Şimdi Ara

Gürcistan'dan araba alıp Tr de kullanmak (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
23
Favori
243.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar merhaba biz bulgaristandan bir arac getirdik arkadasımızın uzerıne 3 ay bındık dıyarbakırda gecen ay rutın kontrolde aracımız baglandı sebep olarakda vekalet ıle bınılemıyecegı solendı sımdı gumrukten ceza geldı 1670 lira ayrıyetende dava acıldı bu dava sonucu bızı nasıl etkıler bu sekılde basına gelen arkadaslarımız varmı yardımmm lutfennn

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stuff2

quote:

Orijinalden alıntı: panthera52

quote:

Orijinalden alıntı: stuff2

ben 1 yıldan fazla konularını takip ettim hep bi yerde bir yasayı aşma durumu oluyor veya onların bilidiği bizim bilmediğimiz bir açık var söylenmiyor takip ettiğim bir başka konuda şahsi olarak gidip araştırılmıştı onlarda bu olayın hiç bir şekilde yasal olmadığını söylüyodular ama umut işte bekliyoruzki bişey olurda bizde alırız

Onlar derken galericileri mi kastediyorsunuz? Ben şahsım adına konuşmak isterim ki bilmediğim eksik kaldığım bir husus yok, nasıl getirildiği nasıl geri götürüldüğü kanunlarda açık net yazıyor, siz hangi konuda soru işaretine sahipsiniz? Hepsinin açıklaması var, mevcut.

evet bu işin yapanlardan bahsediyorum şimdi hep takılan noktalar şunlar gürcistanda arabayı kendi üzerine alamıyorsun zaten vekalet ile alıyorsun dolayıysıyla burda vekalet ile araba sürmek yasak banko 1 şikayet falan olsa araba gitti orada hadi diyelim bi yol yaptın arabayı kendi üzerine aldın araba burda 6 ay kaldı çıkarttın sonra seninde 6 ay yurt dışında kalman gerek bunu nasıl aşıyorsun ozaman ? arabayı değiştirsen bile bu sefer şahsın ne kadar yurt dışında kaldığına bakılıyor.zaten bazıları 1 gün git gel diyor nasıl oluyorsa o yada 9 ay 1 yıl kal hiç götürme diyorlar oda ayrı bir durum hepsini geçtim böyle bir yasal açık olsa sence insanlar 0 arabaya bu kadar vergi verirmi türkiyede oto piyasası çöker anında otomobil firmaları buna izin verirmi ? öyle bişey olsa 5 bin dolara bin arabayı hiç çıkarma gittiği yere kadar kalsın araba sonrada git uçurumdan aşşa salla tutanaklada sildir gidip yenisini al 2 3 senede araç değiştirirsin sürekli

Şimdi dakika 1 gol 1, doğru söylüyorsunuz. ama şurası hatalı "hadi diyelim bi yol yaptın arabayı kendi üzerine aldın araba burda 6 ay kaldı". bunu gerçekleştiremiyorsunuz ki, eğer yurtdışı yerleşik değilseniz araç sizin üzerinize gelemiyor. bundan dolayı senaryoya devam etmenin bir anlamı yok. (6 ay mevzusu).

quote:

zaten bazıları 1 gün git gel diyor nasıl oluyorsa o yada 9 ay 1 yıl kal hiç götürme diyorlar

bu tür söylemler tamamen gerçekdışı. kanun dışı. henüz yakalanmadığınız için tecrübe etme şansınız yok tabi ki.

quote:

öyle bişey olsa 5 bin dolara bin arabayı hiç çıkarma gittiği yere kadar kalsın araba sonrada git uçurumdan aşşa salla tutanaklada sildir

söylemesi basit ama uygulaması suç olan hareket bunlar, otomobil kaçakçılığı resmen.

Sizin sormak istediğiniz anladığım kadarıyla "yapan nasıl yapıyor?"

