya da metrodan okulun içine otostop çeken baya kişi var:). Eger araba işini hallederim diyorsan sorun olmaz ancak odtü ve bilkent ulaşım konusunda biraz daha rahat.

• Hacettepe hakkında çok güzel şeyler duydum.
    Tercih sıramda 2. sırada olacak. Hukuk Fakültesi'ni tercih edeceğim . İnşallah pişman olmam.
  • Merhabalar, sizce elektrik elektroniği nasıldır hacettepenin?
    Mühendislik konusunda biraz ankaradaki bazı üniversitelere göre geride deniyor doğrumudur?(odtu-bilkent-tobb)
    Sizce imkanları nasıldır?
    Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Prototp

Merhabalar, sizce elektrik elektroniği nasıldır hacettepenin?
    Mühendislik konusunda biraz ankaradaki bazı üniversitelere göre geride deniyor doğrumudur?(odtu-bilkent-tobb)
    Teşekkürler

Bilkent ve odtü Türkiye deki en iyi eemlerden zaten. Onlarla kıyaslanmaz ancak hacettepede oldukça iyi hocalar ve mezunların aselsan gibi önemli yerlerde çalıştığı için iyi. Ayrıca %100 ingilizce olması büyük avantaj. Tobb konusuna gelirsek tam 1 sene staj imkanı olması çok iyi yani bir yıl tecrübeyle iş hayatına atılıyorsun. Bunun yanında mezunları işte bu ingilizcenin pek kullanılmadığından şikayetçi ve çoğu hazırlıktan ilerletemeden mezun oluyor. Hacettepe tobb a göre daha köklü eem de de ancak tobb çok hızlı gelişiyor bunu inkar etmiyorum. Geçen yıl yapılan labları gezdimde gerçekten iyiydi. Seçim senin bence tanıtım günlerine katılırsan fikir edinmen kolay olur.

• quote:

quote:

Teşekkürler

Bilkent ve odtü Türkiye deki en iyi eemlerden zaten. Onlarla kıyaslanmaz ancak hacettepede oldukça iyi hocalar ve mezunların aselsan gibi önemli yerlerde çalıştığı için iyi. Ayrıca %100 ingilizce olması büyük avantaj. Tobb konusuna gelirsek tam 1 sene staj imkanı olması çok iyi yani bir yıl tecrübeyle iş hayatına atılıyorsun. Bunun yanında mezunları işte bu ingilizcenin pek kullanılmadığından şikayetçi ve çoğu hazırlıktan ilerletemeden mezun oluyor. Hacettepe tobb a göre daha köklü eem de de ancak tobb çok hızlı gelişiyor bunu inkar etmiyorum. Geçen yıl yapılan labları gezdimde gerçekten iyiydi. Seçim senin bence tanıtım günlerine katılırsan fikir edinmen kolay olur.

Hocam tobbu gezdim 3 tane hocasıyla tanıştım felan çok beğendim üniversiteyi cidden. Hani yüzde 75 burslusu tutsa hiç düşünmeden giderim ama 50burslusu tutunca hem ben sıralamada 13 bin oldum ve 50 burslusu bu yıl 30küsür binlerden kapatacak, geçen sene 15 kontenjan ile 22binle kapatmış ancak bu yıl 35 yapmış adamlar çok düşecek puanı. Yani hem sıralamama yazık olabilir diye düşünmeye başladım doğrusu. Aynı zamanda işin birde maddiyat boyutu var, 5 yılda ben bu adamlara 60 milyar para ödemiş olacağım ve o para bana göre cidden çok. Yani acaba değermi o kadar para, hani onun yerine hacettepede okuyup yüksek lisansı yurtdışında yapmak daha mantıklı gibi geliyor üstüne o parayla kendime araba bile alabilirim yani. Sizce hangisini seçmeliyim?

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler

Hocam tobbu gezdim 3 tane hocasıyla tanıştım felan çok beğendim üniversiteyi cidden. Hani yüzde 75 burslusu tutsa hiç düşünmeden giderim ama 50burslusu tutunca hem ben sıralamada 13 bin oldum ve 50 burslusu bu yıl 30küsür binlerden kapatacak, geçen sene 15 kontenjan ile 22binle kapatmış ancak bu yıl 35 yapmış adamlar çok düşecek puanı. Yani hem sıralamama yazık olabilir diye düşünmeye başladım doğrusu. Aynı zamanda işin birde maddiyat boyutu var, 5 yılda ben bu adamlara 60 milyar para ödemiş olacağım ve o para bana göre cidden çok. Yani acaba değermi o kadar para, hani onun yerine hacettepede okuyup yüksek lisansı yurtdışında yapmak daha mantıklı gibi geliyor üstüne o parayla kendime araba bile alabilirim yani. Sizce hangisini seçmeliyim?

Ben aslında okulun + - çoğu şeyini yazdım ancak işte daha 1 yıl tecrübe ettigim için çok detay veremiyorum. Tobb bilgisayardan mezun bir tanıdığım var mezun olur olmaz yüksek lisans için ingilizce kasmaya başladı. Şimdi o okula girerken hazırlık egitimi görüyorsun ondan sonra bölümünde %30 ingilizce oluyor ki Türkçe kaynak olmadığını düşünürsek İngilizce kaynaklardan vs . okunuyor ama yinede mezun olunca ingilizce çalışman gerekecekse orada sorun vardır. Böyle %30 ingilizce modelini sürdüren itü ytü tobb gibi okullar var ama en azından ingilizceyi çok önemsiyorsan ki zaten yurtdışı yüksek lisans hedefin varmış bu dili hacettepede zaten kullanmak zorunda kalacaksın. Tobbun egitimine kötü demiyorum iyidir arkasında koskocaman tobb var :) stajlar nereden geliyor sanıyorsun. Hacettepeninde tanıtım gününe git belki bölüme gidince Atilla hoca orada olur konuşma şansı bulursan beni o ikna etmişti senide edebilir :)

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.