Şimdi Ara

Gümrük Bakanlığından kötü haber: 75 Euro sınırı düşürülüyor (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.076
Cevap
12
Favori
55.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HeavyClocker

quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Pahalı da olsa gidin yurtdılından alın arkadaşlar bu alçak firmalar kimleri karşılarına aldığının farkında değil. Ulan akıllılar ak partili adamlar almıyor o yurtdışı ürünleri. Gerçekten ülkeye aydası olan vergisini veren diğer kesim alıyor...

İsterseniz 10 euro yapın, ben burnumun dibindeki mağaza yerine 10000 km öteden daha uyguna ürün alıyorsam bunu bir düşünsünler. Yıldıramayacaksınız...

Kendi adıma konuşayım. Müşteri memnuniyeti daha yüksek diye yurt dışından almaya çalışıyordum ürünlerimi, şimdi ise tamamen inadına yurt dışından alacağım, gerekirse istediğim ürünleri yedek parçadan toplamayı düşünüyorum, o derece sinirliyim.

Diğer bir olasılık ise hiç almayıp paramı döviz/borsada değerlendirmek

Ben bilgisayar toplarken baktım ellerindeki mallara kur farkı uyguluyorlar. Bir kaç malzemeyi amazondan, kalanı burdan alırım dedim. Baktım fiyat durmuyor bu sefer tamamen ordan toplamayı düşünüyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Firmaları korumak içinmiş, başka bir gerekçeleri yoktur zaten, ehliyet kurslarına taban fiyat getir ona sınır getir buna şunu getir hepsi bir şeyleri korumak bilmem ne. Ayıp günahtır madem bu kadar düşünüyorsunuz kendiniz bu ülkede uygulanan vergileri düşürün.
  • Gümrük birliğine tam geçiş için 2 yıl içerisinde gerçekleşecek deniyor.
    Alınan karara bak? Yani yorum morum yok artık yazıyosun sen yazıyorsun diye inadına aka kara diyorlar kendileride batıyorlar.
  • Sen içmezsen ben içmezsem kim ödeyecek imam maaşlarını olayı oldu. Hem buradan pahalıya satıp hemde vergiyi dayamak bizlere. Ülke hızla ilerliyor gelişiyoruz bu güzel bişey tabi yersen.
  • Öncelikle en az 50 euro olmalı idi. İkincisi ise nasıl ki oyunlarda bu firmalar birbiriyle danışıklı dövüş yaparak fiyatları çıkardılarsa o zaman tüm bilişim ürünlerini de denetleyin. Üç yıl önce aldığım notebook aradan üç yıl geçmesine içindeki bileşenlerin yeni modelleri çıkmasına rağmen 3700 tlye nasıl çıktı. 1000 TL artmış. ya aynı fiyattta yada daha aşağı düşmesi lazımdı. İthalat işlerinde çalışmış birisi olarak iddia ediyorum ki vatan, teknosa, bimeks vb... hepsi el altından birlikte çalışıyor. Fiyatları acayip yukarı çekiyorlar. Eğer bilişim malzemesi alacaksanız çok sıkı takip edin çıkar çıkmaz alın, mesela acer vn7 serisi aldım çıkar çıkmaz mediamart ta 2700 tl olarak aldım bir hafta sonra ürün hiçbir yerde yoktu. 1 ay sonra her yer satıyordu ama 3200 tl, şimdi 3799 (1tlsi eksik). Arkadaş yeni model ne kadar 4000 küsür. Peki dolar ne kadar arttı? Resmen yerli firmalar kazıklıyorlar. Hasan Vatan bu konuda kitap bile yazmış. Devlet bu adice ticaret yapanlara el atmalı. Milleti soyup soğana çeviriyorlar.

• Merabalar, 2 gün önce aliexpressten 69 dolarlık alışveriş yaptım. Bunun için vergi öder miyim?
    Teşekkürler..

• önemi yok.satıcıya kargo üzerine 25-28 dolar yaz yolla deriz sıkıntı olmaz.şahsen ben bugün 57 dolara saat aldım.kargo üzerine 5 dolar yaz yolla dedim.kabul etti.ve yolladı.devlet buysa bizde yolunu buluruz elbet.

