Şimdi Ara

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.267
Cevap
165
Favori
635.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: adiltab

Solar kablo aramana gerek yok kalaylı bakır kablo kullanabilirsin küflenme yapmaz ,kabloları kısa tutarsan 2.5mm kare kablo yeter.İnvertör akü arası kalın kısa kablo olacak.

Teşekkürler hocam. Önerinizi kesinlikle dikkate alacağım... Malzemeleri aldığım arkadaş zaten akü, şarj cihazı ve panel için tüm kaboları ayarlamış. Ben sadece tv ve aydınlatma için kablo çekeceğim.

quote:

Orijinalden alıntı: abdulvatan

craylove kardeşim çok para veripte hevesin kaçmasın zaten 130 watlık panel kullanıyorsun ne gerek solar kablo arıyorsun 2x2.5 kablo al yeter 2-3 kwlık sistem olsa zaten ozaman antikron al derim ama akülerdeki kabloyu kalın tut birde vidalama yaparsan akü başlarında oksitlenmeye karşı pens şeklinde ypma sadece küçük fikir
    solar şarj kontrol cihazın mppt özelliği varmı kapalı havalarda bile üretim yapması için
    saygılar

Üstad forumda diğer kablolarla sıkıntı olacağını okumuştum. Sırf merak olsun diye solar malzemesi almadım. Gerçekten ihtiyacım olduğu için aldım. Aldığım kontrol cihazı bu. Maalesef MPPT yok. Ama sadece yaz ayında kullanacağım ve paneli gün içerisinde güneşe göre ayarlayabilecek şekilde kullanacağımdan sanırım MPPT ye gerek yok. Nasipse bu cumartesi bağevimizde artık mum ışığında oturmaktan kurtulacağız. Herkese teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: crayzloveisankara

130 w Mono Kristal Panel
    100 Ah Jel Akü
    30 A Şarj Kontrol Cihazı
    600 w Tam sinüs inverter

Arkadaşlar yukarıdaki malzemeleri aldım. Şu an elimde. Bu hafta sonu kuracağım. Her ihtimale karşı sigorta da takmak istiyorum. Acaba yukarıdaki sistem için 6 a sigorta yeterlimi ? Emin değilim ama araştırdığım kadarıyla sigortayı panelin (+) kablosuna bağlayacağım. Sigortayı takacağım yer doğrumu ? Takmasam bir zararı olur mu?

Ayrıca İşi sadece kablo satmak olan bir iki dükkana gittim. Solar sisteme uygun kablo almak istiyorum dedim. Biz anlamayız örnek getir verelim dediler. Orjinal solar kablosu dünyanın parası. Ona muadil olacak başka bir kablo yokmu ? Allah aşkına gibi şu kablonun ismini söylesin. Yoksa rastgele bir kablo alıp takacağım

Arkadasim dis ortamlara yani kar camur yaz kis dayanacak özel solar kablosu piyasada varmi bilemiyorum ancak 20 yil garantili solar koblomuz mevcut. Fakat takdir edersiniz ki Türkiye sartlara göre biraz pahali. m/1.70€ civari. Suda var ki solar panellerin 70 yila yakin calisacagini varsayarsak özel solar kablo kullanmanizi önerirrim. Cünkü normal kablolar dis etkenlere dayaniksiz olmasi sebebi ile zamanla deforme olmakta ve kisadevre yapmasi mümkün hale gelebilir. Solar kablo sertifikali ve üzerinde solar kablosu oldugunu belirtir imare bulunmalidir. Tabiki takdir sizin. Örnegini bu linkten görebilirsiniz
    nepasun.com
    404 Not Found
    http://nepasun.com/10-solar-kable

• quote:

Orijinalden alıntı: crayzloveisankara

130 w Mono Kristal Panel
    100 Ah Jel Akü
    30 A Şarj Kontrol Cihazı
    600 w Tam sinüs inverter

Arkadaşlar yukarıdaki malzemeleri aldım. Şu an elimde. Bu hafta sonu kuracağım. Her ihtimale karşı sigorta da takmak istiyorum. Acaba yukarıdaki sistem için 6 a sigorta yeterlimi ? Emin değilim ama araştırdığım kadarıyla sigortayı panelin (+) kablosuna bağlayacağım. Sigortayı takacağım yer doğrumu ? Takmasam bir zararı olur mu?

