Şimdi Ara

H2 Spectrum (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
4
Favori
2.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-73A8A7D1E

    İnanılmaz bir müzik yapıyorlar. Hususi olarak,
    1:12'deki giriş ile, 5:07 ve 6:21'deki kısa geçişler boynumu karıncalandırdı,
    10:13'ten sonraki kısım cidden tarif edilemez bir olay, başka bi boyuta geçtim yemin ederim. Sanki önceki 10 dakika sırf bu bölümün yolunu yapmak için gıdım gıdım kurulmuş gibi geldi. Sonu aşırı çarpıcı olan uzun bir romanın giriş ve gelişme bölümleri gibi.

    quote:

    Konser kayıtlarında efsane perküsyonlarını sergileyemiyorlar. Bir de müzikleri çok katmanlı olduğundan çoğu şey kayboluyor.

    Kesinlikle:https://www.youtube.com/watch?v=Wpkxv69544s yer yer stüdyo kaydına göre bariz boşluklar var.
    Bir an evvel çıksın bu ya...
    Off bu konseri dinlememiştim. Süpermiş.

    Bak bunun direkt kaydını kendileri almışlar. Benim yukarıda attığım telefondan kaydedilmiş. Telefondan kaydedildiğinde çoğu şey ölüyor

    Single'ı 1-2 aya dinleriz diye düşünüyorum Çok beklettiler be 6 sene oldu.

    Aslında şimdi düşündüm de, şu tam 10.13'te şarkının coştuğu kısımda Jind De Tronuri'de, Zuh'ta falan kullandıkları kilise perküsyonunu ekleseler şarkı uçardı. Umarım diğer şarkılarda vardır o perküsyon çünkü aşığım ona

    NOT: Bahsettiğimhttps://www.youtube.com/watch?v=JZ-hayqRDOc

    3.44'te



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 16 Nisan 2018; 10:3:28 >




  • Yeni sayfa
  • Anderson & Stolt - Invention of the Knowledge
    Tür: Prog Rock




    Yes'in kurucusu Jon Anderson'dan Roine Stolt ile birlikte bir albüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 19 Nisan 2018; 1:47:35 >
  • Kaipa - Children Of The Sounds
    Tür: Prog Rock




    Neredeyse 40 yıllık bir grup. 2017'de kalkıp şu albümü yapmaları takdire şayan gerçekten.
  • Rikard Sjoblom - The Unbendable Sleep
    Tür: Prog Rock






    Başarılı
  • Änglagård - Hybris
    Tür: Prog Rock




    Diyecek söz yok...
  • -Bu ay dinlediğim en iyi albüm-

    Stoned Jesus - Seven Thunders Roar
    Tür: Stoner/Doom Metal


    Bu albümü herkese şiddetle öneririm. Gerçekten harikaydı. Çok iyi işlemişler albümü. Şarkıların kalitesi üst düzey. Zaten doom rifflerine bayılan biriyim, stoner rock ile de birleştirilince nefis olmuş. Albüm yer yer traditional doom niteliği taşıyan ilk Black Sabbath albümlerine benzemekte.






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 19 Nisan 2018; 1:56:54 >




  • Dool - Here Now, There Then
    Tür: Gothic / Psychedelic Rock





  • Naxatras - III
    Tür: Psychedelic/Stoner Rock




    Şimdi bilirsiniz birçok yeni grup davullarını drumming machine ile kaydetmeye başladı. Yeni bir furya. Bu albümde davullar o kadar güzel geliyor ki kulağa, albüme seviye atlatmış diyebilirim. Davulcunun çalış tarzını da sevdim. Benim için altı çizilecek nokta davullar oldu bu albümde kısacası. Genel olarak süper albüm.

    Buraya iliştirdiğim şarkı ise favorim oldu. 4.27'de başlayan ve şarkı sonuna kadar devam eden riff In the Hall of the Mountain King'i acayip anımsattı ve gerçekten çok yakışmış şarkıya. Zamanla gitarların sustain'inin arttırılmasıyla riff nefis boyuta ulaştı.






  • Amorphis'in yeni albümünden 2.single. Daha yeni çıktı. Açıkçası önceki single da güzeldi fakat bunu daha da çok beğendim. Amorphis'ten favori albümüm Elegy'dir, klavye kullanımını Elegy'dekine benzettim. Albümü merakla bekliyoruz.

    Bu arada düşündüm de Amorphis'in yaptığı her işi seviyorum. Taa 90'larda çıkardıkları death albümlerini de severdim, Elegy/Tuonela geçiş albümlerine de bayılırdım, yeni Amorphis'e bayılıyorum. Önceki albüm Under the Red Cloud (2015) mesela şahaneydi. Bunun altında yatan sebep sanırım Esa Holopainen'in harika bir besteci olması. Adam 30 senedir kalibreyi bir tık düşürmeden nefis riffler yazıyor.