- muayenesiz araçlara binenler nasıl biniyor?
    + suç olduğunu bile bile, yakalanırsam cezasını çekeceğimi bile bile, hatta arabam bile bağlanabilir.

doğru mu? bu mevzular da aynen öyle.

vatandaş gidip 50bin TL'lik aracı 15bin TL'e maal edip türkiye'de kullanıyor ve bunu riske atarak bunu başarıyor. Başka yolu yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cengiz_0707

Arkadaslar merhaba biz bulgaristandan bir arac getirdik arkadasımızın uzerıne 3 ay bındık dıyarbakırda gecen ay rutın kontrolde aracımız baglandı sebep olarakda vekalet ıle bınılemıyecegı solendı sımdı gumrukten ceza geldı 1670 lira ayrıyetende dava acıldı bu dava sonucu bızı nasıl etkıler bu sekılde basına gelen arkadaslarımız varmı yardımmm lutfennn

Hiç başıma gelmedi ama başına gelen arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla, aracın gerçek sahibini Türkiye'ye çağırarak aracınızı çıkarabilirsiniz otopark'dan, çünkü 6 ay süresi geçmemiş sadece "yanlış kullanım" sebebiyle yakalanmışsınız. (6 ay geçmiş olsaydı, araç kaçak sayılacak ve çıkmayacaktı).

size açılan dava, bu tür arabaları kaçakçılık kapsamında mı türkiye'de kullanıyorsunuz yoksa bireysel kullanım amaçlı mı? bunu tespiti için mahkemeye veriyorlar, kaçakçılıktan yargılanacağınızı zannetmem.

• Aracın daha eylul 5 e kadar yasal olarak suresı vardı hem gumrukten ceza yedık bırde ustune mahkemelık olduk dava acıldı ne olcak bılmıyoruz yanı burayada yazmamım sebebı basına bole bır durum gelen arkadas varsa yardımcı olabılırmı dıye

• Galerıcıler öyle diyor. Kadin türk vatandaşı olmuş ve gümrük masrafsız bir araba getirme hakkı var. Bunu 5 yıl içinde satamaz vs . Bunun hakkında bilgi sahibi olan yazabilir mi? Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Aracın daha eylul 5 e kadar yasal olarak suresı vardı hem gumrukten ceza yedık bırde ustune mahkemelık olduk dava acıldı ne olcak bılmıyoruz yanı burayada yazmamım sebebı basına bole bır durum gelen arkadas varsa yardımcı olabılırmı dıye

Ben yardımcı olmaya çalışayım, nedir durum? araç giriş tarihi nedir? giriş yapan kişi kimdi? kullanan kişi kimdi? gümrükten ceza yemenize sebep neydi? (ne söylediler?)

Ayrıntılı bilgi verirseniz, yönlendirmeye çalışayım.
  • şunu anladım, bu iş hiçbir şekilde tam olarak yasal değil.. insanlarımız 50 binlik aracı 10-15 bine alıyor ama karşılığında sıkıntılar çekmeyi de göze alıyor

Neyse, soruma gelelim..

Şimdi bizim gurcistanda bi akrabamiz var.. Diyorum ki maddi gücü birleştirip 2 tane sağlam araba alsak, biri bizde diğeri gurcistandaki akrabada kalsa, 6 ayda bir arabalari değiştirsek polis amcalarla aramızda sıkıntı olur mu? Bu şekilde sorunsuz kullanabilir miyiz?
    Teşekkürler.

• Valla durum su bulgardan ben bır arkadasıma vekalet verdım turkıyede esıyle gezsın dıye arac arıza yapıyor ve orda bır tanıdıgımıza emaneten verıyoruz yaptırsın dıye bu sıradada aracı kullanırken bır sıkıntı olmasın dıye vekaletname onada verdım arac rutın kontrolde polıs tarafından vekaletle bınılemıyecegı solenıp baglanıyor ceza cıkıyor gumrukten arac turkıyeye gırdıkten 3 aysonra baglanıyor yasall olarak 3 ayı daha var aracın ve bu sekılde dıyarbakırda 94 aracı baglıyolar dava acıldı aslıye cezada sankı olayda alma satma varmısmgıbı ıkıntarafda bu konuda ıfadelerde emaneten bırakıldıgını beyan edıyor sonuc ne olur sızce

• Soruma kımse cevap vermıyecek heralde

• quote:

