Şimdi Ara

hacettepe hazırlık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
3
Favori
35.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FaT MD.

bir ders 45 dk. ele ve pre int lerin günde 5 saat (2 x 90 blok + 1 x 45 =) int ve upper ların 4 saat (sadece 2 x 90 ). programlara göre bir gün sabahçı diğer gün öğlenci oluyorsun.bu yılki programlar da hala ydyo sitesinde vardır. 4. çeyrek ders planı olarak. dediğim gibi herşey sitede var

günde 1 ders içinse boşuna şey yapmayayım beginner'dan başlayayım bende. son olarak şeyi sorayım hocam. mesela ben beginner'ım bi başkası pre-inter. aynı sınıfta olmuyoruz değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tom Hagen

günde 1 ders içinse boşuna şey yapmayayım beginner'dan başlayayım bende. son olarak şeyi sorayım hocam. mesela ben beginner'ım bi başkası pre-inter. aynı sınıfta olmuyoruz değil mi?

yani hocam seviyene göre.. bir arkadaşım baştadı ele den işte. çok sıkıldım dedi. zor bitirdi kuru ve sanki boşuna okudum falan demişti. eğer temel hiç yoksa tamam da biraz bilgin varsa pre-int ideal olabilr. tabi yine sen bilirsin.
    hocam o bir ders bazen çok önemli olabiliyor. özellikle yemek kuyruklarında baştan pek etkisi olmaz ama zamanla can sıkıcı bir hal alabilir. biz 4 derste sıkılıyorduk bazen

• quote:

quote:

yani hocam seviyene göre.. bir arkadaşım baştadı ele den işte. çok sıkıldım dedi. zor bitirdi kuru ve sanki boşuna okudum falan demişti. eğer temel hiç yoksa tamam da biraz bilgin varsa pre-int ideal olabilr. tabi yine sen bilirsin.
    hocam o bir ders bazen çok önemli olabiliyor. özellikle yemek kuyruklarında baştan pek etkisi olmaz ama zamanla can sıkıcı bir hal alabilir. biz 4 derste sıkılıyorduk bazen

anladım ingilizcemde pek bi skıntı yok dinlediğimin tamamı olmasa da anlarım, konuşabilirim ama iş akademik dile gelince düşünmeye başladım.
    ele yada pre int. olvccak büyük ihtimal bu arada hocam her şey site var diyosunuz ben bi tek bunu bulabildim dişe dokunur.
    www.ydyo.hacettepe.edu.tr
    404 Not Found
    http://www.ydyo.hacettepe.edu.tr/ing_yeterlik_snv.html
    başka var mı bunun gibi kılavuz şeklinde.

• quote:

anladım ingilizcemde pek bi skıntı yok dinlediğimin tamamı olmasa da anlarım, konuşabilirim ama iş akademik dile gelince düşünmeye başladım.
    ele yada pre int. olvccak büyük ihtimal bu arada hocam her şey site var diyosunuz ben bi tek bunu bulabildim dişe dokunur.
    www.ydyo.hacettepe.edu.tr
    404 Not Found
    http://www.ydyo.hacettepe.edu.tr/ing_yeterlik_snv.html
    başka var mı bunun gibi kılavuz şeklinde.

bu senenin kılavuzu
    2014 akademik takvim
    son çeyreğin ders programı ( örnek olarak bakabilirsiniz )

ilk aklıma gelen bunlardı.

• quote:

quote:

ele yada pre int. olvccak büyük ihtimal bu arada hocam her şey site var diyosunuz ben bi tek bunu bulabildim dişe dokunur.http://www.ydyo.hacettepe.edu.tr/ing_yeterlik_snv.html başka var mı bunun gibi kılavuz şeklinde.

http://www.ydyo.hacettepe.edu.tr/ing_duyuru/150-140bilgilendirme.pdf bu senenin kılavuzu
    http://www.ydyo.hacettepe.edu.tr/2013_2014akademiktakvim.pdf 2014 akademik takvim
    http://www.ydyo.hacettepe.edu.tr/ing_duyuru/dersprogrami.pdf son çeyreğin ders programı ( örnek olarak bakabilirsiniz )

ben bulamamıştım bunların çoğunu teşekkür ederim hocam..

