Şimdi Ara

Güvenli Mod'da Kaspersky kurulmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçenlerde pc'ye autorun mıdır nedir, öyle bi virüs girmişti, bu siteden yardım alarak temizledim ama o sırada yüklü olan kaspersky artık çalışmamaya başladı, yani ne yaparsam yapayım devreye girmiyordu, çalışmıyordu.
    Ben de Nod32 yükledim ama şimdi tekrar kaspersky kurmak istiyorum. Önceki denemelerimde kurulumu yapmama rağmen kaspersky çalışmamıştı, bikaç yerde okudum güvenli modda kurun falan yazıyordu, bugün deneyeyim dedim ama kurulum sırasında "Sistem yöneticisi bu yüklemeyi engelleyecek ilkeler atamış" şeklinde bir uyarı verdi.
    Şimdi ben bu kaspersky'i nasıl kurabilirim bilgisayara?

• Sanırsam şuna benzer bir hata alıyorsunuz:

Başlat -> Çalıştır'a gelin ve "secpol.msc" yazın ve enter'layın.

İngilizce Windows'ta "Software Restriction Policies", Türkçe Windows'ta "Yazılım Kısıtlama İlkeleri" diye bir bölüm olması gerekiyor.

Buraya girin ve sağ da "Hiç bir ilke tanımlaması yapılmadı" ya da "No software restrictions defined" mi diyor, yoksa onun yerine başka bir şey mi geliyor acaba bunu belirtebilir misiniz?

Başlat -> Çalıştır'a gelin ve "gpedit.msc" yazın ve enter'layın.

Bilgisayar Yapılandırması/Yönetim Şablonları/Windows Installer

bölümüne gelin ve "Windows Installer'ı Devre Dışı Bırak" seçeneğine çift tıklayın, oradan "Hiçbir Zaman" 'ı seçin.

Başlat -> Çalıştır'a gelin ve "cmd" yazın ve enter'layın.

Açılan komut istemcisi (dos) penceresine:

msiexec /unregister

yazın ve enter'layın. Daha sonra;

msiexec /regserver

yazın ve enter'layın.

Bu arada, Windows Installer (MSI Tipi Kurulumlar) güvenli modda başlatılamayabilir. O yüzden normal modda da deneyiniz.

Bütün adımlardan ve kontrollerden sonra buraya geri dönüp bilgilendirirseniz ve kurulumu tekrar denerseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AreaOfEffect -- 26 Şubat 2009; 5:55:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: AreaOfEffect

Başlat -> Çalıştır'a gelin ve "secpol.msc" yazın ve enter'layın.

İngilizce Windows'ta "Software Restriction Policies", Türkçe Windows'ta "Yazılım Kısıtlama İlkeleri" diye bir bölüm olması gerekiyor.

Buraya girin ve sağ da "Hiç bir ilke tanımlaması yapılmadı" ya da "No software restrictions defined" mi diyor, yoksa onun yerine başka bir şey mi geliyor acaba bunu belirtebilir misiniz?

Bı kısımda yazanları yaptığımda şöyle bişey geldi:

quote:

Orjinalden alıntı: AreaOfEffect

Başlat -> Çalıştır'a gelin ve "gpedit.msc" yazın ve enter'layın.

Bilgisayar Yapılandırması/Yönetim Şablonları/Windows Installer

bölümüne gelin ve "Windows Installer'ı Devre Dışı Bırak" seçeneğine çift tıklayın, oradan "Hiçbir Zaman" 'ı seçin.