Ayrıca İşi sadece kablo satmak olan bir iki dükkana gittim. Solar sisteme uygun kablo almak istiyorum dedim. Biz anlamayız örnek getir verelim dediler. Orjinal solar kablosu dünyanın parası. Ona muadil olacak başka bir kablo yokmu ? Allah aşkına gibi şu kablonun ismini söylesin. Yoksa rastgele bir kablo alıp takacağım

Solar panellere sigorta baglantisi gereksiz. Cünkü profesyonel solarpanellerde bypass diyot mevcuttur. Yani kisadevre durumunda geri dönüs yoktur ve ufak sistemlerde kisadevre durumunda solar panel hasar görmemektedir.Kontrol cihazi veya inverter 220V cikisina sigorta koyarsaniz daha saglikli olur,

• ramazanotogaz, reklam yapıyorsunuz, büyük harflerle yazarak rahatsız ediyorsunuz, kirlilik yaratıyorsunuz. Birde ürününüzü gereksiz övüyorsunuz. Buradaki üyeler o paneller ile ne kadar enerji üretilebileceğini bilir.
  • Beyler 100 watt ıle 150 watt monokrıstal panelı nereden temın edebılırım ?? Pıyasası ne kadar acaba ?? En son 1 ay oncesıne kadar 100 watt solar panel monokrıstal olan en son 350 tl dı... Istanbul anadolu yakası pendıkte oturuyorum orta kalıte garantılı bır gunes panelını ne kadara temın edebılırım ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slm arkadaşlar. Ben bir tanıdığa panel kurmaya söz verdim. Bu tanıdık tarlasını sulamak istiyor ama bulunduğu yerde elektrik hattı yok. Bende kendine solar panellerden bahsettim ve yapmaya söz verdim. Sulamak için 1.5 Kw lık dalgıç var ve biz bunu çalıştıracağız ama haftada ya bir kere ya iki kere yani bir haftalık güneşle en fazla iki defa sulma yapacağız. Bunun için nasıl bi panel ve ne kadarlık bir akü kullanmalıyım kabataslak bir fiat söyleyebilirmisiniz.
  • Arkadaşlar merhaba ,

Güneş panelleri , inverter , chargers , akü ve bunun gibi benzeri malzeme ihtiyaclarınız varsa nasıl bir sistem kurcağınız konusunda yardım istiyorsanız can.serbetci@solarcell.com.tr ye mail atabilirsiniz.

Örnek vermek gerekirse

Elektrik Tüketen Aletler---Adet---------Nominal Güç----Toplam Güç----------Günlük Kullanım Saati-------------Toplam Günlük Tüketilen Güç

T.V.(LCD)-------------------1--------------75Watt-----------75Watt-------------------8 Saat-----------------------------75W x 8 Saat = 600 Watt
    Aydınlatma(LED)------------4--------------10Watt-----------40Watt-------------------6 Saat-----------------------------40W x 6 Saat = 240 Watt
    Buzdolabi(A Sınıfı)----------1--------------1000Watt--------1000Watt-----------------24 Saat----------------------1000Watt x Günlük =1000 Watt
    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Toplam=1840 Watt

Yaşadığınız yer İzmir/Bergama diyelim , Yıllık Güneş Alınımı Bergama için 4.40dır ama biz 365 gün kullanıcagımız için Kış ayındaki en düşük değeri alırız ve bu 2.81 dir.

1840/2.81 = 654 / 100Wattlık Panel = 6.5 ~= 7 Adet 100 Wattlık Panel şeklinde hesaplarız.