• quote:

quote:

ele yada pre int. olvccak büyük ihtimal bu arada hocam her şey site var diyosunuz ben bi tek bunu bulabildim dişe dokunur.http://www.ydyo.hacettepe.edu.tr/ing_yeterlik_snv.html başka var mı bunun gibi kılavuz şeklinde.

http://www.ydyo.hacettepe.edu.tr/ing_duyuru/150-140bilgilendirme.pdf bu senenin kılavuzu
    http://www.ydyo.hacettepe.edu.tr/2013_2014akademiktakvim.pdf 2014 akademik takvim
    http://www.ydyo.hacettepe.edu.tr/ing_duyuru/dersprogrami.pdf son çeyreğin ders programı ( örnek olarak bakabilirsiniz )

Hacettepenin kendi kursu ne zamAn oluyor? Sitede bununla ilgili bilgi var mi bulamadim da ben. Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

Hacettepenin kendi kursu ne zamAn oluyor? Sitede bununla ilgili bilgi var mi bulamadim da ben. Teşekkürler

geçen yıl yanlış hatırlamıyorsam ağustos ortası falan açıklanmıştı. evet sitede silinmiş ben de baktım. bekleyin ve takip edin
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 28 Temmuz 2013; 21:56:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atflliergen

Hazırlık atlama sınavlarının TOEFL dan daha zor olduğu doğru mudur?

toefl a girmedim ancak duyduğum kadarıyla speaking ve writing olarak daha yoğun bizim proficiency den. belki sadece listening aynıdır diyebiliriz. o da olsun o kadar. tam 1 yıl bir sürü listening file yapacaksınız. yani insanın kulağı ister istemez alışır ve sınavda da yaparsın kolayca. toefl da bir kaç tane writing yazma şekli var diye biliyorum. bizde sadece verilen topic lerden birini seçip sadece bir essay yazıyorsun okadar. kısacası diğer üniversiteleri bilmem ama hacettepe de proficiency toefl a göre biraz daha basittir bence.

• hocam biraz saçma gelebilir ama; diyelim ki muafiyet sınavında başarılı olduk ve muafiyet hakkı kazandık. Buna rağmen istersek hazırlık okuyabilir miyiz?

Çünkü ben hazırlık okumak istiyorum ama kötü bir kurdan da başlamak istemiyorum. Zaten kazandığım bölüm %30 ıngilizce. Yanlışlıkla geçmek istemiyorum sınavı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jestappp -- 28 Temmuz 2013; 21:59:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jestappp

hocam biraz saçma gelebilir ama; diyelim ki muafiyet sınavında başarılı olduk ve muafiyet hakkı kazandık. Buna rağmen istersek hazırlık okuyabilir miyiz?

Çünkü ben hazırlık okumak istiyorum ama kötü bir kurdan da başlamak istemiyorum. Zaten kazandığım bölüm %30 ıngilizce. Yanlışlıkla geçmek istemiyorum sınavı.

Aynen ben de

• geçen yıl da böyle sorular vardı.olabilir aslında saçma değil. çünkü insan tabiki seviyesinde olduğu yerden başlamak istiyor. alt seviyeden başlayınca sıkıntıdan patlayabiliyorsun. ben de geçen yıl araştırmıştım facebook taki 2013 girişliler sayfalarını takip ediyorsunuzdur. orda söylenenlere göre ben de düşündüm. eylülde ilk sınavı yapıp 2. sınava girmeye hak kazanıyorsan bir kere en alt kurdan başlatmazlar demişlerdi. bende 2. sınava yani asıl proficiency e girmedim ve intermediate kurundan başladım. int kuru hem seviyeme uygundu hem de kendimi en iyi geliştirdiğim kurdu. hiçbir sınava girmeyenler zaten direk ele. oluyorlar. ilk sınava girip 2. sınav için hak elde edemeyenleri de puanına göre ele ve pre-int yapıyorlar. benm tavsiyem iki sınava da gir ama ikinci sınava pek kasma.. yani 55 almamaya çalış. okula int ya da upper dan başlarsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JustLikeChemistry -- 28 Temmuz 2013; 23:17:12 >

• bende bilkentin hazirliki icin olan cope kitabi var ondan calisiyorum bakalim yaklasik 2 haftadir.Aile dostumuz odtu nun eski hocasi ondan 1 hafta ders aldim sonra bodruma gitti :D 23 agustosta tekrar baslicaz 55 alirim insallah gorecez :D