• Devlet bu kararla fahiş fiyattan satan firmaların ekmeğine yağ sürmüş oldu. Saçma, sinir bozucu bir karar olarak değerlendiriyorum.

• Bunun arkasında kesin birşey var. Ülkede herşey tekel. Elektronik birinde, sigara birinde, alkol birinde, petrol birinde. İstedikleri gibi yapıyorlar/yaptırıyorlar. Yurtdışında yurtiçi fiyatlarda uçurum fark var. Milleti başka seçenek bırakmıyorlar. Lanet olsun ne diyeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Caner-Medley

Iç üretimi , yerli ürün kalitesini arttiracagina yabancıyı kisitliyor. Zihniyete bak. Bu kafa ile ilerlemek mümkün değil

sanki iç üretim nereden alıyor ki parçaları?
    dışardan alıyor üstüne koyuyor bize kakalıyor.
  • hiç bir şey almayın hayatı protesto edelim bu kadar vergiyi bu kadar milletin üstüne binen vergiyi protesto edelim bakalım devlet ne bok yiyecek.

• Soylenecek laf yok
  • normal sartlarda Bir devlet Vatandasin huzuru ve mutlulugu icin vardir.Siyaset insana hizmet icin vardir.Olmasi gereken benim halkim nasil daha ucuz mal alir onun icin cabalamasi gerekirken,Dahada zorlastiriyor.Ha devlet diyecekki disari cok doviz cikiyor dolar pahali eee vatandasmi yukseltti dolari yapilan polita ile hayir..

o zaman dolarin yukselmesine neden olan degilde neden halk oduyor cezasini neden ?
  • VERGİ CENNETİ dedikleri şey bu olsa gerek..sonunda kavuşturdular
  • Her iyi şeyi yasaklayın devam

Sırf yerli e ticaret sitesi kendi vatandasını kazıklasın diye alınmıs bir karar

Devletin buradan kazanacagı para kayda deger degil.
  • Cep telefonu getirilmesi yasaktı, şimdi izin mi veriyorlar?,

Ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek televizyon, radyo, video, uydu alıcıları, cep telefonu, bilgisayar gibi cihazlardan bir defaya mahsus ve 2017 yılı için alınacak ücretler belirlendi.

Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, 2017 yılında yurt dışından getirilen cep telefonlarından 20 Euro, bilgisayar ve tabletlerden 10 Euro, televizyonlardan ise ekran boyutlarına göre 10 ila 80 euro arasında bandrol ücreti alınacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, radyo alıcılarından 1 euro taşınabilir radyo alıcılarından 2 euro, TV yayınlarını alma kaydetme özelliği olan videolardan 18 euro, bilgisayar ve tabletlerden 10 euro, cep telefonlarından 20 euro bandrol bedeli tahsil edilecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elonardo

Ha ha ha çok komik rahatsız olanlardan biride sizin damat olabilir artık penis yüzüğü alamayacak

penis yüzüğü ne hacı
  • Bizim devlet böyle olursa asus zenfone 3 ü 1800 tl den dayar tabi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

Orijinalden alıntı: yenfiz

Ak partiliydim taaaa ki şu ana kadar, gümrük bakanlığındaki adam denen müsveddeler resmen tüketici ile dassak geçmiş, tamda Amazon. De den alışveriş hayalleri kurup mutlu olurken bu haber hayallerime limon sıktı... Bu isden kim sorumluysa Rabbim biran önce cami önlerinde dilenecek hale getirsin bende 1 TL verip geçeyim insallahhhhh ocaklarına ateşler salsın... Amirin

Siyasete girmeyeyim diyordum ama dayanamadım;

Ülkenin tüm kurumlarını, Amerika'dan yönetilen bir tarikate teslim ettiklerinde,
    Bu tarikat ülkeyi kan gölüne çevirdiğinde,
    Teröristlerle gizli pazarlıklar yapıldığında,
    Bizim olan tüm kurumlar yabancılara satıldığında,
    Ülkenin her yanında yüzlerce kişi canlı bombalarla öldürüldüğünde,
    İktidardaki herkes bizim sırtımızdan zengin olduğunda,
    Memurluk sınavlarında insanların hakları yendiğinde,
    Suçsuz insanlar sahte davalarla hapislerde çürütüldüğünde

AKP'den vazgeçmedin;

Gümrük uygulaması ile 75 Euro sınırı 30 Euro'ya çekilince vazgeçtin.