Ve bu sisteme göre inverter , akü ve solar charger sistemi entegre edilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: empiy01

slm arkadaşlar. Ben bir tanıdığa panel kurmaya söz verdim. Bu tanıdık tarlasını sulamak istiyor ama bulunduğu yerde elektrik hattı yok. Bende kendine solar panellerden bahsettim ve yapmaya söz verdim. Sulamak için 1.5 Kw lık dalgıç var ve biz bunu çalıştıracağız ama haftada ya bir kere ya iki kere yani bir haftalık güneşle en fazla iki defa sulma yapacağız. Bunun için nasıl bi panel ve ne kadarlık bir akü kullanmalıyım kabataslak bir fiat söyleyebilirmisiniz.

direk solar panellerle çalışan dalgıç pompalar var bildiğim kadarıyla , akü ve invertöre gerek yok yani , zaten o şekilde çok tutar .
  • quote:

slm arkadaşlar. Ben bir tanıdığa panel kurmaya söz verdim. Bu tanıdık tarlasını sulamak istiyor ama bulunduğu yerde elektrik hattı yok. Bende kendine solar panellerden bahsettim ve yapmaya söz verdim. Sulamak için 1.5 Kw lık dalgıç var ve biz bunu çalıştıracağız ama haftada ya bir kere ya iki kere yani bir haftalık güneşle en fazla iki defa sulma yapacağız. Bunun için nasıl bi panel ve ne kadarlık bir akü kullanmalıyım kabataslak bir fiat söyleyebilirmisiniz.

Akü kullanmanıza gerek yok , sizin için gerekenler güneş paneli , inverter ve kuyu sensörüdür. Doğru hesaplama yapabilmek için hangi şehirde kurcağınızı söylemeniz lazım.

Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canserbetci -- 28 Mart 2013; 13:30:47 >

• Orijinalden alıntı: canserbetci

Akü kullanmanıza gerek yok , sizin için gerekenler güneş paneli , inverter ve kuyu sensörüdür. Doğru hesaplama yapabilmek için hangi şehirde kurcağınızı söylemeniz lazım.

Saygılar..

şehir gaziantep. bu kuyu sensörü ne demek ne için gerekli ve ne kadar panel ihtiyacım var
  • quote:

bunun için proje hazırlatıp gerekli tarım ilmüdürlüklerine müracaat yapılırsa güneş enerji sistem maliyetinin yarısı devlet tarafından hibe ile desteklenmesi gerekmektedir

yanlış hatırlamıyorsam ama

bu iş için elinizdeki makinalalr ve yapılacak bir proje mesela motor var diyorsunuz o motora göre 1.5kw ise gücü 1.8kw lık bir panel sistemi projesi kurup direk inverter ile sulama yapılabilir

tabi solar panellerin tarlada kalmaması için bir traktör kasasına montajlamak lazım yazın tak kışın sök cinsinden

şurayı okuyunuz

• Orijinalden alıntı: empiy01

Orijinalden alıntı: canserbetci

Saygılar..

şehir gaziantep. bu kuyu sensörü ne demek ne için gerekli ve ne kadar panel ihtiyacım var

Sadece yaz aylarında kullanılacak ise pompa 4 Adet x 80 Watt Güneş Panelleri ve 750VA 12/24V Inverter.
    365 gün kullanılacak ise pompa 7 Adet x 80 Watt Güneş Paneli ve 750VA 12/24V Inverter kullanmanız yeterli olacaktır.

Kuyu sensörü kullanmamızın nedeni ise , kuyuda su biterse eğer pompanın çalışmasını durdurur. Bunun yapılmasının nedeni kuyuda su yok iken pompa çalışmaya devam ederse pompa motoru yanar. Bu yüzden kuyu sensörü kullanılır.

Son bir not olarak bu sistem sadece gündüzleri çalışır. Geceleri pompa çalışmaz. Eğer geceleride sulama yapmak isterseniz Off-Grid dediğimiz akülü sisteme ihtiyacınız vardır.

Panel maliyeti 1.2$/Watt+KDV , Inverter 336€+KDV , Kuyu Sensörü 33€+KDV şeklindedir.

İyi günler..

• Arkadaşlar benim tam netleştiremediğim bir konu var şimdi solar hücreleri aradaki bağlama teliyle birleştirdikten sonra uçlarını nasıl birleştiriyoruz ve artı ve eksi uçları hangileri olacak bu konuda net bir bilgiye ulaşamadım yardımcı olursanız sevinirim.
  • Arkadaşlar ben de bir soru sormak istiyorum.

Elimde 2 adet 40 watt solar panel var. Yani 2 x 40 = 80 watt . Bu sisteme 105 amper Nova marka jel akü bağlarsam. Kaç amperlik şarj kontrol cihazı almalıyım?

