Şimdi Ara

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.240
Cevap
165
Favori
633.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konuyu okumaya fırsatım olmadı ama. bir bağ evi düşünün 2 adet tv 10 adet ışık led olacak 1 adet 300 watt hps sokak lambası 1 buzdolabı 1hp su tulumbası(günde max 30dk-45dk) belki belirli saatlarde yanacak kumtel soba

sistemde diğer güç kaynağı olarak jeneratör var. bu evi götürecek bir sistemdeki ürünler neler olmalı, güneş alma konusunda sıkıntı yok
  • Diğer sorularınıza cevap gelmezse cevaplarım ama önemli bir ayrıntı;
    300watt sokak lambası yerine 30-40 wattlık led yapımları daha az tüketimli olur.Yenilenebilir enerji de tasarruf çok önemlidir.Aynen bir işe henüz başlarken % 30-40 kâr etmek gibi.
  • hocam ben bu cihazi gittigidiyordan almıştım 50 60 lira arası bi fiyata ama burda baya ucuza almış arkadaşlar 25 30 liralardan bahs ediyolar ama cihazı tavsiye ederim özellikle bu güneş paneli işleriyle ugrasanlara özellikle tavsiyemdir cihaz in içinde pil yuvası var iki tane saat pili tarzı pili var lcd ekranı baya büyük istersen oraya eletrik birim fiyatini yazip ne kadar tüketilmiş onu da ögrenebilirsin cihaz max 3600 wata kadar destekliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: malisert32

Bu cihazın asıl amacı,olması gereken yani,,
    Panel üretimi ile aküyü şarj etmek,akü dolsa da tampon şarja devam etmek,o lamba işaretli yerden de;akü alt voltajını devamlı gözeterek yük beslemek.Panel üretimi olsa da olmasa da ,akü tam yada yarım dolu olsa da bu çıkışdan yükü besler.Taa ki,akü alt sınır voltajına düşerse yükü beslemeyi keser.
    İşte bütün yaptım diyenlerin amacı bu anlattığımı yapabilmek.Yapabildiğini de takip edip göreceksiniz.
    Bence yapabilir bu cihaz.Ama dikkat edin,,üst sınır voltajda şarjı durdurmuyorsa (ki çoğu cihazlar 18-19 voltu buluyor ki olan aküye oluyor) işte asıl zarar burada olur.

Tavsiyem,öncelikle bir m.metre ile çalışma anlarında voltaj kontrolu.Garanti olan ölçümdür.

dün açıp lehim tazeledim şimdi normal çalışıyo içinde atmel bile var..

• quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

linkteki ürünü aldım solar yerinede 15v adaptör bağladım , aküyüde taktım lamba olarakta şerit led bağlıyorum ama bi türlü ledler yanmıyor acaba ürünmü bozuk normalde solar enerjisi kesildiği anda yanması lazım fikri olan varmı göstergeyi 1-17 yapıyorum aynı lambada voltaj yok.
    http://www.aliexpress.com/item/20A-amp-12V-24V-Solar-Panel-battery-Solar-charge-controller-PV-system-Black/1248131219.html

dostum 15 volt bağladınsa en bastaki kırmızı lamba yanması lazım. yanıyorsa load tuşuna (set yazıyor) bas orda lamba işareti olan kısma elektirk 12 volt olarak gelir. ledleri de + ve - işeretlerine bakarak tak. load ışığı yandıktan sonra ledlerin yanar. akü takmadan da direk load la elektrik akımı gelir.

adaptorun içi + dışı - dir. onu da doğru bağlaman lazım. ama adaptor 1 amper den düşükse (1000 ma) büyük ihtimalle şarj devresi çalışmaz.

akü tipi b1 veya b2 olarak ayarla diğer ayar da 16 olarak kalsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScorpioX -- 6 Şubat 2014; 4:00:31 >

• arkadaşlar bir siteden grid tie inverter aldım. denedim .güneş paneli ni takınca 700 wattlık enerji verdi ve sayaç hemen hemen durdu.

