Şimdi Ara

Hacettepe'de Okuyacak Arkadaşlar , Toplaşın (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
8.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba bende hacettepe siy bil ve kamu yönt bölümünü kazandım.Yalnız nasıl barınabileceğim konusunda hiçbir bilgim yok.Bana hacettepe yurtları öğr evleri ve kyk yurtları hakkında ayrıntılı bilgi verirseniz çok sevinirim.Ayrıca hangisinde kalmam daha iyidir ve nasıl başvuracağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duygu1994

Merhaba bende hacettepe siy bil ve kamu yönt bölümünü kazandım.Yalnız nasıl barınabileceğim konusunda hiçbir bilgim yok.Bana hacettepe yurtları öğr evleri ve kyk yurtları hakkında ayrıntılı bilgi verirseniz çok sevinirim.Ayrıca hangisinde kalmam daha iyidir ve nasıl başvuracağım.

hacettepe yurdu olarak kampüs içindeki yarı özel yurtlar var. sınav başarına ve gelir durumuna bakıyorlar. ancak çıkması biraz şans ister çünkü torpil döndüğü söyleniyor. bununla birlikte şuanki boş kontenjanı da bilmiyoruz. yani kaç kişi alınır belli değil diye biliyorum. ama yinede başvuru yapmalısın ancak pek umutlanmamak gerek bence.

öğrenci evleri ise yurttan farklı özel yurt gibi. 2 er kişilik odalar var. tabi özel olduğundan daha rahat. yani daha tuzlu. buraya başvurmadan önce ödemen gereken bir katkı payı var. dikkat, depozito değil, katkı payı! 1650 liraymış bu yıl. bir kere veriyorsun bir daha vermiyorsun 4 yıl boyunca kalabilirsin. aylık ücretleri açıklandı geçende. buradan da ayrıntılara bakabilirsin:

http://www.sksdb.hacettepe.edu.tr/2012_Barinma_Yonetim_Kurulu_Karari.pdf

daha ayrıntılı bilgi de facebooktan bulmuştum ben:

http://www.facebook.com/note.php?note_id=260917363936084

beytepe üniversite yurtları ve öğrenci evleri dışında kampüs içinde, atatepe özel yurdu ve parlar öğrenci evi varmış. bunlarda da katkı payı ödüyorsun ve öğrenci evlerine göre biraz daha pahalı. bunların sitelerinden bilgilere ulaşabilirsin.

kampüs dışına çıkarsak, en yakın kyk 30 dk uzaktaymış ama tam bir bilgim yok. otobüs önünden geçiyor yazıyordu. sanırım genel yurtmuş.
    eğer merkezde özel yurt ya da kyk ya yerleşirsen de yine beytepe 230 otobüsüyle kampüse gitmek 45 dk / 1 saati bulur.

daha ayrıtıları ise soru cevap şeklinde gidebiliriz. ben de yeni araştırıyorum. buldukça eklerim buraya. daha tecrübeli arkadaşlar da yardım eder umarım.

• uluslararası ilişkiler geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaT MD.

hacettepe yurdu olarak kampüs içindeki yarı özel yurtlar var. sınav başarına ve gelir durumuna bakıyorlar. ancak çıkması biraz şans ister çünkü torpil döndüğü söyleniyor. bununla birlikte şuanki boş kontenjanı da bilmiyoruz. yani kaç kişi alınır belli değil diye biliyorum. ama yinede başvuru yapmalısın ancak pek umutlanmamak gerek bence.

öğrenci evleri ise yurttan farklı özel yurt gibi. 2 er kişilik odalar var. tabi özel olduğundan daha rahat. yani daha tuzlu. buraya başvurmadan önce ödemen gereken bir katkı payı var. dikkat, depozito değil, katkı payı! 1650 liraymış bu yıl. bir kere veriyorsun bir daha vermiyorsun 4 yıl boyunca kalabilirsin. aylık ücretleri açıklandı geçende. buradan da ayrıntılara bakabilirsin:

beytepe üniversite yurtları ve öğrenci evleri dışında kampüs içinde, atatepe özel yurdu ve parlar öğrenci evi varmış. bunlarda da katkı payı ödüyorsun ve öğrenci evlerine göre biraz daha pahalı. bunların sitelerinden bilgilere ulaşabilirsin.

kampüs dışına çıkarsak, en yakın kyk 30 dk uzaktaymış ama tam bir bilgim yok. otobüs önünden geçiyor yazıyordu. sanırım genel yurtmuş.
    eğer merkezde özel yurt ya da kyk ya yerleşirsen de yine beytepe 230 otobüsüyle kampüse gitmek 45 dk / 1 saati bulur.

daha ayrıtıları ise soru cevap şeklinde gidebiliriz. ben de yeni araştırıyorum. buldukça eklerim buraya. daha tecrübeli arkadaşlar da yardım eder umarım.