Valla durum su bulgardan ben bır arkadasıma vekalet verdım turkıyede esıyle gezsın dıye arac arıza yapıyor ve orda bır tanıdıgımıza emaneten verıyoruz yaptırsın dıye bu sıradada aracı kullanırken bır sıkıntı olmasın dıye vekaletname onada verdım arac rutın kontrolde polıs tarafından vekaletle bınılemıyecegı solenıp baglanıyor ceza cıkıyor gumrukten arac turkıyeye gırdıkten 3 aysonra baglanıyor yasall olarak 3 ayı daha var aracın ve bu sekılde dıyarbakırda 94 aracı baglıyolar dava acıldı aslıye cezada sankı olayda alma satma varmısmgıbı ıkıntarafda bu konuda ıfadelerde emaneten bırakıldıgını beyan edıyor sonuc ne olur sızce

Mevzuyu anladım. Şu meşhur Diyarbakır'daki operasyonda yakalanan araçlardan biri sanırım.

Şimdi sizin arkadaşınızın trafik kontrollerinde yakalanıp, aracın çekilmesi kanunen tamamen doğru. Çünkü anladığım kadarıyla, araçtaki şoför yurtdışı yerleşik değil, hal böyle olunca, aracın çekilmesi normal.

Aracın yasal süresi halen devam ettiği için, aracın gerçek sahibi (yurtdışı yerleşik), aracı çekilen yerden gelip çıkarabilir. Ödeyeceği cezayı oraya gidince hesaplatacak.

Siz başvuru yaptınız mı ? ne gibi cevaplar aldınız?

• Tüm ülkenin merak ettiği olay

• Evet aracı kullanan kısı yurt dısı yerlesık degıl malesef zaten kullanan kısıye gumruk mudurlugu para cezasını teblıg edıyor ve hakkında aslıye ceza mahkemesınde dava acılıyor bu sonuca gore mahkeme kararı ıle verılecekmıs

• quote:

Evet aracı kullanan kısı yurt dısı yerlesık degıl malesef zaten kullanan kısıye gumruk mudurlugu para cezasını teblıg edıyor ve hakkında aslıye ceza mahkemesınde dava acılıyor bu sonuca gore mahkeme kararı ıle verılecekmıs

Tamam para cezası veriliyor ama aracın günü varken "aracın sahibi" gelip gümrük otoparkından çıkarabilmeli. Bu konuda talebinizi neye istinaden reddettiler onu merak ettim açıkcası.

=/
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

Tüm ülkenin merak ettiği olay

Cevarplar mevcut, yukarda.
  • eğer girip alıp sürmek mümkün olsaydı, sınır tarafındaki illerde 1 tane dahi türk arabası olabilirmi?

millet manyak mı hem ötv hem ötv nin kdv hem mtv hem trafik sigortası hemde muayene ile uğraşırmı

siz hoca yı cıkarın 56 binlik aracı 340 milyara satan, sana böğşeysini layık gördüm diyen günahkar ı başınızdan defetmenin yolunu arayın bunu konuşun bunu yayın
  • Aracın gunu var ama dosyaya bakan hakım bunu kamu davası olarak acmıs ve durusma gunu gelene kadarda aracı salmıyacakmıs hakımın kararı bu yonde bızde anlamadık durumu

• 11 sayfanın tamamını okudum hala gürcistandan araç alınıp Türkiye de kullanılabilir mi sorusuna kesin cevabı alamadım, o kadar boş konuşan var ki , bu konuda kesin bilgisi olan hiç kimse yok mu arkadaşlar.

