Şimdi Ara

güzel ülkemizden bir kare (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
4.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SonpoL

Daha geçtiğimiz gün geçtim araçla. Söke kavşağı maşallah, almış başını gitmiş... Resimlerini nette bulamadım fakat bizzat kendim çekip paylaşacağım bu forum altında. Görülmeye değer kesinlikle. Devasa bir şey... :))

Nette bende bulamadım. Fotoları bekleriz.
  • Bu tür kavşaklardan Avrupada da çok sayıda var, ancak hangi aracın dönel kavşağa önce gireceği, kimin bekleyeceği (bisiklet sürücüleri de dahil) işaretlerle belirlenmiş ve tüm sürücülerde bu geçiş üstünlüğü kuralına uyuyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can-KSK

quote:

Daha geçtiğimiz gün geçtim araçla. Söke kavşağı maşallah, almış başını gitmiş... Resimlerini nette bulamadım fakat bizzat kendim çekip paylaşacağım bu forum altında. Görülmeye değer kesinlikle. Devasa bir şey... :))

Meşhur kavşağımızın google eart görüntüsünü buldum. Fakat bu daha ufak zamanları. Güncel olan daha büyük olduğu gibi, alış-veriş merkezi hemen hemen bitmişti. Belki de şuan da açılmıştır ona dikkat etmedim hiç :))..

güzel ülkemizden bir kare

• Ankara - Antalya side yolundada var böyle dengesiz bi kavşak . Yanılmıyorsam konya yakınlarında bi yerde
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayfm

Adam kemer takmış, şöyle hayat kurtarır, böyle hayat kurtarır diyor da arka oturan 6-7 yaşındaki çocuğu ayakta duruyor en ufak bir ani frende ya da çarpmada çocuk ön cama yapışacak adam hala emniyet kemeri taktım diyor hayret bişey :)

iyide araba hareket halınde degıl dıkkat edersen adamda elıyle cocugu oyalıyor araba kullanırken adam nasıl elıyle cocukla oynuyamıycaksa cocukta oturur herseye tek taraflı bakmasak
  • yapılan kavşağın Karayolları ile hiç bir ilgisi yoktur arkadaşlar...karayollarında böyle bir projeye kimse imza atmaz...en çömez proje kontrol mühendisi dahi buna güler....belli ki iktidar partisinin belediye başkanı, taşeronu yakalamış ve bize kavşak yap yoksa sana ekmek vermeyiz demiş...taşeron da al sana kavşak demiş...

Ülkenin bir çok yerinde kural dışı birçok kavşak olduğu doğrudur...ancak bu kavşaklar hiç bir proje onayı alınmadan günü kurtarmak adına yapılan ve sonrasında da bir daha kaza oluncaya kadar hatırlanmayan kavşaklardır...size tavsiyem sorun yaşadığınız hehangi bir kavşakta Karayolları Etüt Proje Daire Başkanlığı ve Trafik Güvenliği Daire Başkanlığı tarafından onaylanmış kavşak projesinin olup-olmadığının araştırılmasıdır...

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Kavşağa girince şerit çizgilerinin aklının karıştığı yerde metreden, çaptan, mesafeden bahsetmek yabancı dilden konuşmaktır. Geometri her toplumun bilmediği bir dil galiba. Buralarda ise nasıl bir silindr geçti de böyle oldu bilmiyorum.

Bu lisandan anlayanlar için:
    Sağda, piramitler ve eski ölmüşler. Solda, modern şehir ve insanların yaşam alanı.

İbretlik.

Bu arada Sn.Karbon, yeri değil belki ama, bu pramitler bence eski mısıra kablosuz elektrik yaymak için kullanılıyor idi. Firavun mezarı olayı felan hep uydurma gibime geliyor. Çünki hepsinin de en uç tepe noktası altından kaplama bir piramit zirve ile sonlandırılmış idi bu yapıların. Biliyorsunuz ki dünyanın en iyi iletkeni altındır. Gerçi şimdi yerlerinde değiller, sökülmüş ve kimler tarafından söküldüğü bilinmiyor. Yani piramitlerin başları kopuk vaziyette. Zaten eski mısır hiyeroglifleride bu tezi kanıtlar nitelikte. Hiyerogliflerde ellerinde kablosuz el lambası gibi bir tür ışık kaynağı taşıyan insanlar var.

Aynı wireless yayını gibi bir elektrik yayını yani. Eski mısırdan asırlar sonra 20. yüzyılın başlarında Nikola TESLA'da bu teknolojiyi bulmuştu lakin elindeki teknolojiyi alıp adamı harcadılar.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Can-KSK

quote:

Meşhur kavşağımızın google eart görüntüsünü buldum. Fakat bu daha ufak zamanları. Güncel olan daha büyük olduğu gibi, alış-veriş merkezi hemen hemen bitmişti. Belki de şuan da açılmıştır ona dikkat etmedim hiç :))..

