Şimdi Ara

Hacettepe-Marmara-Yıldız-Yeditepe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlık biraz mantıksız olabilir ama muhtemelen bu okullardan birinde olucam seneye. Şimdi durum şu tm3 puanım 37k. Bu okullarda yazabileceğim bölümler siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, uluslararası ilişkiler. Hepsinin belirli yönlerden avantajı ve dezavantajları var.

Hacettepe: Aralarında en mantıklı seçim olarak göze çarpıyor ama ben istanbulda yaşıyorum ve ankaraya da gittim istanbulun yerini doldurmasada öğrencilik için fena bir yer değil. Oraya gitmek maddi olarak aşırı sarsmaz belki ama yinede belli noktalarda istanbuldakine göre daha hesaplı bir yaşantı sürmem gerekicek.

Marmara: Asıl istedğim burdaki ingilizce siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümüydü ama 4k gerisindeyim gelme ihtimali düşük gibi duruyor. İstanbulda olması güzel bir etken ayriyetten kampüsü de gayet hoşuma gitti yazıcaklarım arasında da en istediğim yer burası gibi. Birde bunun türkçe olarak uluslararası ilişkiler şeklinde bir bölümü var o da 55k ile kapamış sıralama olarak çok yukarsındayım yazmaya değer mi değmez mi bilemedim türkçe olması da cabası.

Yıldız: Siyaset bilimi ve uluslar arası ilişkiler şeklinde geçiyor burası da yan kısmında ingilizce yazmıyor ama yüzde30 ingilizceymiş aldığım bilgiye göre. Ayriyetten seçmeli derslerle birlikte aldığın ingilizce derslerin sayısı da baya bir artabiliyormuş. Burası da 54k ile kapamış yazsam banko gelir gibi ama geçen sene siyasi olaylar nedeniyle hocalarının gönderildiğini falan duymuştum bu da bir soru işareti oldu bende.

Yeditepe: Bölüm burda siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler diye geçiyor ingilizce olanı 28k ile kapamış gelmez gibi duruyor fransızca olanı ise 37k sıralama olarak 500-600 kişi gerimde gelme ihtimali olabilir gibi. Fransızca iyi hoş ama daha önce hayatımda fransızca ders falan hiçbir şey görmedim dile ait bildiğim tek şey birkaç kelime. Aslında yapabileceğimden emin olsam yazarım ingilizceyi de dışardan imkanlarla halledip 2 dile de hakim olma fırsatım olur. Siyaset biliminde ingilizceden sonra fransızca önde gelen dil konumunda avrupada bildiğim kadarıyla ama sıfırdan başlamak insanı korkutuyor açıkçası büyük bir risk almak olucak burayı yazmak.

Genel olarak durum böyle arkadaşlar. Aralarında en mantıklı hacettepe gibi duruyor ama istanbulda kalmak benim için bir avantaj olucak diğer okullar buranın yerini dolduramaz mı vs. kafamda bazı soru işaretleri var. Görüşlerinizi paylaşırsanırız sevinirim..

• up
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.