Burda Windows Installer'ı Devre Dışı Bırak" yazısının en sağında "Yapılandırılmadı" yazıyordu, ben onu "Etkin" haline getirdim, burası doğru olmuş mu? (burda biraz takıldım)

Tüm yazılanları yaptıktan sonra windows'u güvenli modda çalıştırdım, kaspersky'e tıkladım, "Kaspersky internet security 2009 kurulumu" diye bir pencere çıktı (hep çıkıyordu zaten) %100'e kadar doldu, bundan sonra kuruluma geçmesi veya uyarı vermesi gerekiyordu en son yaptığımdaki gibi ama hiçbir şey olmadı, tıklıyorum o pencere %100'e kadar doluyor, kapanıyor ve öyle kalıyor, yani hiçbir kurulum işlemi yapılmıyor.
    Acaba dedim şu windows installer'i devre dışı bıraktık ondan mı dedim, "Etkin" yaptığım kısmı tekrar "Yapılandırılmadı" olarak değiştirdim ama değişen bişey olmadı, tıklıyorum ama kurulum başlamıyor.

• Windows Installer'ı Devre Dışı Bırakmayı ya "hiçbir zaman" ya da "yapılandırılmadı" olarak ayarlarıyın, etkin olmasın.

Bu aşağıdaki işlemleri güvenli modda değilde normal modda yapıp, restart atın ve tekrar kurmayı deneyin:

3. adımı, cmd içine msiexec /unregister daha sonra msiexec /regserver yazmayı tekrarlayın.

Daha sonra,

Başlat -> Çalıştır'a gelin ve "regedit" yazın ve enter'layın.

HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Products\ anahtarını bulun.

Burada bir sürü karışık rakamlar göreceksiniz. Hepsini tek tek kontrol edeceksiniz. (Klavyeyle sürekli aşağı yaparak hızlıca geçebilirsiniz.)

ProductName anahtarında Kaspersky ile ilgili bir şey yazan bulursanız haber verin.

• "Windows Installer'i Devre Dışı Bırak"ı yapılandırılmadı yaptım.
    "msiexec"li kısımda yazılanları yaptım ama bu sefer "Erişim engellendi" diye bir uyarı verdi.
    Kayıt defterinden ilgili kısmı buldum ama orda ProductName'de Kaspersky ile alakalı bişey çıkmadı.
    Son olarak Kaspersky'i normal modda kurdum ama daha önceki gibi kurulum gerçekleşti fakat Kaspersky çalışmadı.
  • Hm, peki bilgisayarınıza daha önce hiç Norton ya da Synmantec ürünü kurmuşmuydunuz. Çakışmalar olabiliyormuş.

Windows Installer'ı güncellemeyi deneyin, Microsoft'tan şu kurulumu indirip yükleyin ve bir de öyle deneyin (Yeniden başlatma gerektirebilir.)

http://download.microsoft.com/download/2/6/1/261fca42-22c0-4f91-9451-0e0f2e08356d/WindowsXP-KB942288-v3-x86.exe

Bir de, hangi Kaspersky sürümünü kurmayı deniyorsunuz? Daha güncel ya da mümkünse daha eski bir sürüm kurmayı deneyin, otomatik güncelleştirmeler sürümünüzü yükseltecektir.

forum.kaspersky.com
    Join the Kaspersky Club
    http://forum.kaspersky.com/index.php?showtopic=60821

Kaspersky forumunda da bundan bahsedilmiş.

• Norton kurdum ama Kaspersky'den önce değildi, yani bu sorun ortaya çıktıktan sonra deneme amaçlı olarak kurmuştum.
    Microsoft'un sitesi nedense açmıyor, sonra tekrar denerim.
    Ve herhalde en iyisi format atmak, bu siteden okudum format konusunu ama bir türlü format atmaya yemedi bi tarafım, o zamana kadar tekrar Nod32'ye dönüyorum, olmadı Avira da olabilir, 2008'in en iyisi seçildi diyorlardı.
    Son olarak yardımlarınız için çok teşekkür ederim, kendinize iyi bakın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki siz bilirsiniz.

Bu arada Microsoft'un dosyasını şuradan da indirebilirsiniz. Size uygun olanı seçin (Büyük ihtimal WindowsXP-KB942288-v3-x86.exe 3.2 MB)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.