Şimdi Ara

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5.244
Cevap
165
Favori
633.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: betelguz

Sistem hakkında detaylı bilgi verebilirseniz daha fazla yardımcı olabiliriz. Akü kapasitesi, inverter gücü gibi. Tv çalışırken bir lamba açıldığında tv kapanıyorsa invertör çıkış voltajınız oldukça düşüktür muhtemelen.Belli seviye altına düştüğü için tv kapanır.İnvertör kalitesi burada önemli.Çıkış voltajını sabit tutamıyor. Buna neden olarak bir başka sebep akü voltajınız düşük kalıyor olabilir.Ben normal invertörle denediğimde 13 voltun altında benzer sorunlar görmüştüm.13-14 voltta bu tür sorun oluşmuyordu.
    Akünüz ne tür bir akü. Jel akü ise 5-6 ay kullanılmasada bir sorun olmaz.Kurşun-asit akü ise 10,5 voltun altına düşmemesi gerekir. Aksi halde akü zarar görür.Bnece kurşun-asit akü ise şarj kontrol cihazına bağlı kalması daha sağlıklı olur.

Elimdeki sistem
    130 wp waree marka Mono Solar panel
    30 a provista şarj kontrol cihazı
    100 a aküsan marka jel akü
    600 lük orbus marka tam sinüs inverter

kullandığım cihazlar
    Tahmini 65 w 37 ekran tüplü tv
    12 v adapdörle çalışan scart uydu
    3 adet 5 w led ampül

Üstadım elimde sistem voltajını kontrol edecek bir cihaz yok. Fakat şarj regülatöründe akü voltajı 12.4 dü. Yaklaşık 2-3 saat tv ve lamba açık kaldı. kapatırken voltaj 12.3 dü. Zaten hafta sonu kurdum bir gün kullandım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crayzloveisankara -- 9 Nisan 2013; 18:09:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Anadolu_Gunesi

Aşağıdaki resimdeki tugsten lambayı kullanıyorsanız tüm sistemi sömürüyordur.

1 Tungsten Lamba = 2 x 3x TV edebilir....

Tasarruflu düşük güçlü floresan lambalara veya ledli lambalara geçin derim,

kendinize iyi bakın,sistemin ısınan kısımlarını kontrol etmenizi tavsiye ederim, infrared termometre ile...
     GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım

Üstadım aynı lambamı bilmiyorum ama şekil olarak sağ alttaki lambaya benziyor. 5 w ve aydınlatması gayet iyi olduğu için aldım. Dediğim gibi ne kadar bir tüketim yapıyor bilmiyorum. Ebay dan sipariş ettiğim ölçüm cihazı gelince kontrol ederim. Git şurdan şu lambayı al diyebileceğiniz bir yer varsa sizin tavsiye ettiğiniz lambayı da alabilirim. Dediğim gibi tüketim olayını bilmiyorum ama aydınlatması süper.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crayzloveisankara -- 9 Nisan 2013; 17:34:18 >

• slm arkadaşlar
    bisiklet aküsünü güneş paneliyle şarj etmek istiyorum
    fakat kaç watlık bir panel kullanmam gerekir
    akü özelliklerini kataloktaki bilgileri aktarayım

GÜÇ :4.5 A

AKIM: 20 A

AKÜ: 4x12vt.12ah

ELEKTRİK GİRİŞİ :48v

ŞARJ ZAMANI : 6-8 SAAT

ŞARJ ETME AKIM: AC110-220

MOTOR :250Watt
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisaliahmet

Merhaba crayzloveisankara
    Sistemin hayırlı olsun.

Yaşadığın problemin benzerini biz de yaşamıştık vaktiyle.
    Biz led ampul değilde piyasada tasarruflu ampul diye adlandırılan ampullerden kullanmıştık. İnverter olarak da çin malı modifiye sinüs invereter.
    Bir ampul açtığımızda sorun yoktu ama ikincisini açtığımızda ışık titremeye, inverter inlemeye başlıyordu. Sorunu anlamaya çalışırkende inverter gümledi. ampuller 13w tı. 2*13w=26w güce dayanamadı inverter. Halbuki 55 ekran tüplü tv ve uydu cihazı daha fazla güç çektiği halde hiç bir sıkıntı olmamıştı.

O zaman şöyle bir kanıya varmıştım.

