Şimdi Ara

HACETTEPE BİLGİSAYAR MÜH.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu senenin başında itü odtü gibi hayallerle yola çıkmışken şimdi hedeflerimden çok uzaktayım. Hacettepe Bilgisayar yazsam pişman olur muyum yoksa mecbur tıpa mı yönelcem?

• Hacettepe'de imkanları kullanmasını bilene, zamanını boş geçirmeyene gayet güzel okuldur. Şimdi Hacettepe'ye gidip lisans eğitimi boyunca mesleğe kafa yoran adamla, sürekli kız peşinde koşup bu akşam nerede içsek muhabetti yapan adam arasında dağlar kadar fark olur.

Yani Hacettepe'den mezun olup çok çok iyi şeyler yapabilirsiniz, herşey sizin elinizde belki bilirsiniz bu forumun efsanelerinden biri vardı. Bırakın Hacettepeyi sınavda iyi puan alamayıp Çankaya Üniversitesi bilgisayara ücretli girip, pişman olduktan sonra çalışmaya başlayıp önce yaptığı ortalamalarla kendi okulunda yüksek başarı bursu alan, çalışmaya devam edip (University Of California Los Angeles) UCLA'de master yapıp silikon vadisinde çalışan bir adam. Forumda son mesajlarına şimdi baktım Bmw M4'ü sattıktan sonra C63s AMG almış. Görüleceği üzere insanın kariyeri okuyacağı bölüme indirgenemeyen + ve - ye doğru uzanan sonsuz bir sayı doğrusudur, hangi seviyede olacağınız sizin elinizde.

-∞<-------------------------0------------------------>∞
  • Geçen sene bayağı övüyorlardı staj imkanları iyi diye biliyorum pişman etmez

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tıp la bilgisayar müh ne alakası var da yönelcen hocam bunu sorduğuna göre bence hangi mesleği istediğinden emin değilsin
  • Tipsiz_Tatlı_Karakter kullanıcısına yanıt
    Hocam burası Türkiye hayeller bir de gerçekler var yargılamamak lazım hemen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hacettepe'de imkanları kullanmasını bilene, zamanını boş geçirmeyene gayet güzel okuldur. Şimdi Hacettepe'ye gidip lisans eğitimi boyunca mesleğe kafa yoran adamla, sürekli kız peşinde koşup bu akşam nerede içsek muhabetti yapan adam arasında dağlar kadar fark olur.

Yani Hacettepe'den mezun olup çok çok iyi şeyler yapabilirsiniz, herşey sizin elinizde belki bilirsiniz bu forumun efsanelerinden biri vardı. Bırakın Hacettepeyi sınavda iyi puan alamayıp Çankaya Üniversitesi bilgisayara ücretli girip, pişman olduktan sonra çalışmaya başlayıp önce yaptığı ortalamalarla kendi okulunda yüksek başarı bursu alan, çalışmaya devam edip (University Of California Los Angeles) UCLA'de master yapıp silikon vadisinde çalışan bir adam. Forumda son mesajlarına şimdi baktım Bmw M4'ü sattıktan sonra C63s AMG almış. Görüleceği üzere insanın kariyeri okuyacağı bölüme indirgenemeyen + ve - ye doğru uzanan sonsuz bir sayı doğrusudur, hangi seviyede olacağınız sizin elinizde.

-∞<-------------------------0------------------------>∞

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isetta_1955 -- 29 Mayıs 2019; 16:0:38 >

• Hocam netlerin ne durumda su an

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hcnbz

Hocam netlerin ne durumda su an
    100 tyt 55 ayt
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: OdtüBilgisayar

Hocam burası Türkiye hayeller bir de gerçekler var yargılamamak lazım hemen.
    beni cevaplamaktan kurtarmışsınız teşekkür ederim.
  • isetta_1955 kullanıcısına yanıt
    Hocam peki bir odtülü itülü kadar eğitim alabilir miyim okulda
  • Ben aşırı araştırmıştım hocam bu konuları. Bilgisayarda idealist değilsen Tıpı yaz zordur sevmeyen için ama ikisinide eşitim dersen Tıp yaz derim millet över havalara girersin tatmin eder falan ama bakılırsa ilgin var çok güzel şeyler yapabilirsin bilgisayarda önemli olan kendini devamlı geliştirmen.Bak en kötü 3 üstü ortalama yap Savunma sanayisinde iş bulursun Gazi Mezunu adamlar bile giriyor. Hacettepedeki eğitim özellikle bilgisayarda çok iyidir kullanmasını bilene :)

• quote:

Orijinalden alıntı: drmaths

Ben aşırı araştırmıştım hocam bu konuları. Bilgisayarda idealist değilsen Tıpı yaz zordur sevmeyen için ama ikisinide eşitim dersen Tıp yaz derim millet över havalara girersin tatmin eder falan ama bakılırsa ilgin var çok güzel şeyler yapabilirsin bilgisayarda önemli olan kendini devamlı geliştirmen.Bak en kötü 3 üstü ortalama yap Savunma sanayisinde iş bulursun Gazi Mezunu adamlar bile giriyor. Hacettepedeki eğitim özellikle bilgisayarda çok iyidir kullanmasını bilene :)
    peki hacettepenin erasmus ve yurtdışında yükseklisans imkanları nasıl
  • Hocam bu Erasmus Pc için

• Buda Lisans ve Lisansüstü Yüksek falan Anlaşmalı ülkeler.

