Şimdi Ara

Güneş enerjisi tavsiye? Vakum tüplü mü? Cam panelli olan mı? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
673
Cevap
37
Favori
233.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yardımcı olacak kimse yokmu? Ege solardan 10 gündür ses yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unsalbjk U kullanıcısına yanıt
    Lütfen kusura bakmayın. Yurtdısında oldugumdan dolayı pek fazla foruma gırme ımkanım olmadı.

Mayıs Eylül periyodunda kullanacağınıza göre basınlı modeli önermekteyim size. O bölgelerde Kırşehir üretimli eraslan size yeterli olacaktır. Teşekkür ederim.
  • ReyMus R kullanıcısına yanıt
    Ben teşekkür eder, gecikme için özür dilerim. Yurtdısındaydım ancak cevap yazabildim.
    Fethiye'de kışın havalar dondurucu şekilde soğuk olmadıgından dolayı ve en ust katta banyo oldugunu da dusunerekten emaye basınclı modeli önermekteyim. Kireç miktarı çok aşırı ise panelli basınclı emaye sistemle devam edebilirsiniz.
  • Sayın Ege Solar

Öncelikle yazışmalarınızı okudum, sabırlı ve yardım edici cevaplarınızdan dolayı size teşekkür ederim.

Şile Akçakese köyünde 2 katlı evime güneş enerji sistemi taktırmayı düşünüyorum. Şebeke suyu kullanacağım fakat basıncını bilmiyorum, evde 4 kişi yaşayacak yazlık olarak kullanılacak, kışın ise haftasonları gidilir. Okuduklarımdan yola çıkarak basınçlı sistem yaptırmam gerktiğini anlıyorum. Fakat hangi marka yaptırmam gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz. Eraslan tüplü sist. basınçlı fiyatı aldım ve demirdöküm lykia 200 plus için fiyat aldım. demirdökümün fiyatı daha uygun. sizin tavsiyeniz ne kullanmamdan yanadır?
  • meric979 M kullanıcısına yanıt
    Eraslan ve Demirdöküm. Turkiye'nin en sağlam markalarından ikisidir. Kesenize hangisi uygunsa onu alın derim
  • ege solar üstad merhaba.bodrumda kiracıyız güneş enerjimiz çok iyiydi, birden çok AZ ısıtmaya başladı.ev sahibi karışmam diyor bende onun için yenisine bakamıyorum haliyle.bir kaç kez çıktım kollektör panelini sildim yıkadım.bir şey degişmedi.soğuk sıcak su giriş çıkışlarında bir problem yok sadece KOLLEKTÖRÜN SOL ALT KÖŞESİNDE BİR KARIŞ KADAR KİREÇLENME VAR..birde soğuk su deposunda çok az minik bir damlatma var ama o zaten hep vardı.sizden ricam yardımcı olmanız çünkü bu bodrum bölgesinde hizmet olağanüstü pahalı ve hayra şerre degiştirin diyorlar..
  • sanırım ege solar arkadaşımızın forum enerjisi tükenmiş..
  • derinlik34000 kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın bu aralar cok yogunum foruma pek bakamadım özür dilerim.

Sisteminiz antifrizli mi mumkunse bir fotosunu cekıp bana gönderebilirseniz size yardımcı olmaya calısırım. Kollektörlerdeki kireçse sorun onu burdan size vereceğim tavsiyelerle hallederiz.

Teşekkür ederim
  • Antalya konyaalti hurma mah de oturuyorum. 3 kisilik aile icin tavsiyeniz burda ne tip sistem ve duzgun is yapan onerebileceginiz firmalar var midir?

Bina zemin +4+ teras katli. Ben 2. Katta oturuyorum. Catiya 7m civari bi mesafe soz konusu. Sular kirecli onuda belirteyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shifisitert -- 8 Ekim 2017; 18:8:19 >
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Açık devre kollektorlu sistem kesınlıkle. dısı statık fırın boyalı içi krom izoleli sistem. Vakumlu ısterseniz mutlaka kırec onleyıcı taktırınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ege Solar

Açık devre kollektorlu sistem kesınlıkle. dısı statık fırın boyalı içi krom izoleli sistem. Vakumlu ısterseniz mutlaka kırec onleyıcı taktırınız

Cok tesekkurler krske bı taraflarada bayılık acsanız sıze ugrasak kafamız daha rahat olurdu

• quote:

Hocam bırde acık devre ıle vakumlu sıatem arasında ne fark vardır?