Tasarruflu ampul yüksek frekansta çalışan bir yük. İnverter de pwm ile transistörlerin sürülmesiyle çalışan bir alet. İkisinde de frekans olayı var. Ampulün frekansı çok daha yüksek. İnverter çıkışında gerekli filtreleme olmadığından inverterin pwm frekansı ve darbe genişliği sapıtıyor ve aşırı bir güç kaybı oluşuyor.
    Sizin kullandığınız led ampullerin sürücüleri de yüksek frekansla çalışıyor.Çok kaliteli sürücülere de sahip değiller. (Benim evin tamamı bu ampullerle aydınlatılıyor) İnverterin çıkışında filtreleme yoksa aynı sorunu yaşıyor olabilirsiniz.
    Led ampul yerine 60w-75w civarı normal ampulle deneyin sistemi. Büyük ihtimalle sorun olmayacaktır.
    Bu şekilde bir sorun olmazsa ona göre bir çözüm yolu buluruz.

Teşekkürler üstad,

Yorumunu okudum fakat bende şöyle bir şey var. Şu an tv ve 4 lamba takılı. Hepsini birden açtığımda bile inverter de ne bir ısınma, ne bir ses var. İnverterin fanı bile devreye girmiyor. Lambayı açınca tv nin kapanması her zaman olmuyor. Örneğin odanın birinin lambasıni açtığımda sorun yokken diğer odanın ışığını açtığımda tv kapanıyor. Bu hafta duylarıdaki telefon teli kalınlığındaki kabloyu çıkarıp direkt benim kablıya bağlayacağım. Bakalım sonuç ne olacak. Eğer yine olmazsa tavsiyeniz üzerine lambaları değiştireceğim.

• slm arkadaşlar
    akü 4 akünün seri bağlanmasıyla bir bütüm akü haline getirilmiş galiba

cevap verecek yok mu ??
  • invertör çıkışına 2,2uf 450 volt polyester kondansatör eklemek faydalı olabilir.
  • sayın manisaliahmet
    öğrenme adına soruyorum
    uygun paneli hazırlama hesabı nasıl acaba biliyormusunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaRaHiSaRLi

slm arkadaşlar
    akü 4 akünün seri bağlanmasıyla bir bütüm akü haline getirilmiş galiba

cevap verecek yok mu ??

Arkadaşım akülerinin toplam kapasitesi 576 watt. Aküleri bir günde şarj etmek istiyorsan güneş alma süreni 6 saat dersek 576/6=96 watt panel gerekir. piysadan 100 watt olarak bulabilirsin.

• üstadım
    vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim
    son bi sorum olacak sizlere
    katalog değerini gördünüz
    ben burada akünün kaç amper olduğunu anlamadım
    bu akü 48volt 20 ampermi yoksa
    48 volt 12 ampermi?

saygılarımla
  • arkadaşlar öncelikle selamlar ben ses algılayan anahtar yapmak istioyorum sitelerde hep yanlış verilio elinde ısıs çizimi olan arkadaşım atarsa çok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisaliahmet

Tpe gelince aynı sistemi ben de deniycem. Ben alttan 3-5cm boşluk olacak şekilde desteklemeyi düşünüyorum. Yan taraflarını da yine cam elyaf ile kapatıcam.

Cam elyaf ı kalorifer arkasına yerleştirirken kesmiştim 1-2 yerden. Çıkan Tozlar kaşıntı yapıyor. Çalışma ortamına temizlik şart..

Ancak ev iyi ısınırken artık sauna gibi olmaya başladı,pencere açıyoruz bazen...

Yani ısı kaçmayacağı için EBA nın homojen olarak her yerde erimesi sağlanmış olacaktır ve bu iş için ısı tabancası yetecektir.
  • fiber levhadan vazgeçtim. Bende Tpe siparişi verdim. Bir panele 14 tl lik tpe gidiyor.Sormadım ama muhtemelen fiber maliyeti daha fazla tutar.Camlarımda bugün elimde olacak. resimlerini paylaşırım.
  • Eveeet arkadaşlar. içime doğmuş heralde yazıyı yazdım 2 dakika sonra camlarım geldi. :mersinden istanbula 20 kg lık paket için 9 tl kargo ücreti ödedim. 49x103 cm 4 adet camın maliyeti 109 tl olmuş oldu.Camlar düşük demirli trakya camın P+ solar camı. Temperli 4mm kalınlık. Bir cam 4,7 kg geliyor. Şimdi eva ve Tpe gelinceye kadar hücrelerin tellerini lehimleyeceğim. Bir haftayada diğer malzemeler gelir. Panelin yapımına ilişkin resimleri yaptıkça adım adım paylaşırım. Cam temininde Salt cam firmasına ve Sibel hanıma ilgisinden dolayı buradan teşekkürlerimi sunarım.

