Şimdi Ara

GÜRCİSTAN/BATUM İzlenimlerimiz... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
7.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ..NeyzeN..

Epey gezmişsin.Ben güzergahı ''aldığımı benzinle Adanaya kadar gittim'' deyince sordum

yok adanaya gitmezdi stilo

Ama yarım depo benzinle gezdim arabaya iyi geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: shintai

Rusları sevmemeleri gayet normal, çünkü 2008 yılında Rus işgali yaşanmıştı hatırlarsanız.

İzlenimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

Rica ederim...

Hala Sovyetlerden kalma binalar mevcut,özellikle şehre girmeden bolca var.Dar gelirli diye tabir edilen kesimin yaşadığı binalar.Hocam sadece 2008 değil sovyetlerden kalan bir düşmanlık mevcut...
  • Batum'un şoförleri de çok sakat, yazın kaç kere kaza atlattık orada. Birisi de yabancı plaka görünce bilerek üstüne sürüyorlar demişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Batum'un şoförleri de çok sakat, yazın kaç kere kaza atlattık orada. Birisi de yabancı plaka görünce bilerek üstüne sürüyorlar demişti.

Bindiğimiz minubus ile Allah'a emanet gittik.Biz buradakilere kızıyoruz ama asıl kasap onlar
  • Hava çok kirli demişsiniz ama batum için çok yeşil falan diyorlardı. Hem çok yeşil hem havası kirli ilginçmiş...
  • Abi valla şu son fotoğraftaki mimarinin hastasıyım, sırf o yüzden yakın zamanda bi Prag gezisi düşünüyorum.

Yakın zamanda bir de Bakü incelemesi bekliyoruz
  • Benim amcam ailesiyle orada yaşıyorlar.2006 Yılında Samsun'dan oraya yerleştiler.Gittiklerinde ciddi söylüyorum 5 kuruşları yoktu.Amcam kendi mesleğiyle birşeyler yapmaya çalıştı.Şuan 3 katlı bahçeli evi + Atölyesi + 3 tane aracı var bir tanesi w210 e220 CDI düşünün artık Okadar rahatlarli şimdi amcaoğlu kendi istediği işi yapamıyor amcam müsaade etmiyormuş diyerek Samsun'a geldi çalışıyor.Diyorum lan manyak dönsene karı kız bol içki ucuz araba benzin bedava yok daha babamla çalışmam diyorRahatlık dürtüyor haberi yok.Bunları neden anlattım bilmiyorum ama Orası tam yaşanacak yerlerden biri vergi diye bir şey yok bir işin ucundan tutmayı biliyorsan istediğin herşeyi yapar veya alabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: -FoundeR-

Gürcistan ne üretiyor böylede vergiler düşük benzin fiyatları az? Petrolleri falan mı var?

Belki onların başındakiler az çalıyordur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcake±

Hava çok kirli demişsiniz ama batum için çok yeşil falan diyorlardı. Hem çok yeşil hem havası kirli ilginçmiş...

Selamlar...

Akşam saat 16 dan sonra (16.30 da olabilir) aşırı bir hava kirliliği söz konusu.Üstelik geniz yakacak kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: atom239

quote:

Orijinalden alıntı: -FoundeR-

Gürcistan ne üretiyor böylede vergiler düşük benzin fiyatları az? Petrolleri falan mı var?

Belki onların başındakiler az çalıyordur

• Avantajları;

Benzin UCUZ
    Mazot UCUZ
    Lpg BEDAVA(BİZİM BURAYA NAZARAN DİYEBİLİRİZHihiHihi)
    Ulaşım UCUZ
    Araba UCUZ
    Fast food UCUZ(yemedik ama burada 10 TL olan menü orada 2.5 lari yaklaşık 3 TL)

Dezavantajları;