• quote:

Hocam simdi bi dukkana ugradim uzun uzun muhabbet ettim. İci disi krom olan sistem varmis onu onerdi paslanma vs olmaz dedi.

Acik sistemle kapali sistem arasinda 100 tl fark var kapali alirsaniz cok daha uzun sure kullanirsiniz patlama catlama vs olmaz dedi.

Son olarakta vakumlu sistem 500 tl daha ucuz ve isi verimi %20 daha iyi olur dedi. Bennvakumlu sistemi oneririm krom vakumlu olani dedi.

500 tl daha ucuza vakumlu alirsam hepsinden daha avantajli mi? Ben 500 tlyi onemsemiyorum yillarca soeunsuz kullanayim bidaha orasi catladi patladi ugrasmayayim tek derdim o. Hangisini tercih edeyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: SmiLeY

Dun baska bir montaj daha yaptikdan sonra 17 gibi bana geldiler, biraz endise ettim yetisip yetismeyecegi konusunda, catiya bakti, sonra asagida 2 kisi malzemeleri bosaltip hizlica bahcede monte edip iple catiya cektiler, 2saat gibi bir surede kurulum bitti. Bugun de sicak su hazir hale geldi. 24adet Vakum tup ve Basincli sistem olarak(500tl daha pahali digerlerine gore) 1500 tl canli paraya takildi. Sorusu olan varsa cevaplayabilirim

Hocam hala kullaniyor misunuz? Bakim ariza vs masraf cikardimi? Bende taktiracagim ama tupler bakimi pahali ariza sik yapar vs dediler

• Tuplu sistem kullanan arkadaslar memnun musunuz? Kirecten tikanma vs olunca ne kadar siklikla ve nasil masraf cikiyor bakim icin?

• shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Tüplü sistem kesımlıkle kollektorlu sısteme gore daha fazla ısıtır. Sadece vakum tüpler aşırı kireçli bölgelerde 2-3 yıl sonra kirece bağlı olarak patlayabiliyor. BU yuzden kollektörlu sıstemı onerırız ama bana soracak olurdanız vakum tüplü kireç kırıcılı sistem daha fayda sağlayacaktır
  • quote:

Tüplü sistem kesımlıkle kollektorlu sısteme gore daha fazla ısıtır. Sadece vakum tüpler aşırı kireçli bölgelerde 2-3 yıl sonra kirece bağlı olarak patlayabiliyor. BU yuzden kollektörlu sıstemı onerırız ama bana soracak olurdanız vakum tüplü kireç kırıcılı sistem daha fayda sağlayacaktır

Sagolun hocam aynen satan arkadasta oylededi banada mantikli geldi ve tuplu kirec magnetik biseyli sistem yaptirdim su asiri sicak oluyir. Bazi gittigi kontrollerde hic krecsiz olupta 6-7 yillik sistemler varmis sansa artik kirec ne zmaan birikirse bakimini yaptiracagiz.

• Vakum tüplü güneş enerjisi çok soğuk havada (-5,10 gibi) donar mı? Boşalmak gerekir mi?

• schlesserangel S kullanıcısına yanıt
    -24 dereceye kadar kolay kolay patlamaz. Ancak içi çok yoğun kireçliyse -10 derecede bile patlayabilir.
  • Ege Solar kullanıcısına yanıt
    Selamlar Ege Solar, ben güzelbahçede yeni yapılan bir sitede, çatısız teraslı evleri olan triplex bir ikiz müstakil eve taşındım. Bu evde şok ısıtma mevcut ve ben güneş enerjisi almayı düşünüyorum. Şu anda aklımdaki ürün demirdöküm lykia 300. Sizce bu ürün nasıldır, yoksa başka bir ürün mü düşünmeliyim?

ev triplex ve en çok kullanılan banyo en üst kattaki banyo, bu nedenle tazyik de önemli oluyor. Bu lykia basınçlı mıdır? Bu ürüne rezistans ta taktırmalı mıyız?

Bir de evde samsung 16kw ısı pompası var, bu sistem yerden ısıtma ve klimalar için beraber kullanılıyor. Yerden ısıtmayı da güneş enerjisi ile desteklemek mümkün müdür? mümkün ise nasıl bir sistem gereklidir, ayrıca boyler vs de almak gerekli midir? yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. şimdiden çok tşeekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.