• quote:

Hocam bu Erasmus Pc için

çok da iyi üniversiteler değil sanırım, bir de sadece 3 üniversite ile mi anlaşması mı var koskoca hacettepenin?
  • Hacettepe Erasmus yaz çıkıyor. Hocam Odtü dede bir sürü okul var hep iyi okullar gidemiyorsun ama Gıda Mühendisi olan kız gidiyor işletmecisi gidiyor sende Final çalışıyorsun :) En çok gönderen Ege Üniversitesi diyorlardı mesela bir ara

• Hacettepe mühendislik anlamında odtü itü kadar olmasa da gayet sağlam bir üniversitedir.
    Bilgisayar mühendisliği de gayet iyi bir bölüm. Seçtiğine pişman olmazsın. İlk yıl iyi bir ortalama kasıp odtü veya itü ye yatay geçiş de yapabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olmadıgitti -- 31 Mayıs 2019; 1:3:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Öncelikle bölüm bu yıl %100 ingilizce eğitime geçiyor. Tarih ve Türkçe harici tüm dersleriniz İngilizce olacak.

-Zorunlu laboratuvar dersleri zordur, evet. Dönemde en az 4, genellikle 5 ödev verilir bu derslerin her birinde ve bu ödevlerin büyük kısmı öğrenciyi zorlar. "Zorlar"dan kastım, yapılmaz değil, uğraştırır. Ancak bu ödevler sayesinde, iş hayatınızda, hatta iş hayatına gitmeye bile gerek yok, stajınızda bile çok rahat edersiniz, göze girersiniz. Başka okullardan staja gelmiş insanlar boş boş bakarken, Hacettepe öğrencileri genelde hiç zorlanmadan verilen projeleri bitirirler.

-Para kazanmak için Elektrik ya da Makina tercih etmen gerek diyen insanların sözlerine zaten kulak asma. Bırak onlar konuşsunlar köşede. Hacettepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nin mezunlar arasında yaptığı araştırmaya göre, Hacettepe Bilgisayar mezunları, Hacettepe Tıp mezunlarından sonra, en fazla aylık gelire sahip olan mezunlar olarak belirlendi. Hangi mesleği yapmak istiyorsan ona göre tercihini yap. 23-25 yaşlarında üniversiteden mezun olacaksın ve en az 30 yıl aynı işi yapacaksın. Hiçbir bölümü "mezun olunca çok para kazanırım" kafasıyla tercih etme. Mühendislik bölümlerinin derslerine bak, hangisinin daha fazla ilgini çektiğini düşünüyorsan o bölümü yaz.

-Bölümdeki derslerin %70'inin Türkçe verilmesi, -sizin için sorun olmayacak, %100 ingilizceye geçiliyor- tabi ki sorun teşkil ediyordu. Misal, Hacettepe Bilgisayar ile ODTÜ Bilgisayar aynı yıl açılmış olmasına rağmen, ODTÜ aldı yürüdü sonradan. Bu makasın açılmasındaki en büyük etken, eğitim dili farkıydı bence. ODTÜ'lü mezunlar, çok daha rahat globalleşebildiler, yurtdışına lisans sonrası eğitime gittiler, orada iyi işler buldular. Hacettepe mezunları, genelde Türkiye içinde kaldı. Hacettepe mezunu olup Google, Twitter, Facebook veya Microsoft gibi top şirketlerde çalışanlar var ama bunlar iki elin parmağını geçmez. Ancak ODTÜ'den mezun birçok mühendis, dediğim şirketlerde çalışıyor.

*Hacettepe'ye bu konuda ne kadar kızsak da, bu süreçte iyi işler de yaptılar aslında. Bugün kullanabildiğimiz bir Türçe bilişim terminolojisi var ise, bu terminoloji Hacettepeli hocalar sayesinde oluştu. Bu işte başı çeken ise, -Allah uzun ömür versin- Aydın Köksal hocamız oldu.

-Temel Bilimler dersleri zorlamıyor diyebilirim. Ama zorlasa bence daha iyi. ODTÜ'nün bizden ileride olduğu bir konu da bu bence. Hacettepe'de core dersler en az ODTÜ seviyesinde işlenirken, temel bilimlere fazla önem verilmediğinden, yüksek lisans ve doktora düşünüyorsan zorluk çekersin.