Yer: Antalya / Korkuteli

Ayrıca bu aküye 40 amperlik kuru aküyü paralel bağlarsam bir sorun yaşar mıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersankuneri07 -- 29 Mart 2013; 14:18:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersankuneri07

Arkadaşlar ben de bir soru sormak istiyorum.

Elimde 2 adet 40 watt solar panel var. Yani 2 x 40 = 80 watt . Bu sisteme 105 amper Nova marka jel akü bağlarsam. Kaç amperlik şarj kontrol cihazı almalıyım?

Ayrıca bu aküye 40 amperlik kuru aküyü paralel bağlarsam bir sorun yaşar mıyım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

10 amp. şarz kontrol işinizi görür. 2 panel için 105 ah akü biraz fazla aslında. Yani akünüzü kullanmazsanız 2 günde dolar ancak günlük kullancak olursanız, aküleri dolduramayacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcsultan

quote:

Orijinalden alıntı: ersankuneri07

Arkadaşlar ben de bir soru sormak istiyorum.

10 amp. şarz kontrol işinizi görür. 2 panel için 105 ah akü biraz fazla aslında. Yani akünüzü kullanmazsanız 2 günde dolar ancak günlük kullancak olursanız, aküleri dolduramayacaksınız.

Teşekkür ederim. Yer Antalya olduğu için şarj konusunda sorun olmayacağını düşünüyorum.

• Güneş enerji sistemimin yapımı tamamen kendi imkanlarımla devam ediyorum. 1000 wattlık saf sinüs inverterimide yaptım.piyasada satılan modifiye sinüsler crt televizyonda çizgilenme yaptıklarından ve piyasadaki saf sinüs inverterlerde aşırı yüksek fiyatlı olduğundan inverteri kendim yapmayı tercih ettim. iyikide öyle yapmışım. Hemen hemen onda biri fiyana saf sinüs inverterim oldu. Elektrik kalitesi mükemmel. crt tv de tek bir çizgilenme yapmadı.Bu arada 110 adet 1,85 wattlık güneş hücrelerimde geldi. Ama eva temini hala soru işareti ? henüz çözemedim.çinde 2,5 dolar metrekaresi ama kargosuna iki kat fiyat diyorlar :(
    henüz kutulanmamış hali. trafo olarak 600waatlık ups trafosu ile test yaptım.Şimdi 1000 wattlık ferit trafoyuda kendim saracağım.sonrasında komple kutulanacak.İnvertör özellikleri şöyle. giriş düşük voltaj koruması, çıkış kısa devre korumalı, mosfet ısı koruması, soft start, lcd ekranda voltaj, frekans, amper görüntülenmesi, %95 verim (piyasadaki modifiye invertörler %70 verim civarındalar)

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım

• selam arkadaşlar ya şu videodaki adamın döktüğü sıvı epoksi reçinemi? ve bu epoksi reçine hücrelerin ön tarafına gelirse bir sorun olurmu? ve bu epoksi reçine donunca hücreler genleşerek kırılırmı? ve bu epoksi reçineyi kimlerden temin edebiliriz yani ne tür dükkanlarda satılır boyacı felan mı? cevaplar için teşekkürler.
  • videonun linkini koymayı unutmuşum pardon
    markp0177youtube
    How to Build a Solar Panel - Part 3 of 3 (New) encapsulated/sylgard184.Free electricity
    http://www.youtube.com/watch?v=6mdBnIt0xIQ
  • quote:

selam arkadaşlar ya şu videodaki adamın döktüğü sıvı epoksi reçinemi? ve bu epoksi reçine hücrelerin ön tarafına gelirse bir sorun olurmu? ve bu epoksi reçine donunca hücreler genleşerek kırılırmı? ve bu epoksi reçineyi kimlerden temin edebiliriz yani ne tür dükkanlarda satılır boyacı felan mı? cevaplar için teşekkürler.

http://forum.donanimhaber.com/m_38135564/mpage_19/f_/key_epoxi+recine//tm.htm#64455397

burada epoxi konusu geçiyor , videodaki silikon izolasyon malzemesi bu iş için daha uygun ama bulmak zor , epoxi içinwww.baranboya.com.

• 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.