belli güvenilir bi mağaza ad adresi yokmudur acaba
Pazar günleri açıktır, eğer iPhone almayı düşünüyorsanız yanlış hatırlamıyorsam ismi Batumi Plaza olan bir bina var merkezde binanın 2.katında Apple mağazasını görebilsin küçük bir yer oradan alabilirsiniz. Çalışanlar sizle anlaşacak kadar türkçe biliyor ne kadar türk lirasını lari'ye çevirmeniz gerektğini öğrenebilirsiniz. Hemen plaza'nın karşısında paranızı lari'ye çevirebilirsiniz. Gümrük çıkışı tax free vergisini geri almayı unutmayın ve giriş yaptığınız belgeyi de çıkışta Türk memurlara vermeyin telefon aldığınızı belirtin.
eyw
bende pasaport var zaten
girişte evrak vs uğraşmayayım diyorum
zaten 15i alıyorlar herhalukarda artık
ama benim 2 yıl hakkım dolmadı
fransadan 4s almıştım 2012 şubatta
kimlikle girsem yine alabilirmiyim acaba
olmadı arkadaşa işletişriz kimliğine
ama girişte arıyorlar sanırım
benim asıl amacım ipod nano almak 250 lira felan dediler forumdaki yazılarda
iPod nano fiyatlarından pek haberim yok, dediğiniz gibi arkadaşınızın kimliğine işletebilirsiniz.
batumdan bugün geldim
tırt bi yer hiçbişey yok
iphone 5 ve s4 1350 lari
yani vergi iadesini vs düşünce 1350tlye geliyor yaklaşık
benim asıl amacım olan ipod nano 330 lari yani 330tl
Ben Aralık ayında Tiflis'e gittim, pasaport olmadan da tax free aldım, ancak öncelikle orada noter bulup TC Nüfüs cüzdanını Gürcüce'ye çevirtiyorsun. sonra mağazadan tax free faturası düzenletiyorsun, sonra da havaalanında alıyosun parayı.
Haftaya Batum'a gideceğim, telefon bilgisayar vs isteyen varsa getiririm.
Arkadaşlar bende 3 gün sonra gürcistana gidiyorum ve iphone 5s almayı düşünüyorum
batumi iişmerkezindeki iphone+ mağzasının sitesinden fiyatlara baktım 1,349 GEL (1622 tl) eğer tax free de düşülürse 1370 tl gibi bi rakam yapıyo
bide gelip burda maliyeye para vericez 1500 tlye gelmiş olucak sizce mantıklı mı? yakın zamanda batuma gidip iphone almış bi arkadaş varmı fikir alışverişi yapsak ben çok karasız kaldım
quote:
Orijinalden alıntı: l3vhi
Arkadaşlar bende 3 gün sonra gürcistana gidiyorum ve iphone 5s almayı düşünüyorum
batumi iişmerkezindeki iphone+ mağzasının sitesinden fiyatlara baktım 1,349 GEL (1622 tl) eğer tax free de düşülürse 1370 tl gibi bi rakam yapıyo
bide gelip burda maliyeye para vericez 1500 tlye gelmiş olucak sizce mantıklı mı? yakın zamanda batuma gidip iphone almış bi arkadaş varmı fikir alışverişi yapsak ben çok karasız kaldım
ne yaptınız aldınız mı ben de gidip almayı dusunuyorum ama kararsızım
benim pasaport yok, kimlikle 15 gün sonra batuma gidiyorum. telefon alsam, bunu neye işletecem ben? prosedür nasıl olacak?