• Selam, bende 11 sayfanın tamamını okudum ama net bir cevap yok. Herkez kulaktan dolma bilgilerle sallamış durmuş. Oysaki Batumda aracı satanların dediği aynen şu: Araç ruhsatı üzerinize çıkecak eskisi gibi vekaletle değil, Sonrada tr'de 1 yıl cezasız ama 1 yılı geçirirseniz 2 yıl kullanabilirsiniz.Dönüşte 1500 tl gibi bir cezası var. Onu gümrükten ödeyip çıkabilirsiniz. Alınan ruhsatla aynı soyadı taşıyan kişiler Tr'de aracı kullanabilir. Hatta 2 yıl sonrası çıkıştaki ceza bile kalkmak üzereymiş. Ama kimse tam net bir bilgi vermiyor. Benim takıldığım nokta benim okuduğum kanun maddelerinde derki : Eğer yurt dışından bir araç yurda sokulacaksa en az orada 6 ay kalınması gerekiyorki araçla yurda giriş yapabilesiniz. Araç değil şahsımın bizzat 6 ay orda kalması gerekiyor. Bu şekilde devlet beni gurbetçi vasfına sokuyor ve aracı yurda sokmama izin veriyor. Herşey halledilebilir belki ama anlamadığım tek nokta devlet beni gurbetçi vasfına sokmadan ben nasıl gümrükten aracı içeriye sokacağım. Araç benim üzerime olsa bile gümrükten geçerken ben gurbetçi vasfı taşımadığım için aracı sokmama nasıl izin verecekler. Şimdi madde madde yapılan işlemler şu: Karşı tarafa geçtikten sonra aracı beğeniyorsun ama üzerine alman için gürcülerin sana oturma izni vermeleri gerekiyor.. Bunu rüşvetle hallettin ve ruhsatı kendi üzerine yaptırtın.. Burda denen pasaportun olması ama kimlikle gitsen bile 100 usd karşılığında bunuda hallediyorlarmış. Aracı aldın kapıya geldin. Gümrük memuru demeyecek mi sen 3 gün önce gitmişsin bu aracı içeri sokamazsın. İşte burda bir katakulle var... Birde tabi arabayı içeride soktun, bir polis çevirdiğinde ne olacak. Benim cebimde bir kanun maddesi olmalıki ben polisi ikna edebileyim. Yoksa istanbuldaki polis ne bilecek kanun maddelerini bağlar aracı geçer.Acaba Tr ile gürcistan arasında özel bir anlaşmamı var. Benim görmediğim yada bilmediğim. Bu konuda bence en sağlıklı bilgi getiren birinden öğrenmek.. İstanbulda görüyorum müsait olsamda birini durdursam. İşin aslı astarı nedir diye sorsam.. Gelen araçların fiyatları dışında vergi muayene hiçbirşey yok. Burda 2000 cc'lik bir aracın vergisi 2500 tl Bazıları gidilmez falan denmiş, 2 yılda bir neden gidilmesin. 3 günde halledilir sonuçta ve yaktığın yakıtıda vereceğin vergilere sayarsın. Eee herşeyi hallettik 2 yıl tr de kullandık ve geri götürdük şimdi ne olacak. Dedikleri ya aracını değiştirir yenilersin yada 1500 usd plaka değişim ücreti var onu yaptır tekrar aynı araçla dönersin. Sonuç olarak tr de 400.000 tl lik aracı 100-120 bin arası alma imkanın var. Ama dediğim gibi tek sıkıntı gümrükten aracı içeri nasıl sokuyorlar onu öğrenemedik. Bilen gören varsa ve aydınlatırsa memnun olurum.

• Tekrar selam,
    Aklıma gelmişken şöyle birşey daha diyorlar... İlla gürcistandaki arabalara bakmanız şart değil. Arabalar gürcistana 3 ülkeden getiriliyormuş Almanya amerika ve japonya eğer gürcü araç alım satım sitelerine bakarsanız sağdan direksiyonlu arabalar bile var. Konuya dönersek almanyada bir araç beğendiniz. Bunuda getirtebiliriz diyorlar. Burdada fiyatlandırma şu şekilde oluyormuş. Aracın almanya fiyatı+1500 usd civarı gümrükleme ve nakliye fiyatı+gürcüstanda yapılacak masraflar ve komisyon.. Zaten şöle gürcü alım satım siteleriyle bizim türklerin fiyatlarında 3-4 bin usd fiyat farkı var buda oluyorki 1000 usd rüşvet ve evrak için olsa araç başına 2-3 bin usd kazançları var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: e-mercan

11 sayfanın tamamını okudum hala gürcistandan araç alınıp Türkiye de kullanılabilir mi sorusuna kesin cevabı alamadım, o kadar boş konuşan var ki , bu konuda kesin bilgisi olan hiç kimse yok mu arkadaşlar.

Konuyu okurken, okuduğunu anlamak da önemli. Nasıl okudunuz çok merak ettim.

Mesela neyi merak ediyorsunuz da cevabını alamadınız, tekrar sorar mısınız?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.