Şimdi Ara

Güvender türkiye geneli sınavından türev sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Güvender türkiye geneli sınavından türev sorusu



  • g'(X) = 2.f(x).f'(x) - f'(4-x)

    g'(-1) = 2.f(-1).f'(-1) - f'(5)

    f(-1) = 3 olduğunu grafikten rahatça görürüz zaten. f'(-1) de 3 - 0 / -1 - (-4) 'ten 1 bulunur. (doğrunun x ve y eksenini kestiği noktalardan)

    -5 noktasında grafiğin altı düz olduğu için eğimi 0dır, yani f'(-5) = 0 olur.

    g(-1) = 2.3.1 - 0 'dan sonuç 6 bulunur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recplayer -- 2 Haziran 2011; 15:43:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: welt91

    g'(X) = 2.f(x).f'(x) - f'(4-x)

    g'(-1) = 2.f(-1).f'(-1) - f'(5)

    f(-1) = 3 olduğunu grafikten rahatça görürüz zaten. f'(-1) de 3 - 0 / -1 - (-4) 'ten 1 bulunur. (doğrunun x ve y eksenini kestiği noktalardan)

    -5 noktasında grafiğin altı düz olduğu için eğimi 0dır, yani f'(-5) = 0 olur.

    g(-1) = 2.3.1 - 0 'dan sonuç 6 bulunur.


    Yerel minimum noktası olduğu için diyelim ona. Çünkü fonksiyonun yerel maksimum ve minimum noktalarında türevi sıfırdır.

    bu arada f'(-1) in -1 olması gerekmiyor mu? Çünkü fonksiyonun x=-1 noktasından çizilen teğetin eğimi m=-1. yani sonuç -6 olması gerekmiyor mu? Sonuçta bir noktadaki türev o noktaya çizilen teğetin eğimidir, öyle değil mi? Bu arada çözüm için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZnZgr -- 2 Haziran 2011; 17:11:06 >




  • Teğet olan doğru x ekseniyle pozitif yönde yani saat yönünde kesişmiş dikkat edersen, aradaki açı 45 derece. Dolayısıyla eğim 1, senin dediğin gibi -1 olabilmesi için negatif yönde 45 derece yani 135 derecelik bir geniş açı yapması gerekirdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: welt91

    Teğet olan doğru x ekseniyle pozitif yönde yani saat yönünde kesişmiş dikkat edersen, aradaki açı 45 derece. Dolayısıyla eğim 1, senin dediğin gibi -1 olabilmesi için negatif yönde 45 derece yani 135 derecelik bir geniş açı yapması gerekirdi.

    Aha evet pardon ya dalgınlığıma geldi. İşi garantiye alıp m=y2-y1/x2-x1 formülünden hesaplamışsın. Keşke ben de uzun yoldan gideydim.
  • zaten burda doğrunun eğimie bakarsan 4/4 den 1 gelir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ayt matematik ilk sorular
    5 yıl önce açıldı
    TYT-AYT Tarih ortak mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.