Kötü üniversite kötü bölüm olacağına iyi üniversite kötü bölüm olsun hocam. Hem Odtü'de daha iyi bir etiketiniz olur, İngilizce öğrenir ve daha iyi bir network yaparsınız. Sosyoloji mezunları da çatır çatır iş buluyorlar. Ekonomi ile ilgili konulara buradan kaymak da hiç zor değil. Hem sosyoloji ekonomiden bağımsız değil, hem de seçmeli dersler ve yandal gibi şanslar da var. ODTÜ'de işletme okuyan bir arkadaşım da Hacettepe işletmenin kötü olduğunu söylüyordu geçenlerde, o konuda da onun yalancısıyım. Akademisyen olacaksanız da öğretmenlikte çok basic dersler veriliyor sadece. Eğitim dersleri de gereksiz zaman kaybı olur. Odtü felsefe/sosyoloji gibi bölümlere gidip iyi bir öğrenci olursanız hem oldukça kaliteli bir eğitim alırsınız, hem de buralardan master veya doktoraya yurt dışına gidişini, iyi bir öğrenci olursanız neredeyse kesin olur. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
hacettepe işletme 6kdan yazılır mı? (2. sayfa)

-
-
bana da mantıklı geldi hocam sosyolojiyi ekledim listeme. Çok sağ olun hepiniz forumun desteği yol almamda çok yardımcı oldu
-
Ne demek hocam. Umarım her şey istediğiniz gibi olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
akademisyenlik parasal anlamda boku yemiş bir meslek.hele devletteysen iyice sıçtın
işletme,iktisat oku ingilizcen çok iyi hale gelirse sektörde de iyi konumlara gelirsin
fakat 6 binden de hacettepe yazılmaz be oğlum istanbula gel
çok sağ olun hocam umarım hocam ilerde pişman olmam
-
yok ya hocam istanbul çok zor
-
İyi yerlerde okuyup da akademisyen olmak isteyenler direkt yurt dışı hedefliyor aslında, ve yurt dışına gidenler de hiç az değil.
Econ'dan yandal yapman icin mikro ve makro ekonomi alman lazım soc da bu dersler yok fakat bir arkadaşımın arkadaşının sevgilisi sanırım hocalarla konuşup bu dersleri alıp şuan econ yandal yapıyormuş, ben de duyunca şaşırmıştım.
Diğer iibfler ile yandal yapmak için herhangi bir dersi verme şartı yok bildigim kadarıyla işletmede, sbky de ve ui de . ama econ için çok ekstra çaba gerekiyor bu dersleri free elective'de daha ilk sınıftan alcaksın sonra onun yerine başka dersleri üst dönemlere aktarcaksın yandal için falan filan sanırım dediğim kişide böyle yapmıştır.
sbky'den ceng yandalı yapan bile gördüm bi sınır yok yani econ gibi ders şartı koymuyorlarsa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _MarioGomez33 -- 8 Ağustos 2023; 17:47:2 > -
odtü sbky ya da ytü econ öneririm
odtu sbky gelmez hocam. ytü ve marmara daha mantıklı da ankara'da kalmak istiyormuş o yüzden mecbur hacettepe işletme, odtu soc falan yazcak
-
bu arada sbky 4k'dan kapatsa x0.95 kuralı ile teoride geçiş yapabiliyorsun siyasete puana bakıyorlarmış sıralama sanıyordum ben. ama kendine güveniyorsan giriş bu işe rahat 10-15 kişi 5-6k dan sosyolojiye girer sbky'ye geçmek için 1-2 kişi alıyorlar kurum içinde yine de bilgilendiryim dün yanlış demişim
-
Sbkye geçmek için 1. sınıftan mı mezun olmam lazım yoksa hazırlık bitince başvurabiliyor muyum?
-
1.sınıftan sonra geçiliyor arkadaşım 3.67 ile geçti ama kontenjanlar az 1 veya 2 kişi. Eğer kendine güveniyorsan odtü ortamına kendimi kaptıramayacam çok çalışacam diyorsan girebilirsin bu topa. Yaz gitsin yahu dünyanın sonu değil geçemessen de. odtü soc yazan herkes hacttepe işletmeye girebiliyor zaten vardır bi bildikleri okul seç geç
ya hocam evet aslında ama işsizlik korkusundan kafayı yedim ing öğretmenlik yazsam elim gitmiyo ama daha mı karlı kestiremiyorum artık.
-
peki hocam bu arkadaşınız hazırlığı atladı mı? ben de atlarsam bu sene 1. sınıf okuyanlar geçen seneki puanlara göre geçiş yapmayacaklar mı? sıralamax0.95 büyük olanın bir önceliği var mı yoksa şartı sağladıktan sonra sadece gpaya mı bakılıyor?
-
Hocam yapmayın bence Ankarada kalmak zorundaysan ve hukuk istemiyorsan Hacettepe İşletme yazın gitsin veya psikolojiye ilgin varsa güzel yerler var. Odtü sosyoloji de güzel yer. Bilkent Arkeoloji var felsefe var onları yazın. Öğretmenlik de garanti değil ki. Ben bir dead end kariyer tercih etmezdim. Benim ailem öğretmen durumlarını biliyorum yapılacak iş değil. Sıralamaya çok yazık etmiş olursunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klllj8 -- 8 Ağustos 2023; 21:10:1 >
hocam gerçekten ordan bakıyorum burdan tutuyorum olmuyo. Ne istedim neler düşünüyorum. En son çıldırıp gazi hukuk yazıcam
-
Yönetmeliğe bak bi zaman daraldı iyice ama arkadaşa sordum yks sıralaması etkiliymiş gpa ile beraber ikisine bakılıyor. Hazırlığı atlamadı 1.sınıfı bitirdi sonra geçiş yaptı sbky'ye. Hazırlıgı atlasan bile bu seneki puanlara bakarlar knk
odtü soc okusan da yaparsın ing öğretmenliği. Yaz geç yolunu bulursun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X