Torpilin allahı dönüyor, o yüzden torpilinizi şimdiden ayarlayın. Ben aylarca bekledim, torpil falan soktum ama fayda etmedi. Ayrıca sadece Beytepe yurtlarını değil, Sıhhiye yurtlarını da araştırın. Beytepe olmazsa Sıhhiye olabiliyor bazen ve sonra Beytepe'de yer boşalınca direkt geçebiliyorsunuz.

Öğrenci evleri tek veya iki kişilik olabiliyor. Epeyce masraflı. Özellikle demirbaşlara zarar verirseniz yüklü miktarda tazminat talep ediliyor, bunu göz önünde bulundurun. Katkı payı diyerek olayı resmîleştirmeye gerek yok, onun adı hava parasıdır. Yani o miktarı, kalmayı düşündüğünüz ay sayısına bölüp, aylık vereceğiniz miktarı o şekilde hesaplayın. Sonra aklınızda sadece orada yazan fiyatlar kalır, hava parası aklınıza gelince üzülürsünüz.

Beytepe, barınma imkanları açısından ülkenin en rezil kampüslerinden biridir. ODTÜ'den feyz alamamış olmasına hayret ediyorum bunca yıl sonunda. O yüzden kendinize bir adet KYK ve birkaç adet de özel yurt belirleyin. Özel yurtlar Ankara'da çok pahalıdır. Eli yüzü düzgün, cemaat ilişkisi olmayan bir yurt için ödeyeceğiniz miktar 4 kişilik oda için ortalama 500-600 lirayı bulur. Kişi sayısı azaldıkça 1000 liraya kadar gider, fazlasını da bulabilir isteyen.

KYK yurtları genelde özel yurtlara göre çok ucuz olmakla birlikte, imkanları da o oranda kısıtlı olabiliyor. Bahsi geçen yakın yurdun adı Tahsin Banguoğlu yurdudur. Türkiye'nin en büyük genel yurtlarından biridir. 6-8 kişilik odalarda kalırsınız. Tuvalet-banyo hijyeni ortalamanın bir hayli altında olur dönem içinde, hassasiyeti olanlar bunu göz önünde bulundursunlar. Sosyal imkanları iyi sayılır. Yemek en güzel yanı olur, çeşit çoktur, lokantaya göre gayet ucuzdur. Yemek fişinizle paranızı birleştirip, gayet doyurucu akşam yemekleri yiyebilirsiniz birkaç liraya. Ayrıca KYK Genel Müdürlüğü de yurdun yanına taşınıyor. Bina bitmiş gibiydi, son halini bilmiyorum ama bir sıkıntınız olursa hemen yan taraftan halledebilirsiniz. Kampüse 20-25 dakikada gider 230'a binerseniz. Önünden geçiyor zaten. Sabah sıra olur epeyce ama o kadarına katlanacaksınız.

Yarı özel yurtlar da mevcut fakat bunlar genelde merkez tarafında kalıyorlar. Ulus'ta Yunus Emre Yurdu var, Cebeci tarafında Nedim Zapçı Yurdu falan var ama buralara da torpil gerekebilir. Hatta Nedim Zapçı'nın Türkiye'de bir başka örneği yok gibidir. Özel yurtları falan sollar her açıdan. Lakin çok sağlam torpil gerekir.

Daha detaylı soru olursa ona göre cevaplayayım.

• bu sene olmadı ne yazık ki :/
  • Bilgisayar Mühendisliği.. Hadi bakalım hayırlısı
  • arkadaşlar bende kastamonu tıpta olucam. bilgisi olan var mı? hazırlığı ankarada mı okuyorlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Khaleesi_

http://www.oid.hacettepe.edu.tr/index_sub.php?grp=yenikayit&dir=&file=2011_04_ogr_no_ve_gecici_sifre_ogrenme&filetype=html&submenuheader=6# bizim için öğrenci no ve bilgi formu dolduracağımız sayfa arkadaşlar

dolduruyorum ama "Girilen bilgilere uyan kayıt bulunamadı" yazısı geliyor.herkesde mi böyle?

• quote:

Orijinalden alıntı: xsilein

quote:

http://www.oid.hacettepe.edu.tr/index_sub.php?grp=yenikayit&dir=&file=2011_04_ogr_no_ve_gecici_sifre_ogrenme&filetype=html&submenuheader=6# bizim için öğrenci no ve bilgi formu dolduracağımız sayfa arkadaşlar

dolduruyorum ama "Girilen bilgilere uyan kayıt bulunamadı" yazısı geliyor.herkesde mi böyle?

dostum daha bilgiler yenilenmedi sanırım öğrenci işlerinde. takip edelim. 22 ağustosta yurt başvuruları başlıyormuş. belki 2-3 gün içinde yenilenir bilgiler.