-Son olarak, hayatımızdan memnunuz (: Hacettepe Bilgisayar mezunları, Ankara piyasasında cidden saygı görüyorlar. Çünkü bölümümüzün bir geleneği var. İş bulamama gibi bir olasılığın yok. 2.00 ın azıcık üzerinde mezun olan arkadaşlarım bile hemen iş buldu. En az maaşla başlayanlar 3k lira aralığında maaş alıyor. Genel olarak 5000 lira civarı bir maaşla işe başlıyor mezunlar.

Umarım Hacettepe'ye gelebilirsin. Eğer puanın umduğun gibi gelmezse Ege Bilgisayar'ı da düşünebilirsin. Sağlıcakla.

• Alıntıdır

Arkadaşlar görüyorum ki 10.000-20.000 arasındaki arkadaşların oldukça kafaları karışık. Eğer bu arkadaşların bilgisayar mühendisliğine ilgisi varsa, hazır ben de yüksek lisans başvuruları nedeniyle boş vaktimdeyken biraz bilgi vermek istedim.

1-) Bölüm dersleri zordur. Labaratuvar dersleri daha da zordur. Lablarda genelde 15'er günlük süresi olan 5 ödev verirler. Dersin vizesi, finali falan yoktur. 5 proje yaparsınız değerlendirilir ve ona göre değerlendirilirsiniz. Sizlere verilen 15 gün; eğer çok yetenekli, tecrübeli biri değilseniz ucu ucuna yeter. Projenizi de submit adı verilen elektronik bir sistem üzerinden yollarsınız. 23:59:59'da süresi biter, 00:00:00'da yollayamazsınız. Bunu acı olarak tecrübe ettiğinizde, iş hayatındaki en önemli kuralı öğrenmiş olursunuz: deadline'a uymak.

Mezun olana kadar yaklaşık 50-60 tane proje yaparsınız. Birinci sınıfın birinci dönemindeki giriş projelerini saymazsanız hemen hemen diğer tüm projelerde birebir piyasada kullanılan teknolojileri kullanırsınız. Veritabanı dersinde; triggerlar, prosedürler, kullanıcı şifresini kriptolama içeren bir proje yaparsınız örneğin. Bu saydıklarım pek çok şirkette veri tabanı admini sıfatıyla işe alınacak insanlar için mülakat sorularıdır. Ya da Java 8'in getirdiği yeniliklerden olan lambda expressions'u kullandırtan bir ödev vermişlerdi mesela. Mesela Java'daki Lambda expressions oldukça yeni bir teknolojidir.

2-) Dersler ingilizcedir. Ödeviyle, sunumuyla, sınavıyla, dökümanıyla ingilizcedir. Ödev raporlarınızı ve staj raporlarınızı ingilizce yazacaksınız. Zaten hangi üniversitede olursa olsun bilgisayar mühendisliği okumaya başladığınız anda başucu kaynağınız "stackoverflow" isimli bir site olacak. Bu siteyi kullanabilmek için de derdinizi anlatacak, anlatılanı anlayacak kadar ingilizce bilmeniz gerekecek. İngilizce sizin en büyük dostunuzdur. Bir bilgisayar mühendisinin hayatında bu sitenin önemiyle ilgili birkaç güzel esprili örnek;
    http://68.media.tumblr.com/d9898bf31a50ac5f8d30f0345889781b/tumblr_noziw4J1YN1qac776o1_500.jpg
    https://pics.onsizzle.com/d-like-to-tha-stack-overflow-for-this-degree-i-2529594.png

3-) Dediğim gibi puanlar, sıralamalar hakkında çok fikrim yok. Ama şunun hakkında fikrim var; aynı üniversite mezunları birbirini korur. Bu nedenle köklü üniversiteler seçin. Hacettepe de Odtü ile beraber Türkiye'de ilk defa bu bölümü açan üniversite. Hatta "bilgisayar" kelimesi bu bölümün eski bir bölüm başkanı tarafından bulunmuştur.

4-) Benimle aynı dönem mezun olan arkadaşlardan 20 kadarı savunma sanayinde, 5-6 tanesi bankacılıkta, 3-4 tanesi yurtdışında, 9-10 tanesi teknokentlerde çalışıyor. 1-2 tane de akademik kariyere yönelen kişi var.

5-) Başlangıç maaşları Türkiye şartları için güzel. 2-3 sene önce bir hocam; bölüm mezunları arasında anket yaptıklarını ve başlangıç maaşının 5000 lira civarı olduğunu söylemişti.

6-) Beytepe oldukça güzel bir kampüs. Her ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz, yemyeşil bir alan. İmkanı olanların mutlaka tercih yapmadan önce gidip görmesini tavsiye ediyorum.

• Alıntı yaptım hocam işine yarar güzel bilgiler var.

• quote:

Alıntı yaptım hocam işine yarar güzel bilgiler var.
    çok sağol hocam eline emeğine sağlık
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.