fiyatıda çok uygun. gerçek sinüs harmonik değeri de %5 in altında ve 220volt şebeke akımına eşleşip direk enerji veriyor. sorunsuz çalışıyor. güneşten gelen enerjiyi direk şebekeye veriyor. evde çalışan bir şey varsa gücü güneşten alıyor artık.

link burda

denemek isteyen alabilir. Akü derdi yok . Evdeki elektirğin % 75 lik kısmını karşılıyor. Güneş çok varsa % 100 e kadar çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScorpioX -- 6 Şubat 2014; 13:40:47 >

• scorpioX
    bu bahsetiğin cihaz gerçekten güzel bir cihaz
    şimdi çatıya güneş paneli alsam mesala 100watt lık 5 adet bundan gelen kabloyu direk bu bahsetiğin grid tie invertöre versem invertörüde direk evdeki herhangi bir prize bağlasam
    şimdi ben 500waat lık elektrığı güneşten alıp evin elektrik şebekesinemi vermiş olurum.
    bu konuda daha fazla bilgi verebilirimisin.
    akü kullanmak istemiyorum sadece gündüz sistem çalışsın yeter yardımlarını bekliyorum birde tr de bu grid tie invertörü satan yokmu.
    grid tie invertör ne demek ne işe yarar normal invertörden farkı nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmut63

scorpioX
    şimdi çatıya güneş paneli alsam mesala 100watt lık 5 adet bundan gelen kabloyu direk bu bahsetiğin grid tie invertöre versem invertörüde direk evdeki herhangi bir prize bağlasam
    şimdi ben 500waat lık elektrığı güneşten alıp evin elektrik şebekesinemi vermiş olurum.
    akü kullanmak istemiyorum sadece gündüz sistem çalışsın yeter yardımlarını bekliyorum birde tr de bu grid tie invertörü satan yokmu.

evet 500 wat gücü direk evine verirsin dolayısıyla sen sayaçtan enerji almazsın. yani sayac geri dönmediği için duruyor. eğer 1000 watlık bir harcama olursa evden sen bunun 500 watını güneşten 500 watını da sayaçtan alırsın . bu kadar basit yani akü derdi . yok gündüz 10 ssate kadar güneşlenme süreis olursa bu 5000 watt yapar. sana bu 500 wat üretir ister ister kullanma . :))

resimdeki cihaz 1000 wat üretiyor. sen bundan 4 tanesini üçlü fişle prize tak alsana 4000 wattlık güç. 3 tane aldım bundan şuan 3000 watt üretiyor.
    ister akü ile tak ister güneş paneli tak farketmez. güneş paneli takarsan 36 hücreli olursa MMPt sistemi otomatik devreye giriyor .yani maximum güç üretiyor.

mmtp voltajı 15-21 volt. ,

piyasadaki bulabildiğim en ucuz gried tie inverter. buydu bu

muadildeki bir inverter Türkiyede 1500ile 1700 arası TL . oda değim gibi %5 ten küçük sinüs sapması yapmayabilir ve şebeke ve teisisata zarar verir.

türkiyede grid tie inverter satan var ama fiyatları çok yüksek. Şebekeye uyumlu olması için %5 sinüs sapma dalgasından daha küçük olması lazım. bu cihazla denedim tv ve buzdolapları lambalar bilgisayar, su sebili çalışınca hatta büyük derin dondurucu yani toplam da 700 wata yakın üretim yaptı ve sayaç durdu. gücü inverterden aldı. düşün 10 saat güneş olsa şebekeden akım çekmez. hep güneşten alır.

Normal invertrden farkı sen bunun fişini direk evin prizine takıyorsun ve evin elektriğini direk güneşten alırsın.

farzet klima ilk çalıştırmna akımı 10 amper olsa hiçbir inverter kaldırmaz. ama bu inverterlsr klimayı çalıştır bir 5 dkka sonra inverteri devreye al sana takır takır çalıştırır.

normal çalışmada 1700 watt harcar klima. sen bu cihazdan iki tane taktır 2000 watt üretir. yani güneş olduğu sürece klima bedava açılırtabi buna görede panel taktırman lazım.

ama normal inverterle bunu yapamazsın. normal inverter için akü lazım ve gelen elektriği kesmen lazım. izole etmen lazım. yoksa devreyi yakar duman edersin.

inverteri prize takınca devreye girince yeşil led sürekli yanıyor ve mmtp sistemi devreye girincede tam güç veriyor.