  • YOB - The Great Cessation (Reissue)
    Tür: Doom/Stoner Metal




    Yob'u keşfedeli çok olmadı, son zamanlarda deli gibi Doom/Stoner albümleri dinliyorum ve şu an Yob ile birlikte nirvanaya ulaşmış gibi hissediyorum. Harikulade bir grup. Bu albümün başta 2009 orijinal kaydına göz atmıştım, prodüksiyonu hafif kötüydü; bu reissue versionu harika olmuş. 20dk'lık title track var fakat buraya koymadım kimse dinlemez diye. Bunun süresi daha makul.

    Doom/Stoner sevenler, bu gruba mutlaka bakın.




  • Kongh - Sole Creation
    Tür: Sludge/Doom


  • Boss Keloid - Melted On The Inch
    Tür: Stoner/Doom/Psychedelic Metal




    MÜTHİŞ vokal performansı bu albümün tartışmasız altı çizilecek noktası. Bunun dışında enstrümentasyonu gerçekten başarılı grubun. Prodüksiyon güzel, davullar ve bass gevrek. Stoner/Doom severler kaçırmayın.


  • Folk Metalin kurucularının 25.yıl albümü Albüm bugün çıktı ve dinleme fırsatım oldu. Puan verecek olsam 9/10 verirdim sanırım. Müthiş bir iş çıkarmışlar, zaten son Blood for the Blood God ile Cruachan hala piyasada olduklarını millete göstermişti.

    Albüm aynı zamanda konsept albüm. İrlanda ile İngiltere arasında 17.yüzyılda vuku bulan 9 yıl savaşını anlatıyor.




  • Çıkar çıkmaz dinledim. Gerçekten mükemmel albüm olmuş ki bugün çıkacağını bilmiyordum. Rastgele açtığımda gördüm bu da ayrı mutluluk verdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu son zamanlarda dinlediğim en iyi folk albümü cidden. Sanırım bununla birlikte Primordial'ın son albümü vardı kayda değer. Kaldı ki, o albüm beklentilerimin altında kalmıştı. Ama Cruachan gerçekten şaşırttı bu seviyede albüm beklemiyordum. Son Blood for the Blood God albümleri de şahaneydi fakat bu ayrı olmuş.

    Geçişler falan muhteşem. Mesela tam kuşatmaya başlamadan önceki geçiş şarkıları falan mükemmeldi albümün sonuna doğru. Tam medieval tarzda akustik geçişlerdi. O ara zaten dedim olmuş bu albüm. The Flight of the Earls hayvani bir şarkı olmuş bu arada.
  • Unutmuştum albümlerinin çıkacağını, konuda görünce dinleyeyim dedim ve dinlemekteyim şu an. Son 2 şarkıdayım. Çok güzel olmuş cidden.
  • King Goat - Debt of Aeons
    Tür: Doom Metal at its best




    Bu sabah King Goat'un yeni albümünün 9 gün önce çıktığını öğrendim ve anında dinlemeye koyuldum. Unutmuşum albümün 20 Nisan'da çıkacağını.

    İlk izlenimler mi? Önceki albüm ne kadar efsaneyse bu ondan da efsane olmuş. Her açıdan geliştirmişler, ki geliştirecek çok da şeyleri yoktu. Bence şu an Doom Metal'i en güzel ve orijinal icra eden iki gruptan biri (diğeri için bkz. Hamferd).

    Vokalist sesini gerçekten esnetmiş bu albümde. Önceki albüm Conduit'te hiç high growl yapmamıştı, bu albümde high growl yapmaya da başlamış. Açıkçası şaşırdım duyunca shriek'leri. Bu şarkıda da 4.40'tan itibaren duyabilirsiniz.

    Bu grubun vokalisti en all round diyebileceğim vokalistlerden biri piyasadaki. Hem brutal'ların hem clean'lerin hem de bu albümde gördük ki shriek'imsi high growl'ların üstesinden başarıyla gelebiliyor.

    Albümün sözleri ayrı kalite. Mesaja koyduğum şarkıdaki sözlerin kalitesine bakın anlayacaksınız. Tüm albüm böyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 29 Nisan 2018; 13:11:48 >




  • Abi Khemmis de geliyormuş haziranda, onu da unutmayalım. :) Son 1-2 ay çok az albüm dinledim, Barren Earth, Primordial, daha aklıma gelmeyenler falan hep bekletiyorum hala.
  • Aaa Khemmis'in yeni albüm çıkaracağını bilmiyordum. Harika olmuş. Desene Doom Metal şenliği var

    Bence o listeye Dautha - Brethren of the Black Soil'ı da ekle. Ortaçağ temalı doom albümü. Nefis. Epey Candlemass'i andırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 29 Nisan 2018; 16:36:8 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.