Şimdi Ara

Güzel Bir anfi devresi arıyorum ama :-)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Baskı devre çalışmalarına daha yeni başladım aslında devre tasarımları ve devre elemanları hakkında fazla bilgim yok ama inşallah oda olcak :-)

Nette aslında geniş bir amfi şema listesi var ama ne aradığımı bende tam olarak bilmiyorum :-(

Kısacası kasa mod işi ile uğraşıyorum ve kasamda kalıcı olarak güzel ve kaliteli bi anfi ye ihtiyacım var bana baskı devre çizimleri ve gerek devre elemanları hakkında bilgi verirseniz sanırım bu işi yapabilirim... Kafama koydum diyelim :-)

Kısacası sistemi sağlam bir ses sistemine de dönüştürmek istiyorum ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoBeNzO -- 20 Ekim 2007; 21:28:50 >

• Tam olarak nasıl bişey istiyorsunuz önce onu belirleyin.
    Yaklaşık RMS güç aralığı ne olacak , transistörlü mü yoksa entegreli mi, stereo mu 5+1 mi, amplifikator çıkışına ne tür hoparlör bağlayacaksınız, beslemeyi nasıl yapmayı düşünüyorsunuz, kasa derken pc kasasında mı bi yere koyacaksınız ve beslemeyi pc'den 12V ile mi yapacaksanız, ne kadar harcama yapabilirsiniz ?
    Bir de baskı devre çizimi ve yerleştirme planı olan denenmiş ve sonuçları bilinen bi uygulamayı seçmeniz yararınıza olacaktır.

Örnek vermek gerekirse aşağıdaki sitenin ana sayfasında denenmiş uygulamalar var onlara bakabilirsiniz. Bi çoğunun baskı devre çizimi yerleştirme planı vs hepsi hazır.

http://www.diyaudiotr.com/

• anfiyi sezer abiye sorucaksın bu forumda en bilgili insanlardan biri anfi konusunda
  • quote:

Orjinalden alıntı: kukubara

Tam olarak nasıl bişey istiyorsunuz önce onu belirleyin.
    Yaklaşık RMS güç aralığı ne olacak , transistörlü mü yoksa entegreli mi, stereo mu 5+1 mi, amplifikator çıkışına ne tür hoparlör bağlayacaksınız, beslemeyi nasıl yapmayı düşünüyorsunuz, kasa derken pc kasasında mı bi yere koyacaksınız ve beslemeyi pc'den 12V ile mi yapacaksanız, ne kadar harcama yapabilirsiniz ?
    Bir de baskı devre çizimi ve yerleştirme planı olan denenmiş ve sonuçları bilinen bi uygulamayı seçmeniz yararınıza olacaktır.

Örnek vermek gerekirse aşağıdaki sitenin ana sayfasında denenmiş uygulamalar var onlara bakabilirsiniz. Bi çoğunun baskı devre çizimi yerleştirme planı vs hepsi hazır.

http://www.diyaudiotr.com/

Açıkçası anfiyi pc den beslemeyi düşünmüyorum. Trafoyu da monte ederim kasaya .. Evet o siteyi incelemiştim güzel bir site ..

Aslında 5+1 güzel bir ses sistemi ve ilerisi için kaliteli bir anfi yapmayı düşünüyorum... İlk deneyim olacağından zor bir şey yapmak tercih sebebimdir :-) Tabi kasada anfinin yarattığı sıcaklık ve benzeri etkenler göz önünde tutularak ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LoBeNzO -- 21 Ekim 2007; 11:30:58 >

• İlk deneyiminiz olacak ise 5+1 den başlamayın bence, deneyimli DIY ciler bile bu konuda çeşitli sorunlar yaşamıştır. Pc kasasının içine monte etmekte yine problem olabilir diye düşünüyorum.
  • abicim ilk kez yapan insan neden hep uçar bilmiyorum benim ilk yaptığım amfi 2 ohmda 10w veren tda2003 tü.ilk kez amfi yapacakar neden 300-400 watt tan bahsediyor anlamış değilim.wat kavramını önce iyice bir kavrayın derim.ben evde tda7294 ü 90wattlık trafo ile %60 gibi bir verimle kullanıyorum o bile çok iyi geliyor.

önce küçük devrelerde başla tecrübe kazanınca büyüklere geç kaldili elektronikle ilgili pek bir bilgin yok sanırım
  • TDA 2030 la yap 14 watt mono cok da basit.

http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/25043/STMICROELECTRONICS/TDA2030.html

test circuit
    şeması ve basgılı devreside var..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • watt mat önemli değil kaliteli ses istiyorum diyorsan bunu yap,
    dene demiyorum yap diyorum dikkat edersen,
    bun kullanıyorum,
    hemde bu devreden iki adet yapıp tek kutu içinde birleştirip biri bilgisayara bağlı, diğerini müzik çalışmaları için kullanıyorum,
    steryo dur,
    çok güzel ses veriyor,
    kabin olarak 22x22x35 cm ebatlarında kabin kullandım içinde geniş çaplı olan tiplerden birer hoparlör kullandım 15watt lık 4 ohm ayrıca tweter lerde var,
    ses kaletisini gelen misafirler çok beğeniyor,
    hatta bazıları benim 5+1 im var böyle ses vermiyor diyorlar
    masrafı da az
    regüle katı olarak öyle çok karışık transistörlü olanlardan yapmana gerek yok,
    zaten gerekli olan diyot ve condansatörler besleme için devre üzerinde mevcut,
    trafo 20watt lık olursa çok rahat çalıştırır
    benim kutu üzerindeki power ışığı ( led ) son sesi açtığımda müziğin bas vuran tonlarında kısılma bile yapıyor

edit: printerden çıkardığın kağıd üzerindeki çizimin fotokopi makinası ile büyültüp yada küçülterek çekeceğin fotokopilerde entegrenin bacakları yuvalarına tam oturacak kadar fotokopi ile çıkarttığın kağıda uydurduğunda bire bir çizim yapacağın ebata getirmiş olursun,
    diğer tüm elemanlar yerine oturur,
    yani kağıt üzerinde fotokopi ile, entegre tam oturacak kadar büyült veya küçült olay bu kadar basit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 22 Ekim 2007; 13:23:09 >

• Herkeze tşkler . en son rondo1194 gönderdiği devreyi yapıcam . İnşallah istediğim sonucu elde edebilriim..
  • lm3886 yap..bide tamircihasanın devresi olsun özellikle çok iyi çalışıyo dc offset 0.2mv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut1001 -- 22 Ekim 2007; 15:05:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.