Yollar BERBAT
    İnsanlar KABA
    Hava KİRLİ (AŞIRI)
    Trafik KARIŞIK

Bu belirttiğniz avantaj ve dezavantajların hepsi bizim ülkemizde dezavantaj.
    Cennet gibi yere girmişsiniz.
  • Fuhuş, kaçakcılık, kumar, içki. Kısacası sınır kapısına yakın Las vegas gibi bir yer.
    Hopa'ya gidin de aklı başında birine sorun size anlatsın. Gençlerin bir çoğunu afyon gibi bağımlı yapmış. Azcık para eline geçen soluğu orda alıyor.
    Devlet de buna seyirci çünkü işine geliyor. Artvin her zaman için karşıt görüşlülerin yetiştiği bir mekan olmuştur. Gençliği bu şekilde bohemlikle kolay bir yoldan uyuşturarak pasifize olmasını sağlamıştır.
  • ..NeyzeN.. kullanıcısına yanıt
    Küçük dilenciler ayaklarına yapıştı mı hiç ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

:)

Henüz kapıdan geçip minibüse doğru ilerliyorduk ki arkadaşın bacağına küçük bir kız çocuğu sarıldı,bırakmak bilmiyor.Zor bela kurtardıktan sonra bu sefer de şehir merkezinde yine aynı arkadaşa yine bir çocuk sarıldı.Ama enteresan olan çocukların Türkçe bilmeleri...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RevivaL

:)

Henüz kapıdan geçip minibüse doğru ilerliyorduk ki arkadaşın bacağına küçük bir kız çocuğu sarıldı,bırakmak bilmiyor.Zor bela kurtardıktan sonra bu sefer de şehir merkezinde yine aynı arkadaşa yine bir çocuk sarıldı.Ama enteresan olan çocukların Türkçe bilmeleri...

Onlar bütün dilleri biliyor ve dış görünüşten kimin Türk, Arap, Rus, İngiliz vs olduklarını biliyorlar; kolay kolay da bırakmazlar.

Yemek konusunda fast food ucuz olabilir ama Türk mahallesi pahalı. Pilav üstü döner 13 liraya denk geliyor. Bir de 5 yıl öncesinde 1 TL 1.30 lariye denk gelirken şimdi 0.76 lariye denk geliyor. Ayrıca Türkleri hiç sevmezler fakat orayı o hale getirenler de Türkler olmuş.

Fabia'nın deposu 260-270 arası ücrete dolarken biz 140 TL'ye doldurmuş olduk. Hopa'da yaşayanlar çok avantajlı. Tüp 1.1-1.2 liraya filan den geliyor hemen hemen. Tüplü bir aracın varsa yaşadın. 200 liraya hem benzini hem tüpü fulleyip geliyorsun.

Kısa bir bilgi; 5 yıl önce Batum'a atılan 2 bombadan sonra Türk tankları sınıra gelmiş, 1 bomba daha atılsa gireceklermiş. Tabi daha sonraki diplomatik ilişkiler de baya ilerleyince oraya Hilton otelini filan yapmışlar. Yani orası Gürcistan'a ne kadar bağlıysa Türkiye'ye de o kadar bağlıymış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevivaL -- 7 Mart 2014; 13:18:19 >

• RevivaL kullanıcısına yanıt
    Batum plazada elektronik mağazasında dolaşırken satış temsilcisi bayanla ayak üstü biraz sohbet ettik.Telefonların neden bu kadar pahalı olduğunu sordum,çünkü önceleri ucuz telefonun bol olduğunu duymuştuk.Hanımefendinin bana söylediği tek kelime...''sayenizde''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 7 Mart 2014; 14:00:35 >
  • quote:

Batum plazada elektronik mağazasında dolaşırken satış temsilcisi bayanla ayak üstü biraz sohbet ettik.Telefonların neden bu kadar pahalı olduğunu sordum,çünkü önceleri ucuz telefonun bol olduğunu duymuştuk.Hanımefendinin bana söylediği tek kelime...''sayenizde''

