Şimdi Ara

Güya bilgisayar tavsiyesi :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba,
    20'li yaşlarımda yani bundan 20 sene önce bu işlerle uğraştığım zamanlar takip ettiğimiz dergiler sürekli rüya bilgisayarlar toplarlardı. Bende o günlerden esinlendim benimki rüya değil daha çok güya bilgisayar tavsiyesi olacak. Bu işlerden uzun yıllar uzak kalınca ve 2.el almak isteyince işler baya karışık oluyormuş. Sıfır sistem yine alıp toplayabilirim eski bilgilerimle ancak 2.el olunca aşırı fazla seçenek var. Pinler soketler vs derken kafa bulanınca kolaya kaçmaya karar verdim. Hali hazırda işlerin içinde olan arkadaşlar için sorun olmaz diye düşünerek sizlerden bir tavsiye ricam olacak. Emek verip yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
    Dediğim gibi bütçe çok kısıtlı olduğundan 2.EL olarak alacağım şekilde fiyatları göz önüne almanızı rica ederim.
    En başta bütçemi söyleyeyim Anakart-Bellek-İşlemci için toplam 300tl. Sistemdeki bellek minimum 4gb mümkünse 6gb olmasını istiyorum fazlasına ihtiyacım olmaz. Anakartta hd film izlememe müsaade eden bir entegre ekran kartı ve hdmi çıkışı kesinlikle olmalı.
    Münkünse matx kasa için olmalı. Kullanma amacım: televizyona bağlayacağım ve bir nevi akıllı televizyon haline getireceğim. İnternette sörf, internetten veya sabit diskten film izleme ve tabiki müzik dinleme işlerinde kullanacağım.
    Bu işlevleri yerine getirebilecek bir hızda olması benim için yerlidir. Amd veya intel fark etmez. Bu şartlar dahilindeki en uygun fiyata alabileceğim anakart ve ona uygun olan işlemciyi yazabilirseniz harika olur. Bu arada yine maliyetten dolayı pardus işletim sistemi ile kullanacağım.(gönül android ister ama sanırım pc için yok) Parçaların Pardusa uygun olması da hoş olur.
    Yazı uzun oldu aşağıda özeti tekrar vermeye karar verdim.
    Bütçe 2.el Anakart-bellek-işlemci için 300tl.
    İstediğim tavsiye Anakart ve uygun bir işlemci için (mümkünse sırasıyla msi-asus-gigabayte-ecs)
    Anakartta iş görür bir ekran kartı ve hdmi çıkış olmalı.
    Yukarıda bahsettiğim kullanım amacına uygun bir performansa sahip en ucuz sistem için. (bütçenin hepsi harcamak zorunda değilim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vale -- 31 Ocak 2019; 22:56:37 >







  • Yazınızı okudum detaylı bir araştırmaya girmeden acaba bir android box alsanız sizin için daha iyi olmaz mı?

    örnek siteden örnek satıcıdan örnek ürün(başka siteden başka satıcıdan çok daha iyi ürün bulabilirsiniz belki örneğin anlamında örnek)
    https://urun.gittigidiyor.com/tv-ses-goruntu/x96-mini-2gb-ram-16gb-hafiza-android-tv-box-wifi-kodi-medya-oynatici-413921196

    --
    misal arm cihazlar sizin için uygunsa ve okuduğum kadarıyla linux'tan bir çekinceniz yok :) orange pi yurtdışı sitelerde çok makul ürünleri var türkiyede çok fazla karla satış yapan yerler ama gümrük durumlarını bilmediğim için bir şey diyemiyorum ikisininde linkini atıyorum siz kendinize uygun olanlara bakarsınız odroid'in yüksek ramli cihazları var
    https://tr.aliexpress.com/item/Turuncu-Pi-Tek-Art-H6-1-GB-Quad-core-64bit-geli-tirme-kurulu-Destek-android7-0/32848891030.html?ws_ab_test=searchweb0_0%2Csearchweb201602_4_10065_10068_319_10059_10884_317_10887_10696_321_322_10084_453_10083_454_10103_433_10618_431_10307_537_536_10902%2Csearchweb201603_57%2CppcSwitch_0&algo_pvid=d96674b0-0e1f-47e3-92f2-9734e66c0e7c&algo_expid=d96674b0-0e1f-47e3-92f2-9734e66c0e7c-1
    https://www.robotistan.com/orange-pi-kartlari

    bu tarz arm ürünlerde hdmi yerine mini hdmi portu olabilmekte dönüştürücü ya da mini hdmi to hdmi kablo almanız gerekebilir.

    rastgele ilk google aramasındaki ürün :
    https://www.hepsiburada.com/mobee-1-5m-mini-hdmi-to-hdmi-kablo-p-BS50765?magaza=sarusteknoloji&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-aksesuar.pla&gclid=EAIaIQobChMIhN77yNWY4AIVrL3tCh3DxgmMEAQYAiABEgK1CfD_BwE

    yine direkt geliştirme kartı olan orange pi, raspberry pi da işletim sistemi sd karttan çalışıyor ama çeşitli yöntemlerle usb'den de çalışabilmekte ancak bu sizin bir usb portunuzu elinizden alacağından bir usb hub almanız gerekebilir(nette en ucuz 9tl civarlarında)
    ayrıyetten dış kap falan almanız da gerekebilir o açıdan tv boxlarda bu sorunlar yok.