• nasıl unuttum ya? hacettepe nin kendi kitabı var. gateway to proficiency. kırmızı kapaklı. hacettepenin geçmiş yıllardaki sınav sorularından oluşuyor. çıkmış sorular birnevi. sınav öncesinde herkesin elinde görürsünüz ancak hocalar biraz zor derler. çünkü geçmişte hacettepe sınavları daha zormuş. yine de önerenler oldu. bence de gayet kaliteli. sıhhiye kampüsünde tıp fakültesinin yanındaki bir kitapçıda 10-11 liraya satılıyormuş. alıp çözerseniz pişman olmazsınız. gayet güzel bir şekilde hazırlanırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: atflliergen

Bunu unutsaydın hiç hoş olmazdı sanırım :D

çalışın çalışın.. ne olursa olsun ama bu kitap gerçekten kaliteli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ank_yer_6

quote:

quote:

ben de bunu öğrenmek istiyorum bilgisi olan varsa ??

• Hocam tam aradığım başlık olmuş bu sağ olun bilgiler için.

Benim de bir sorum var yanıtlarsanız çok sevinirim.

**Okula 3 sene kayıpla başlıyorum ve hazırlık okuyup okumamak konusunda tereddütlerim var. Orta seviye olduğumu düşünüyorum ama ayrıntı bilgilerde sıkıntılar çektiğim oluyor (bağlaçlar vs.) ki bir de terimler girecek işin içine. İllaki okumalısın sana çok şey katar diyebilir misiniz?

**Ayrıca muafiyet sınavını oldu ki verdik ve direk bölüme geçiş yaptık. İngilizce olan bölüm derslerinde sıkıntı çekmeyeceğimizden emin olabilir miyiz? Yani 65 aldığımız muafiyet sınavı bizim için yeterli ingilizce midir sizin görüşünüze göre bölüm için? Derslerde sıkıntı çekmeden anlayabilecek ve vizelerde finallerde dertsiz şekilde kağıdı doldurabilecek miyiz o seviyeyle? Güvenilirliğinden şüphelerim var sınavın.

**Son olarak da kaynaşma ve ortam için hazırlığı atlamayı pek istemiyorum ama dediğim gibi 3 sene de kaybım var. Yerimde olsanız okumayı seçer miydiniz yoksa muafiyet için didinir miydiniz?

Alıntılayarak yanıtlayabilirseniz çok memnun kalırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre220

Hocam tam aradığım başlık olmuş bu sağ olun bilgiler için.

**Okula 3 sene kayıpla başlıyorum ve hazırlık okuyup okumamak konusunda tereddütlerim var. Orta seviye olduğumu düşünüyorum ama ayrıntı bilgilerde sıkıntılar çektiğim oluyor (bağlaçlar vs.) ki bir de terimler girecek işin içine. İllaki okumalısın sana çok şey katar diyebilir misiniz?

**Ayrıca muafiyet sınavını oldu ki verdik ve direk bölüme geçiş yaptık. İngilizce olan bölüm derslerinde sıkıntı çekmeyeceğimizden emin olabilir miyiz? Yani 65 aldığımız muafiyet sınavı bizim için yeterli ingilizce midir sizin görüşünüze göre bölüm için? Derslerde sıkıntı çekmeden anlayabilecek ve vizelerde finallerde dertsiz şekilde kağıdı doldurabilecek miyiz o seviyeyle? Güvenilirliğinden şüphelerim var sınavın.

**Son olarak da kaynaşma ve ortam için hazırlığı atlamayı pek istemiyorum ama dediğim gibi 3 sene de kaybım var. Yerimde olsanız okumayı seçer miydiniz yoksa muafiyet için didinir miydiniz?

1.si için konuşulanı anlıyorsan dersleri de takip edebilirsin. Terimleri düşünerek hazırlığı ön plana çıkarmışsın ama hazırlıkta alacağın eğitim bölümüne özel olmayacak ve temel ingilizce eğitimi olacak. Department of Basic English. O kadar da temel sayılmaz tabii

Ortalama bir ingilizceye sahipsen bir şekilde anlarsın ama sıkıntın olur yine de ama hazırlığı bitirip bölüme geçersen 1 yıl boyunca kulak aşinalığın olacak ingilizceye rahatlıkla anlayabilirsin. 65 almak gerçekten zordur onu aldıysan gerisini pek dert etmeye gerek yok.