Aynen öyle, hiç bir avantajı yoktur teknolojik olarak. Tek avantaj araba ve yakıt.
  • Biz sabaha girdik öğlen çıktık ,sahil şeridi çok güzel gayet modern arka tarafları varoş. (Ankara) Ulus gibi.
    Bizim millet kaçak et kesmeye, kumara gidiyor yapacak başka bişey de yok zaten Sigara ve benzin çok ucuz
    Araba hurdalığı taksiye bindik 1985 model opel omega ön cam catlak vuruk kırık taksilerin %70 bu halde.
    Taksicinin dedesi türkmüş baya konuştuk bitik hayatlar üzüldüm.Siz geldiniz ekonomi canlandı ama herşey çok pahalandı diyor.
    Bizim tarafa ya hayat kadınları geçiyor yada üstü başı eski gariban gençler, yaşlılar geçiyor "bunlar kim " dedim onlar çay bahçesine çalışmaya geliyorlar dediler
  • quote:

Selamlar sevgili arkadaşlar;

Forumdan sevgili @RDıesel/Fatih kardeşim ve iki arkadaşımla birlikte Gürcistanın Batum şehrine gittik.(3 ay önce)

Şehir için ''ÇÖPLÜK'' diyebiliriz ama araba çöplüğü.Ne kadar hurda alman arabası var ise burada.Sanki bilinçli bir şekilde buraya kakalanmış.Alman arabalarının yanında Japon otomobillerine rastlamak mümkün.Özellikle dikkatimizi çeken çoğu japon aracı sağdan direksiyonlu olması.Rus arabası görmek neredeyse imkansız Ruslara epeyce düşmanlık besliyorlar.

Ayrıca değinmeden edemicem taksilerin çoğunun ön tamponu yok.Plaka darbe emici profile takılmış

Halkına gelirsek.Bizden önce gelenler sazı eline alıp alemin kralını yapmış.E haliyle bize de o gözle bakıldı ve irkildik açıkçası.Çok şanslılar diyeceğim ama yaşam şartları gerçekten kötü.

Ayrıca toprağımız kazansın diye Türk lokantasına gittik 69 lari hesap ödedik(100 TL) Biz yandık siz yanmayın Tavuk döner AKAR

Ve Batum Plazaya mutlaka gidin girişte sağda elektronikçi var telefon bakın sizle mutlaka ilgileneceklerdir.Çalışanların yarım yamalak Türkçe bilmeleri işi biraz zorlaştırsa da karşınızdakinin anlattığı kelimeler size ninni gibi geliyor dimi @RDIESEL kardeşim

Avantajları;

Benzin UCUZ
    Mazot UCUZ
    Lpg BEDAVA(BİZİM BURAYA NAZARAN DİYEBİLİRİZHihiHihi)
    Ulaşım UCUZ
    Araba UCUZ
    Fast food UCUZ(yemedik ama burada 10 TL olan menü orada 2.5 lari yaklaşık 3 TL)

Dezavantajları;

Yollar BERBAT
    İnsanlar KABA
    Hava KİRLİ (AŞIRI)
    Trafik KARIŞIK

Akaryakıt fiyatları aklımda kalmadı RDıesel mutlaka hatırlayıp bizimle paylaşacaktır

Ve resimler;

GÜRCİSTAN/BATUM İzlenimlerimiz...

Enteresan bir araç:crying::crying:

Hayatımda gördüğüm en büyük LPG tankı

Şehirden kareler;

Hocam batum için günahlar sehri diyirlar asli var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• @ Ne kadar hurda alman arabası var ise burada.Sanki bilinçli bir şekilde buraya kakalanmış

hocam kimselere araba zorla araba satilmaz, Gürcistan plakali TIR'lar 100lercesine alamanyaya gelip, 90, 2000 model
    arabalari sarip ülkelerine geri döner. Ayni sey Rus,ukrayna,bulgar vs vs vs gibi dogu blok ülkelerden araba almak icin nakliyeceler icin de gecerli.

Sebebi : 1. Alman Mali takintisi.
    2. 4-5000 Euroya 0km Lada alacaklarina 1000-3000 euro verip Alman arabasini
    tercih ediyorlar.

saygilar.

konuyu paylastiginiz icin tesekkürler
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.