ayrıca 2012 hacettepe girişliler diye sayfa açmış bir arkadaşımız. onun altında toplanırsak daha hızlı sorunlarımızı halledebiliriz. bir de bütün bilgileri 1. mesajda toplarız. çünkü 2 konu vardı hacettepeyle ilgili parça parça oluyor bazı sorular

• quote:

quote:

quote:

dostum daha bilgiler yenilenmedi sanırım öğrenci işlerinde. takip edelim. 22 ağustosta yurt başvuruları başlıyormuş. belki 2-3 gün içinde yenilenir bilgiler.

ayrıca 2012 hacettepe girişliler diye sayfa açmış bir arkadaşımız. onun altında toplanırsak daha hızlı sorunlarımızı halledebiliriz. bir de bütün bilgileri 1. mesajda toplarız. çünkü 2 konu vardı hacettepeyle ilgili parça parça oluyor bazı sorular

2012 hacettepe girişlileri bulamadım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

2012 hacettepe girişlileri bulamadım.

buldum :)

• quote:

quote:

evet kaç kez denedim ben de meğer herkeste öyleymiş facebooktaki hacettepe 2012 girişliler sayfasında yazılanlardan öğrendiğim kadarıyla bayram sonrasında ön kayıt yaptırabilecekmişiz o siteden öğrenci no.muz falan hepsi için

edit:yeni gördüm arkadaş da söylemiş zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sry-Sry -- 20 Ağustos 2012; 22:00:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Acer 3820TG

Uluslararası ilişkiler kazananlar, hatayı yaptınız, bari bundan sonra eğlenmeye bakın. Yardımcı olabilirim isteyenlere.

yapma abi ya ingilizce diye burayı yazdım kötü mü oldu şimdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ryder

Bölüme güvenmeyin. Akademik kadro çok zayıf. Birkaç kişinin buyruğuna göre şekilleniyor her şey. Kendinizi geliştirmeye bakın. Bir an önce bir dil öğrenin ve okurken çalışıp en az 1, tercihen 2 yıl iş tecrübesi edinin. Merak etmeyin, okurken çalışmak zor değil. Okulu gözünüzde büyütmemeniz yeterli.

Bunları yapmayacaksanız erkenden KPSS'ye çalışın. Çıkışta boş gezmek istemiyorsanız, tavsiye edebileceklerim bunlar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ryder

Bölüme güvenmeyin. Akademik kadro çok zayıf. Birkaç kişinin buyruğuna göre şekilleniyor her şey. Kendinizi geliştirmeye bakın. Bir an önce bir dil öğrenin ve okurken çalışıp en az 1, tercihen 2 yıl iş tecrübesi edinin. Merak etmeyin, okurken çalışmak zor değil. Okulu gözünüzde büyütmemeniz yeterli.

Bunları yapmayacaksanız erkenden KPSS'ye çalışın. Çıkışta boş gezmek istemiyorsanız, tavsiye edebileceklerim bunlar.

ingilizce eğitimden memnun muydun abi?

• quote:

Orijinalden alıntı: rahatı kaçan klavye

O konu çok sıkıntılı. Derslerin büyük çoğunluğu Türkçe verildi çünkü zerre kadar İngilizce bilmeyen adamlar bölüme doluşmuştu. Bakalım siz neler çekeceksiniz bu sıkıntıdan, göreceğiz dönem içerisinde.
  • quote:

quote:

O konu çok sıkıntılı. Derslerin büyük çoğunluğu Türkçe verildi çünkü zerre kadar İngilizce bilmeyen adamlar bölüme doluşmuştu. Bakalım siz neler çekeceksiniz bu sıkıntıdan, göreceğiz dönem içerisinde.

vallahi abi senin yorumlarından sonra düşüncelere daldım zaten, iyi mi ettik kötü mü ettik diye.
  • quote:

vallahi abi senin yorumlarından sonra düşüncelere daldım zaten, iyi mi ettik kötü mü ettik diye.

Hacettepe İİBF ne yazık ki Boğaziçi ya da Galatasaray gibi etiket olabilecek bir fakülte değil. O yüzden okul bittikten sonra her şey size düşüyor. Zamanınız varken değerlendirin. Biz geç fark ettik, siz beklemeyin boşuna. Bir an önce yerinizi yapın. Yaparsanız rahatsınız. Bölümün meslek yelpazesi çok çok geniş ama bazı şeylerden vazgeçmek gerekiyor. Okul bitene kadar beklemeyin, tek söyleyebileceğim budur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yamato-taicho

arkadaşlar bende kastamonu tıpta olucam. bilgisi olan var mı? hazırlığı ankarada mı okuyorlar?

Evet ama hazırlığı atlamanı öneririm.Yakın zamanda Kastamonu'ya gideceksin, olabildiğince sıhhiye kampüsünde oku.
  • quote:

Alıntıladığım adamı dinleyin gençler Bu adam boş konuşmuyor
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.