    -olası ekstra masraflar
    sdcard(tercihen hızlı kaliteli çünkü ciddi ciddi sd kartlarınızı öldürebilirler)
    dış kap(genelde pcbler birbirine benzediğinden birbiriyle uyumlu olabiliyorlar almadan araştırılmalı)
    usb hub
    hem kendi monitörünüze hem tv ye bağlamak için bir görüntüyü çift hdmi çıkışı yapan aparatlar olması lazım gerekliyse bunu kullanabilirsiniz(aynı görüntüyü farklı cihazlarda kullanmak için ancak ikisi aynı anda aktif mi hiç araştırmadım)

    android boxlar şu an fiyat olarak avantajlı ve dediğim gibi linux kurabilirsiniz de direkt olarak içindeki nand yongaya kuramasanız bile(araştırmak lazım oldukça kompleks bir süreç olabilir eğer internette bu ürün veya türevleri için çalışan çok insan yoksa - cihazın anakartının rx tx pinleri vasıtasıyla seri haberleşmenizi gerektirecek bir süreç bile olabilir ancak genelde olmaz sizden önce elbet birileri bunu halletmiştir)

    ille de x86 derseniz o zaman araştırmaya devam ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brandomercury2 -- 31 Ocak 2019; 21:49:41 >




  • Evet ilk etapta bende öyle düşündüm ama sonra android kutuları araştırınca gördüm ki istediğim gibi bir cihaz yine yüksek fiyatlara geliyor ve garantisi, servisi biraz muamma. Mesela sizin gönderdiğiniz 16gb hafıza ve 2gb bellek benim araştırmalarım sonucunda en az 3gb ram 32gb olması ve işlemcisinin iyi bir işlemci olması gibi bir sonuç çıktı ki bu söylediğim özelliklerde alsam bile bir bilgisayar konforunda olmaz gibi düşünüyorum. İzlediğim bazı incelemelerde stabilite sorunları var gibi geldi. Alınması tavsiye edilenler 400-500tl fiyatlarda bende bu fiyatlara ucuz bir bilgisayar alsam daha iyi dedim.
  • oragne pi olayını ilk defa gördüm değişik bir şey. ama açıkçası pek çetrefilli işlere girme niyetim yok o sebeple bilgisayara karar verdim. hiç değilse bildiğim sistem. 1 parça bozulursa uygun bir zamanda değiştiririz olur biter. diğer işler biraz sıkıntılı gibi. monitör kullanmayacağım sadece tv ye bağlı olacak. ama yinede teşekkür ederim.
  • sadece bilgi vermek için yazıyorum alın diye değil, orange pi için sadece ilgili işletim sistemi imajını win32diskimager yada etcher ile bir sdkarta yazmak ama tabi bunun sonu yok hepsi ayrı ayrı para ediyor ve en düşük sürüm olan sbc(single board computer) yi alsanız bile ek adaptörüydü sdcard ıydı derken ekstra külfet

    ----
    ucuz windows ya da linux kurulabilen bir thin client alınıp uygun ram satın alınıp linux ve ya windows(bunun için çok söz veremem zira bu thin clientler genelde ana makinaya bağlandıkları için çok fazla güç sunmuyorlar ama x86 mimarilidir xp kurulan örnekleri var) bir detay daha vereyim bazen bu thin clientlerde mobil ram kullanıyorlar almadan yine araştırılması gereken konu ancak bazıları da aynı bu android boxlar, orange pi' lar gibi gömülü ram kullanıyor bunlar da araştırılmalı ki ram miktarını artırabilelim (şahsen lehimleri söküp sonra tekrardan yüksek miktar ram'in tekrar lehimlenebileceği en azından kendi adıma mümkün görmüyorum ki bunlar olsa bile cihazın çalışacağının garantisi yok sisteme gömülü ram'e sahip model almamanızı şiddetle tavsiye ederim şayet alacaksanız)

    misal bu ürün (her ne kadar sahibinden'den çok haz etmesem de dolandırıcı/ucuz ürün skalasında şansınızı denemeniz gerekiyor)
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-hp-istemci-pc-oyun-oynamaz-kisa-sureligine-653867144/detay

    cihaz özelinde 4gb ram yazmış ama 256mb ram belki toplam hafızası 4gbdir satıcıyla iletişime geçip cihazın diğer resimlerini ve model tam adını istemeniz lazım ki internneten linux kurulma,ram yükseltme durumuna bakılması lazım ayrıca hdmi çıkışı olmayabilir yine satıcıyla konuşulmalı




  • https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-guzel-ve-ucuz-646439965/detay

    bu ürünü inceledim işlemci için celeron demiş olsa da araştırmalarım sonucu işlemci pentium duo e5500(celeron e5500 diye bir model yok) ayrıyetten yine anakartın modelinin sitesinde tek modül olarak maksimum 1gb ram destekliyor zaten üründe 2gb ram var sanıyorum ki üst sınırı bu.

    ancak ürünün anakartını incelediğimde görüntü için vga çıkışı var şu tarz bir ürün gerekebilir
    https://www.hepsiburada.com/c-speeds-line-vga2hdmi-vga-to-hdmi-cevirici-p-HBV000000KF33


    --------------------https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-ucuz-hafif-oyunlari-oynayabileceginiz-pc-579425192/detay

    misal bu üründe de harici ati x550 ekran kartında hdmi çıkışı bulunmuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brandomercury2 -- 31 Ocak 2019; 23:50:57 >




  • ilginiz için teşekkür ederim. bilgisayarcıdan istediğim özelliklerde bir bilgisayar aldım. kasanın tamamı 400tl ye geldi. selamlar
  • ben de düşük bütçeli cihazlar arıyorum rica etsem donanımınızın özelliklerini yazabilir misin? Bu fiyata bilgisayarcılar ne satıyor bilmek için soruyorum.
  • bilgisayarcıdan alamadım sorun çıktı. ama sistem core2 quad q6600, uygun bir anakart, hdmi çıkışı olan bir ekran kartı, 4gb ddr3, 250gb 7200rpm hd, 350w psu lu kasa şeklindeydi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.