Şimdi Ara

Güneş enerjisiyle çalışan telefon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Samsung, güneş enerjisiyle çalışan tam dokunmatik ekranlı cep telefonunu üretti.

Güney Kore’li elektronik üreticisi Samsung, arka kapağında Güneş enerjisinin toplanmasını sağlayan bir panel bulunan ve bu sayede enerjisini Güneş’ten alan cep telefonu “Blue Earth”ü tanıttı. Kullanılmış plastik şişelerden elde edilen PCM malzemesiyle üretilen mavi renkli telefon insan sağlığına ve doğaya zararlı olduğu bilinen berilyum, fatalat ve BFR (Brominated Flame Retardant - Alevlenmeyi Engelleyen Brom) kullanılarak üretilen parçalar içermiyor.

Telefonla birlikte gelen şarj adaptörü enerji verimliliği konusunda 5 yıldıza sahip, şarj ünitesi telefonu şarj etmediği durumlarda enerji tüketimini 0.03 watt’a düşürüyor.

Blue Earth’te bulunan kişiselleştirilebilir ECO modu ile, telefonun ekran parlaklığı, sinyal çekim gücü ve benzeri özellikleri ayarlanarak enerji tüketimi düşürülebiliyor. Telefonun işletim sisteminde bulunan eco walk isimli uygulama, yürüyüş esnasında atılan adımları sayarak yolculuğu motorlu taşıtla yapmak yerine yürüyerek yapıldığı için ne kadar ağacın kurtarıldığını gösteriyor.

Ürünün ilk olarak İngiltere pazarında, bu yılın ikinci yarısında piyasaya çıkacağı belirtildi.

Kaynak

• Türkiye ye gelmez bu, gelseydi almayı düşünürdüm. güneş paneli gereksiz olmuş bence onun dışında güzel düşünmüşler umarım yaygınlaşır ve bunun gibi ürünlere daha çok yatırım yapılır.
    özellikle en nefret ettiğim şeylerden biri olan "adaptörü şarjda bırakma üşengeçliği" için iyi çözüm bulmuşlar. açıkçası etrafımda 1-2 kişiyi defalarca uyarmama rağmen 7/24 adaptör takılı duruyor
  • Depremde enkaz altında kalsan bu telefon bir moka yaramaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Giray Han

Depremde enkaz altında kalsan bu telefon bir moka yaramaz

Benim çok hoşuma gitti, tasarımı daha iyi olabilirdi ama güneş enerjisi olayı gerçekten çok hoş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::cc::

Türkiye ye gelmez bu, gelseydi almayı düşünürdüm. güneş paneli gereksiz olmuş bence onun dışında güzel düşünmüşler umarım yaygınlaşır ve bunun gibi ürünlere daha çok yatırım yapılır.
    özellikle en nefret ettiğim şeylerden biri olan "adaptörü şarjda bırakma üşengeçliği" için iyi çözüm bulmuşlar. açıkçası etrafımda 1-2 kişiyi defalarca uyarmama rağmen 7/24 adaptör takılı duruyor

Peki güneş enerjisi ile başka nsıl çalışıcak amaç o zaten

• quote:

Bu yorumuna gerçekten güldüm.

Adamlar bu telefonu sadece Türkiye için yapmıyolar dimi.
  • quote:

Nokia 5110 öneriyorum sana

Hatta bunlardan birkaç yüz tane alırsan hayat üçgeni yaratabilirsin kendine, çok sağlam olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metete -- 18 Şubat 2009; 22:29:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güneş Enerjisi ile Isınma
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yazıyı okumadınız heralde, telefon güneş paneli ile şarj olabiliyor (adaptörle şarj olmanın yanında) ve bataryası var! yani göçük altında ya da asansörde diğer telefonlardan bir farkı yok sadece şarj olamaz.
  • quote:

Onun içinde sana sidiğini enerjiye dönüştüren telefon yapacaklar merak etme.Ama bir tek sorunu var. Depreme kadar o kokuyu çekecen.
  • Dogru. Diger telefonlar enkaz altında sarj olma özelligine sahip, bunda o özellik yok.

quote:

• insan sağlığına zararlı maddeler kullanılmamışmış...
    ama insan sağlığına zararlı s.a.r. yayıyor sonuçta
    o bir cep telefonu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.