Şöyle bir sorum olacak ebaydan 2 adet 5v 500ma güneş paneli aldım. bunları çıkışlarına bier adet diyot bağlayarak birbirine paralel olarak bağladım. böylece 5v. 1000ma gir güç kaynağım oldu. çıkışada yine ebaydan aldığım 3voltu 5 volta yükselten bir usb modül aldım.
fakat paneller güneşi görmediği zaman tam 5 volt vermiyor yada güç yetersiz kalıyor. S3 şarj etmeyi planlıyorum onuda belirteyim. Bu durumda ne yapabilirim panellerin çıkışına bir kondansatör mü bağlasam diye düşünüyorum. Elektronikten de çok fazla anlamıyorum. yardımcı olabilek misiniz acaba bana :)
Voltaj alsanizda fark etmez.paneller gunes altında çalışır.oda ışığında yada az ışıkta akım veremez.kondanstorun gunes paneline bir faydasi olmaz malesef.gunesi tam anlamı ile görmeden performans alamazsınız.Bu şartlarda
Hazır paneller var belki ama onlar içine depoluyor enerjiyi ondan sonra telefonu içindeki enerji ile şarj etmeye çalışıyor. acil şarj cihazı diye geçiyor piyasada isimleri. ben direk olarak taktığımda telefonu şarj etsin istiyorum. Bunun için kendim yapmayı planladım. fakat akşam eveki ışıktan şarj etmiyor. ben bunu yapmaya çalışıyorum aslında.
Malesef söz konusu değil.bende ilk güneş paneli aldığım zaman.Evimin üzerine Düşen sokak lambası ışığı sayesinde 24saat elektrik üretebileceğimi düşünmüştüm.
Yorumlardan çok reklam mesajları var biri şu üyelikleri sonlandırmalı.
quote:
Orijinalden alıntı: Nikolayco
Hazır paneller var belki ama onlar içine depoluyor enerjiyi ondan sonra telefonu içindeki enerji ile şarj etmeye çalışıyor. acil şarj cihazı diye geçiyor piyasada isimleri. ben direk olarak taktığımda telefonu şarj etsin istiyorum. Bunun için kendim yapmayı planladım. fakat akşam eveki ışıktan şarj etmiyor. ben bunu yapmaya çalışıyorum aslında.
Dostum, evde rahat ve sağlıklı bir sarj duzenegı kurulabilseydi %80 elektrik faturasından tasarruf ederdik. Ama bu şu an mümkün degil. Kondansatörden bahsetmişsin. Kondansatör'ün ne işe yaradıgını biliyormusun ? En basitinden, ani akım dalgalanmasını engeller, bazen depolama amaclı (flip flop devreleri vb.)... Güneşte kızılötesi ışınlar yayar. Bunun sayesinde enerji üretirler. Direkt sarj etmen sakıncalı. Bazı yerlerde güneş enerjisini kullanarak enerjiyi depoluyor, aksam otomatik yanıyor. Gunes her zaman bulunamıyor. Bazen güneş acıyor kapalı oluyor yagmur yagıyor vs... LM7805 transistörü en basitinden:
5 v pek sağlıklı görünmeyebiliyor. Sen potansiyometre ile telefon hangi voltajda sarj oluyorsa onu ayarla. Hıc olmazsa tehlikeden uzakta durursun. Birde dalgalı akım icin AC voltage devresi var:
4,5 4,0 voltaj'a düşürürsen 5 volt'u sorun cıkmaz sanırım. Sonuç olarak, 8-15 v arası yani 12 v lik bir güneş pili (paneli) kullanırsan sabahları sarj edebilirsin. Hatta ilerlersen bu konuda o devre ile küçük bir aküyü sarj edip gerektigi zaman kullanabilirsin. Saygılarımı sunuyorum...
Daha önce Çin'den aldığım 2 adet 5v 450Ma güneş panelleri ile cep telefonumu şarj etmek istiyorum. Güneş panellerini birbirine seri şekilde bağladım. + kutupları birleştirdim, - kutupları birleştirdim bu şekilde 5v 900ma bir kaynak elde ettiğime inanıyorum. Bu doğru mu? yoksa her + kutuba bir diyot mu kullanmam gerekiyor? Diyot olarak da 1N4007 kullandım 0,20v gibi bir kayıp yaşıyorum diyot başına. Yanlışım varsa düzeltmemde yardımcı olur musunuz lütfen..
Buna ek olarak da bir led yardımı ile üretim göstergesi yapmak istiyorum. Yani güneş panellerinin ürettiği elektrik 4,5v üzerinde ise led yansın 4.4v düşer düşmez led sönsün istiyorum veya basit bir devre olursa(çok fazla elektronik bilgim yok söylediğiniz veya vereceğiniz malzeme listesi ile bir devre kurmaya çalışacağım) bir pot. ile 4,5v - 5,5v arası bir ayar yapayım. Belki hoşuma gitmezse daha sonra pot. yardımı ile 5v a ayarlarım düşüncesindeyim. Aynı zamanda çok fazla akım çekmezse muhteşem olur. 900ma gücüm var, mümkün olduğunca fazla cep telefonuna göndermek istiyorum doğal olarak.