Ürün normal posta ile geliyor. kargo dahil. adamlar düşük fiyat yazıyor. birde gift yazıyorlar sorun çıkmıyor.3 haftada ürün geliyor.tavsiye ederim.

akü takmak istemiyorsan grid tie inverter lazım sana yani güneş varken elektirğini üretitrsin. bu senin faturanı bayağı bir düşürür .

3 tane alırsan 3 kw yaparki bur bir klimayı 1200 btu klimayı rahar rahat çalıştırır. yalnız klima motoru devreye gridkten sonra inverteri başlatman şartıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScorpioX -- 6 Şubat 2014; 13:39:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmut63

scorpioX

ha şunu da hatırlatayım bu cihaza şarj ünitesi de gerekmiyor. direk panelini bağla elektriğin hazır :))

çoklu bağlanabilme özelliği var 10 tane bağla sana 10 kw üretsin. :)) o kadar panel için yerin varsa tabi :))

cihazın teknik detaylarına burdan bakabilirsiniz.

GÜNEŞ PANELLERİ (SOLAR PANEL) Genel Paylaşım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ScorpioX -- 6 Şubat 2014; 13:55:23 >

• bu ürün gümrükten gecerken takılmıyormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kotukedi

bu ürün gümrükten gecerken takılmıyormu ?

ben 2 tane ayrı ayrı aldım takılmadı. adamlar zaten gift diye yazıyorlar. ve fiyatıda düsük gösteriyorlar takılmıyor. Biraz da şans faktörü :))

ben bi tane daha istedim . takılsada postaneden ücreti ödüyorsun. çok çok 5 tl ödersin. benim daha önce bir kaç parça takılmıştı. 2.4 tl gümrük vergis ve 0.6 kuruş damga vergisi geldi. genelde china post veya honkong postası ile gönderirler 3 hafta sürüyor ama dediğim gibi gümrüğe takılsa bile 5 -10 tl yi geçmez.
  • merhaba
    solar cells kaç a aldınız
  • ScorpioX S kullanıcısına yanıt
    aceba ısınma sorunu oluyormu. 10 saat boyunca 700 watt ile ısınmadan çalışıyormu.
  • Merhabalar, Solar akü şarj kontrol cihazının panel girişinden enerji çekmem mümkün olur mu? yani panel girişi yapılan yere 12 volt bir fan bağlayabilir miyim?
  • Yol üzerinde diyot varsa istediğiniz olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mistelk

Yol üzerinde diyot varsa istediğiniz olmaz.

Genel olarak bu tip (çin malı) cihazlarda "Yol üzerinde diyot " bulunur mu?
    Veya
    Akü voltajI 13.4 ile 14.2 aralığında everji versin diğer durumlarda enerjiyi kessin tarzı bir cihaz var mıdr?
  • Genelde hepsinde bulunur. Gece olduğunda panele akım gitmemesi için.

Şarj cihazınızın yük çıkışı yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mistelk

Genelde hepsinde bulunur. Gece olduğunda panele akım gitmemesi için.

Şarj cihazınızın yük çıkışı yok mu?

Var ama çalışma mantığı panel girişinin tersi mi onu bilmiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam işte yük çıkışından istediğiniz akımı çekin akü seviyesine göre cihaz açıp kapatır.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    merhabalar .
    tabıkı daha ucuza maletmenın yolu
    www.eeusc.com
    *ST康得:“17康得新MTN001”到期付息存在不确定性_购物热搜
    http://www.eeusc.com/guumlni350i286i-do286al-aydinlatma2.html
  • 
Sayfa: önceki 128129130131132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.