Şimdi Ara

Günlük soru sayısı çok mu önemli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba dün instagramda dolaşırken hani şu motivasyon hesapları varya bir kız bir günde 700 küsür soru çözmüş hani bu benim bünyeme şu an için çok ters ben pazartesi ara ara çözdüm azar azar her dersten yapmaya çalışıyorum mesela 80 soru oldu dün 10 ekledim 90 yaptım bu günde 100 yapıcam öyle öyle gidicem okul zamanı benimde günlük 200 küsür yapmam gerekecek hani soru sayısı çok bir şey ifade ediyor mu sizce? Benimki az ama benim için verimli geçiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Edit: onun günlük soru sayısı 700 küsür benim bir haftalık ahabanbskanamanamanana

• Yalan.
    200ü bulmaya çalış ama konu çalışacaksan daha verimli 50 soru.

• 100-200 arası soru sayısı zor matematik-fizik konuları için normal sayılabilir ama normal çalışma için sadece soru çözülüyorsa yetersiz olur bence.200-300 arası anlayarak,konu tekrarı yaparak çözersen normal sayılır.300-400 aralığı tekrar yapmak amaçlı konu eksiği yoksa normal.400 den fazla çözüyorsa konu eksiğinin kalmamış olması ve soru tiplerini öğrenmiş olması gerekir.400 den fazla çözenlerin amacı hız kazanmak olabilir.

Şahsen o instagram hesaplarını kitapların birkaç sayfasını görüp incelemek dışında faydalı bulmuyorum.Birsürü fosforlu,renkli kalemi dizip tertemiz masa ile birkaç yeni gibi gözüken eskimemiş kitabın fotoğraf çeken (büyük ihtimalle kız olur bu hesaplar) 500 den fazla soru çözdüklerine inanmıyorum.Ben bir kitabı bitirince kitapın kenarları grileşiyor,sayfalar arası boşluklar oluşuyor.Çalışma masam silgi tozları ile doluyor.Çoğunlukta da bu durum böyledir.

700 soru çözülmez mi? Tabiki çözülebilir.Çok zorlamayan orta seviye kaynaklardan(fem-körfez-güvender)980 soru çözmüştüm denemek amaçlı.Ama devamlı bu şekilde ilerlenemez hem motivasyonu düşürür hem de zihni yorar.

• Acikcasi gunde 700 soru sen de cozebilirsin. En dandik yayinlarin tarihini,felsefesini veya antrenmanlarla matematik ayarinda kitaplari alip cozebilirsin. Ama kendini kandirmis olursun(tabi eger temelin yoksa. Eger temelin yoksa zaten onu cozmen gerek.)
    Onemli olan cozdugun soru sayisi degil, cozdugun kaliteli soru sayisi. Yeni bir soru tipi gormuyorsa,, yanlisin veya bosun cikmiyorsa sadece sana hiz katmis olur yeni bir sey ogrenmis olmazsin.
    O yuzden az da olsa kaliteli soru cozmek her zaman daha iyidir.

• Konuları halletmek önemli.Soru çözmek değil.
  • odtuisletme O kullanıcısına yanıt
    Soru çözmek önemli.Kalıplarla vakit kaybetme.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben ortalama 200 300 gidip geliyorum, ygs netleri 130 civarı. Okadar soruya kitap dayanmaz gibi geliyor . Fakat bi biyodan sozellerden felan rahat 600 700 görülür 1gunde . Mat ve fizikte 300 den sonra kafa gider verim düşer.

• ben geçen sene ortalama 100 soru çözdüm günde 3k yaptım mf4'te. tabii ben mezundum. aynı şekilde temeli iyi olan öğrenciler de yapabilir bu tempoyla. konu çalışma ağırlıklı gidin bence.

günde 2 saat uyuyup 500 soru çözenler net yalancıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wheel -- 14 Eylül 2016; 20:21:02 >
  • 700 soruyu bir haftada çözmüyorum bu konuda netim günde 200 soru çözerim demişsiniz okul zamanı nasıl yetiştiriyorsunuz ya ben konu çalışıyorum 100 bile şu zamanlarda tam olarak çözmüyorum konular bitince çözülür de ne bileyim garipsedim.
  • Şuan çözülen soru sayısının hiçbir önemi yok. Hele bir de sosyal medyada paylaşılıyorsa hiç kafaya takmayın. Bugün 700 çözüp kendini tüketenler sınava üç ay kaldığında yarım saat bile çalışamıyorum der.

Şu sıralar konularınızı düzenli bir şekilde bitirip her konudan 2-3 test çözüyorsanız, haftalık tekrar testleri çözüyorsanız ve günlük çalışma saatinizi her gün biraz daha arttırıyorsanız bu yapabileceğiniz en iyi çalışmadır.
  • meb1907 kullanıcısına yanıt
    Kardeş dün başladım böyle çözmeye ilk kez hani kaç soru oluyo diye pazarteside sürdürmeye çalışıcam yetişmek zorunda ama yapmamız gerek kasıcaz artık..

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadow`

Şuan çözülen soru sayısının hiçbir önemi yok. Hele bir de sosyal medyada paylaşılıyorsa hiç kafaya takmayın. Bugün 700 çözüp kendini tüketenler sınava üç ay kaldığında yarım saat bile çalışamıyorum der.

Şu sıralar konularınızı düzenli bir şekilde bitirip her konudan 2-3 test çözüyorsanız, haftalık tekrar testleri çözüyorsanız ve günlük çalışma saatinizi her gün biraz daha arttırıyorsanız bu yapabileceğiniz en iyi çalışmadır.

Okul açılacak hocam nasıl artıracağız.
    7 ye doğru eve gelicem 6 da bitiyo okul iki saat uyuyup her gün robot gibi kasıcam ben..

• odtuisletme O kullanıcısına yanıt
    Hocam siz tm siniz herhalde dershane veya kursa gidiyor musunuz eğer soru sayınızı artırabiliyorsunuz çalışmanız verimlidir yani.
    Evet kardeşim tm yim ya valla 100 dedimde dün işte çözdüm öyle her dersten felsefe coğrafya tarih mat türkçe mat 30 öbürleri yirmişer tane 100 diyince biraz uçuk geliyo ama gün sonunda bende şaşırmıştım bi dene bak olur ilk 80 çözdüm sonra 90 sonra 100 pm gel konuşalım hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: odtuisletme

Arkadaşlar merhaba dün instagramda dolaşırken hani şu motivasyon hesapları varya bir kız bir günde 700 küsür soru çözmüş hani bu benim bünyeme şu an için çok ters ben pazartesi ara ara çözdüm azar azar her dersten yapmaya çalışıyorum mesela 80 soru oldu dün 10 ekledim 90 yaptım bu günde 100 yapıcam öyle öyle gidicem okul zamanı benimde günlük 200 küsür yapmam gerekecek hani soru sayısı çok bir şey ifade ediyor mu sizce? Benimki az ama benim için verimli geçiyor.

Bu işlere ego ve vicdanını rahatlama dışından bakmak gerek
    200 soru çözerken kaçın da zorlandığın soruların farkındasın kaçın da işte bu soru da zorlanıyorum taktik geliştireyim diyorsun çok fazla çözmekte iyi ama gerçekten anlıyorsan vicdanını rahatlatmak başkası bu kadar çözüyormuş bende yapayım demiyorsan bence olay çok soru çözmek değil anladığın ve zorlandığın soruları tespit edip taktik geliştirmekte yine seçim senin benim önerim ego vicdandan veya kar zarardan değil o sorulardan ne alabildiğine bak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.