Cama ait ilk resimlerimiz

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betelguz -- 11 Nisan 2013; 19:54:05 >

• kolay gelsin beyler mini buzdolapı çalıştırmak istiyordum güneş enerjisiyle buzdolap A+ Enerji sınıfı (0,48 kWh/gün) elektrik harcıyor sadece bunu çalıştırçam kaç watt lık güneş paneli kullanmam gerek şarz kontrol parçasıda kaçlık olur
  • 100 watt panel, 10 amper şarj kontrol ,300-500 watt invertör, 60 amper akü işini görür.
  • Evet Camların gelmesiyle çalışmalara başladım. 35 adet hücrenin tellerini lehimledim. Umduğumdan daha kolay oldu. Hiç kırıan olmadı.Sadece bir tanesinin kenarında çatlama oldu oda zarar etmez.Elimde 10 metre tel vardı 36. hücreye yetmedi.Tel siparişimde vardı ama halen gelmediler. 35 hücreyi lehimlemem yaklaşık 1 saat sürdü. ilk defa yapılan birşey için iyi bir süre sanırım.Diğer malzemeler gelinceye kadar ara vereceğiz mecburen.

Yapmayı düşünen arkadaşlar için lehim işiyle ilgili birkaç deneyim ;

-60 wattlık lehim makinası iyi sonuç veriyor. Daha düşük güçte olursa iş çok zorlaşabilir.
    -lehim makina ucunda az miktarda lehim olursa ısının tele kolayca geçmesini sağlıyor.kolayca lehimlenebiliniyor.
    -Lehimlenecek telde hafif bombelik olabiliyor bombe kısmı hücreye doğru koyarsanız daha kolay yapışır.
    -Lehim makinasını tel üzerinde çok hafif bastırıp telin üzerindeki kalayın eridiğini görerek makinayı hareket ettirin.
    -Hücreyi tamamen düz ve kaymayacağı bir zemine koyun.Ben cam üzerine yapıştırdığım lcd tv ve benzeri cihazları çizilmeye karşı koruyan yumuşak naylonumsu malzemeden kullandım. Erimemesi içinde üzerine kağıt koydum.
    -Telin boşta kalan ucuna ağır birşey koyup sabitleyin ve o taraftan başlayarak lehimlemeyi yapın.

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım

• betelguz çok teşekkür ederim bilgiler için
  • sayın betelguz

100 watlık bir güneş panelini yaklaşık kaç tl ye imal edeceksiniz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaRaHiSaRLi -- 11 Nisan 2013; 22:21:05 >
  • manisalıahmet arkadaşım Tpe yi muhtemelen aynı yerden aldık benimkide 83 dolar.UPS ile gelecek umarım gümrüğe takılmaz.yoksa yandık. Seninki şuan yoldamı ? evada almıştım oda ems ile geliyor. ben 1000mm x 10 metre aldım toplam 126 dolar. ups ile 8-10 dolar gibi daha ucuz oluyor ama gümrüğe takılma ihtimali yüksek olur diye ems tercih ettim. Geç olsun temiz olsun. Özel gümrüğe takılınca minimum 100-150 tl ordino parası ödemek gerekiyor.Bu arada ebaydan aldığım 180 hücre bugün geldi ama yaklaşık 50 tanesi kırık çıktı .(
  • Benim hücreler 78x156 mm.36 taneden bir panel yapacağım.yanyana üç sıra oluyor. hücreler 46,8 cm ediyor. kenar paylarınıda koyarsak 50 cm eva tam yeter. 1000mm yi ikiye katlayınca hem altını hem üstünü tam kapatacak.camlarıda ona göre ayarladım.49x103 cm. kenarlarda 1-1,5 cm boşluk kalıyor oralarda aluminyum çerçeve payı olacak.

Bu arada 65 dolarda olsa paket gümrük riski var.Daha önce yaklaşık 50 dolarlık iki paketim takılmıştı. ordino ücreti ürün değerinden fazla olduğundan gümrüğe bırakmıştım. Geri iadede olmuyor. Geri iade için 150-200 euro ücret istiyorlar. Allah kimseyi özel kargoların eline düşürmesin.Para kazanmak için gümrüğe tabi olmayacak ürünleri bile takabiliyorlar.Tpe de risk aldım bakalım ne olacak hayırlısı.Eva kargolandı dün türkiyeye sevkoldu. sanırım pazartesi gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi betelguz -- 12 Nisan 2013; 1:38:20 >
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.