Son olarak hazırlıktaki ortam ve kaynaşma hiçbir yerde yoktur. Hatta bana kalırsan %100 ingilizce bölümlerde hemen hemen hiç yoktur. Ben 1 dönemde hazırlığı bitirip 2. dönem bölüme geçtim. Yılın başında bölümdekilerle tanışık olmama rağmen kalan dönemi sap gibi geçirdim. Ben olsam geçmezdim sonuçta "........ ..... hesabı olmaz"

düzeltme : bir de hangi bölüm olduğunu merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turchas -- 3 Ağustos 2013; 14:18:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turchas

quote:

1.si için konuşulanı anlıyorsan dersleri de takip edebilirsin. Terimleri düşünerek hazırlığı ön plana çıkarmışsın ama hazırlıkta alacağın eğitim bölümüne özel olmayacak ve temel ingilizce eğitimi olacak. Department of Basic English. O kadar da temel sayılmaz tabii

Ortalama bir ingilizceye sahipsen bir şekilde anlarsın ama sıkıntın olur yine de ama hazırlığı bitirip bölüme geçersen 1 yıl boyunca kulak aşinalığın olacak ingilizceye rahatlıkla anlayabilirsin. 65 almak gerçekten zordur onu aldıysan gerisini pek dert etmeye gerek yok.

Son olarak hazırlıktaki ortam ve kaynaşma hiçbir yerde yoktur. Hatta bana kalırsan %100 ingilizce bölümlerde hemen hemen hiç yoktur. Ben 1 dönemde hazırlığı bitirip 2. dönem bölüme geçtim. Yılın başında bölümdekilerle tanışık olmama rağmen kalan dönemi sap gibi geçirdim. Ben olsam geçmezdim sonuçta "........ ..... hesabı olmaz"

Ayrintili mesaj icin cok sag ol hocam. U.A iliskilere geliyorum. Aslinda konusulanlari rahatlikla anlayabilecegim duzeydeyim. Ama sinavda gececek potansiyeli goremiyorum kendimde. Bu arada son kismi pek anlayamadim. Bir donem hazirlik okuyarak gecisten memnun degil misin yani? Bir sene mi okumami tavsiye ediyorsun? Yarim donem de guzel gorunmustu benim gozume

Icimden asil gecen sey hazirligi okumak benim de ama iki sene baska bir unide U.A okudum Turkce olarak. Dersleri saydirmak icin ayni dilde egitim gerekiyormus ve hicbirisini saydiramiyorum. Sifirdan girecek olmak bana sene konusunda sikinti yaratti.

Ek olarak : kafaya takmamin bir sebebi de hazırlık kursu olayi. Kursa eger gidersem acikcasi gecebilirim gibi dusunuyorum ama gecemezsem de havaya para verilmis olacak. Normalde sinavina rastgele girerim, kalirsam okurum kalmazsam gecerim demistim ama kursa gitme dusuncesi kafami karistirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre220 -- 3 Ağustos 2013; 22:08:51 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: turchas

quote:

Ayrintili mesaj icin cok sag ol hocam. U.A iliskilere geliyorum. Aslinda konusulanlari rahatlikla anlayabilecegim duzeydeyim. Ama sinavda gececek potansiyeli goremiyorum kendimde. Bu arada son kismi pek anlayamadim. Bir donem hazirlik okuyarak gecisten memnun degil misin yani? Bir sene mi okumami tavsiye ediyorsun? Yarim donem de guzel gorunmustu benim gozume

Icimden asil gecen sey hazirligi okumak benim de ama iki sene baska bir unide U.A okudum Turkce olarak. Dersleri saydirmak icin ayni dilde egitim gerekiyormus ve hicbirisini saydiramiyorum. Sifirdan girecek olmak bana sene konusunda sikinti yaratti.

Ek olarak : kafaya takmamin bir sebebi de hazırlık kursu olayi. Kursa eger gidersem acikcasi gecebilirim gibi dusunuyorum ama gecemezsem de havaya para verilmis olacak. Normalde sinavina rastgele girerim, kalirsam okurum kalmazsam gecerim demistim ama kursa gitme dusuncesi kafami karistirdi.

Kursa gidip hazirlik okuyacagim sanirim ben de. :(

Sene kaybını cok önemsiyorum diyorsan atla hazirligi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.