Şimdi Ara

Güzel bir menemen nasıl yapılır anlatıyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: extrwar4

    İlk önceliğimiz domates seçiminde menemen için en ideal domates ezilmiş domatestir.İlk önce bir kapa sıcak su doldurun domatesleri içine atın 5 dakika sonra çıkarın ve soymaya başlayın kesme tahtasında ince ve düzgün şekilde kesin zaten ezilmiş olduğu için suyuda güzel olucaktır.Domatesleri bi yere alın sivri biber 2-3 tane ince şekilde doğrayın ve tavaya yağı koyup hafif koyu bir renk alarak kızartınız.Rengi aldıktan sonra domatesleri açınız biraz karıştınız 3-4 dakika sonra tuz,pulbiber vs ekleyiniz.Bir tasa istediğiniz miktarda yumurta koyun ve tuz ekleyin 30-40 saniye çırpın ve tavaya dökün 5-10 dk pişirdikten sonra lezzetli bir menemen yiyebilirsiniz.

    Domatesleri kesmek yerine rendelemek daha mantıklı değil mi?
  • hmm değişik anlatım teşekkürler deneyeyim bari :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wjéasz

    İlk önceliğimiz domates seçiminde menemen için en ideal domates ezilmiş domatestir.İlk önce bir kapa sıcak su doldurun domatesleri içine atın 5 dakika sonra çıkarın ve soymaya başlayın kesme tahtasında ince ve düzgün şekilde kesin zaten ezilmiş olduğu için suyuda güzel olucaktır.Domatesleri bi yere alın sivri biber 2-3 tane ince şekilde doğrayın ve tavaya yağı koyup hafif koyu bir renk alarak kızartınız.Rengi aldıktan sonra domatesleri açınız biraz karıştınız 3-4 dakika sonra tuz,pulbiber vs ekleyiniz.Bir tasa istediğiniz miktarda yumurta koyun ve tuz ekleyin 30-40 saniye çırpın ve tavaya dökün 5-10 dk pişirdikten sonra lezzetli bir menemen yiyebilirsiniz.

    kaç domates kullansak yeterli olur ?
  • Yanlış anlama ama sana kim öğretti bu tarifi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marlbora .

    Yanlış anlama ama sana kim öğretti bu tarifi ?

    Samsun çarşambada öğrendim yakında videolu anlatım yapacağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wjéasz


    quote:

    Orijinalden alıntı: Marlbora .

    Yanlış anlama ama sana kim öğretti bu tarifi ?

    Samsun çarşambada öğrendim yakında videolu anlatım yapacağım

    Yanlış kardeşim , böyle bi tarif yok .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarif bana ait zaten çarşamda zaten menemeniyle ünlüdür ordanda biraz ekledim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bol domates koyuyorum gayet lezzetli oluyor , domates önemli
  • gerçek menemen sarımsaklı olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

    gerçek menemen sarımsaklı olur.

    Sarımsak opsiyondur ama sogan olması gerekir sogansız yemek olmaz arkadaş çıkarın onu kafanızdan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lawliet

    quote:

    Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

    gerçek menemen sarımsaklı olur.

    Sarımsak opsiyondur ama sogan olması gerekir sogansız yemek olmaz arkadaş çıkarın onu kafanızdan.

    bana göre de tam tersi. soğan opsiyondur sarımsaksız menemen olmaz.
    tabii bu fikrim sadece menemen için geçerli. soğansız yemek olmaz fikrini de destekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lawliet

    quote:

    Orijinalden alıntı: SudaEriyenAspirin

    gerçek menemen sarımsaklı olur.

    Sarımsak opsiyondur ama sogan olması gerekir sogansız yemek olmaz arkadaş çıkarın onu kafanızdan.

    bana göre de tam tersi. soğan opsiyondur sarımsaksız menemen olmaz.
    tabii bu fikrim sadece menemen için geçerli. soğansız yemek olmaz fikrini de destekliyorum.


    Zevkler tartışılmaz hocam herkesin agız tadı farklıdır




  • üstüne biraz da kaşar
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.