Gayet uygun bir kavşak, bir de benim verdiğim örneklere bakın yukarıda, yol genişlikleriyle ölçekleyin, o kavşaklarda her akım kolu 3X2 şerit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 16 Ocak 2012; 0:32:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu

drift ci emce

• Bu tip döner kavşaklar yeni çıktı.3 şeritli yol birden 1-2 şeride düşüyor ne yapacağımızı bilemiyoruz.
  • Amcayı şimdi izledim, niye öyle yapmış o dayı?? Yerinde duramıyor, fişek gibi maşallah.
  • Hey Allah'ım ya şunlara bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

Kahramanmaraş ta bütün kavşaklar böyle. Neredeyse yan sokağa geçip dönücez

k.maraşta mı kalıyorsunuz?maraşlımısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

K.maraşlıyım. Sizde mi yoksa :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: labidu

quote:

K.maraşlıyım. Sizde mi yoksa :)

güzide üniversitenizde okuyorum kardeş.k.maraşlı değilim.hangi tarafta kalıyorsunuz acep?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi labidu -- 16 Ocak 2012; 1:25:12 >
  • Time code veriyim: 19-21 sn motosiklet aracın tampona yapışmış takip mesafesi hatası,Röp veren amca takmış kemeri ama eşi takmamış ikinci hata,time 1:28 (gontrol) güzel.Harika gidiyor herşey yeahhh
  • konyada bir çok kavşak ya çok büyük yada yılan misali ( S şeklinde ) dönemeçli.adıda akıllı kavşakmış.yapan ve onay verenlerin amacı ışık beklemeden trafiğin akışını sürdürmek.ama uygulamada özellikle S çizen kavşaklar sanki tuzak gibi.kavşağa tam girmeden S şekli farkedilmiyor,gittiğin şerit içinde kalmak zorlaşıyor..işin kötü yanı şehir içinde kalan fakat çevre yolları olarak kullanılan yollardada uyguladılar ve bir çok kaza oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: necmi42

konyada bir çok kavşak ya çok büyük yada yılan misali ( S şeklinde ) dönemeçli.adıda akıllı kavşakmış.yapan ve onay verenlerin amacı ışık beklemeden trafiğin akışını sürdürmek.ama uygulamada özellikle S çizen kavşaklar sanki tuzak gibi.kavşağa tam girmeden S şekli farkedilmiyor,gittiğin şerit içinde kalmak zorlaşıyor..işin kötü yanı şehir içinde kalan fakat çevre yolları olarak kullanılan yollardada uyguladılar ve bir çok kaza oldu.

yukarıda uydu fotoğraflarını verdim meşhur süpersonik "akıllı" kavşaklarımızın... bir de video var, onu da paylaştım. ayrıca ankara-konya yolundaki saçma sapan kavşakları da kaldırdılar, onların yerine "tekrardan" eski usûl sola dönüş şeritleri koydular

bu da bir kaza haberi, sırf 2 tanesine ben şahit olmuştum
    http://www.merhabahaber.com/haber/16379/Akilli_kavsakta_akil_almaz_kaza.html

22 Haziran 2010
    http://www.konhaber.com/new/haber/2/29071/Guncel/Konyada-kagit-yuklu-kamyon-devrildi.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 16 Ocak 2012; 3:06:18 >

• http://yurthaber.mynet.com/detay/tokat-haberleri/bu-kavsagi-buraya-kim-niye-yapti/95084

Tokat-Amasya karayolu arasında iki yönden yolun tek şeridini kapatacak şekilde yapılan ilginç kavşağın yeniden düzenlenmesi istendi.

Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen yol çalışmaları kapsamında Tokat-Amasya Karayolu 39’uncu kilometrede Çaylı kasabası girişi önüne 15 gün önce bir kavşak yapıldı. Normalinden daha büyük yapılan ve yolun her iki tarafının yarısını kaplayan döner kavşağın olası kazalara davetiye çıkardığı iddia edildi. Sürücülerin kavşağa çarpmaması için yolun iki tarafına 100 metre geriden trafik uyarı levhaları konularak yol tek şeride düşürüldü.

Karayolları Bölge Müdürlüğü, kavşağı kendilerinin yapmadığını, beldeye girişi sağlamak için Çaylı kasabasının yaptığını ileri sürdü. Çaylı Belediye Başkanlığı ise kavşağı, yolu yapan taşeron şirketin yaptığını savundu. Karayolları Bölge Müdürlüğü, bu haliyle kullanılması mümkün olmayan kavşağın yıkılıp yeniden düzenleneceğini söyledi.

DHA

• quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

quote:

Orijinalden alıntı: necmi42

konyada bir çok kavşak ya çok büyük yada yılan misali ( S şeklinde ) dönemeçli.adıda akıllı kavşakmış.yapan ve onay verenlerin amacı ışık beklemeden trafiğin akışını sürdürmek.ama uygulamada özellikle S çizen kavşaklar sanki tuzak gibi.kavşağa tam girmeden S şekli farkedilmiyor,gittiğin şerit içinde kalmak zorlaşıyor..işin kötü yanı şehir içinde kalan fakat çevre yolları olarak kullanılan yollardada uyguladılar ve bir çok kaza oldu.

yukarıda uydu fotoğraflarını verdim meşhur süpersonik "akıllı" kavşaklarımızın... bir de video var, onu da paylaştım. ayrıca ankara-konya yolundaki saçma sapan kavşakları da kaldırdılar, onların yerine "tekrardan" eski usûl sola dönüş şeritleri koydular

bu da bir kaza haberi, sırf 2 tanesine ben şahit olmuştum
    http://www.merhabahaber.com/haber/16379/Akilli_kavsakta_akil_almaz_kaza.html

5 Ocak 2012
    http://www.konhaber.com/new/haber/2/29071/Guncel/Konyada-kagit-yuklu-kamyon-devrildi.html

üzüldüğüm hala yanlışta ısrar edilmesi. alt-üst geçit yapmaya bütçe ayrılmıyor,adı akıllı kavşak ama uygulamada tuzak kavşak yaparak insanların canına,ekmeklerine kast ediyorlar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.