Ve tüm bunlarla birlikte, yukarıda saydığım olaylardan dolayı hiçkimseye lanet okumayıp, 45 Euro için lanet okudun.

Bence, biraz da olsa oturup düşün; hayatta senin için önemli olan şeylerin gerçekten önemli olup olmadığını. Gümrük limitini 75 Euro'dan 30 Euro'ya indirenlere okumadığın lanet kalmadığına göre, limiti 30 Euro'dan 500 Euro'ya yükseltseler, neler yapmaya razı olursun?

Kardeşim Güzel yazmışsın, Ben haksız yere buradaki faiş fiyatla satılan ürünleri yurt dışından satın almamıza göz diken ve bu konuda sınır olan 75 i yükseltecekleri yerde 30 a düşüren zihniyete ah ve beddua ettim, lanet olsun kelimesi yazmadım, lanet kelimesi yazmadan beddualar lanet olmaz, ocaklarına ateş lafı da şu aralar fetoculerden dolayı meşhur oldu diye alay etmek için yazdım.. velevki gümrük bakanını halk seçmedi onu oraya getiren siyasi partı, ben her zaman soyluyorum, daha kötünü iyisidir akparti, daha iyisi olana kadar en iyi parti bu bana göre ama yanlış bir iş yaptıklarında da ben onlara oy verdım dıye yaptıgı her turlu kanuna eyvallah deyip geçmek de bana göre değil, 500 euroya çıkarsınlar sebeb olanlara beddua ettıgım gıbı cıkarana dua ederim güzel kardeşim.. Kızgınlıkla akparti yazmışım ama şuan secim olsa akpartiden başka oy vereceğim parti yok zaten..

• Bir konu açmıştım forum yönetimi tarafından silindi. Güya kurallara aykırıymış.

BİMER'e aşağıdaki yazıyı yazdım. Sizler de yazarsanız belki bir işe yarar. Örnek metin;

Sayın yetkili,

Ülkemizde terörün bu denli arttığı, milletimizin mutluluk seviyesinin dibe vurduğu bu günlerde vatandaşımızın yüzünün güldüğü yegane konu olan yurtdışı sitelerden uygun fiyata alınan ürünler için konulan vergiden muaf olma sınırı 75 Euro'dan 30 Euro'ya indirilmiştir. İlk etapta kanun taslağında bu sınırın 150 Euro'ya çıkması öngörülürken bir anda bu sınırın ne sebeple 30 Euro'ya çekildiğinin hesabını bir vatandaş olarak sormak istiyorum. Bu olayın, tam da vergi sınırının 150 Euro'ya çekileceği haberleriyle birlikte Türkiye'ye bedava kargo ile gönderim yapmaya başlayan yabancı e-ticaret sitelerinin önünü kesmek için gerçekleştirildiği izlenimi son derece üzücü olmakla birlikte sayın bakan Tüfenkçi'nin "Bizim e-ticaret sitelerimiz, bu sitelere karşı mağdur oluyor haksız rekabet oluşuyor." şeklindeki açıklaması da bu düzenlemelerin bir takım lobilerin faaliyetleri kapsamında gerçekleşmiş olabileceği izlenimini uyandırmaktadır. Bizler yabancı sitelerden aldığımız ürünlerde bir sorun yaşamamız durumunda daha henüz elimizdeki sorunlu ürünü yollamadan yabancı siteler yenisini kargoya veriyor, lakin Türk sitelerinden yaptığımız alışverişlerde ürünün tabiri caiz ise "elimizde patlaması" için elden gelen ne varsa yapılıyor. Bazı durumlarda bir ürünü yurtdışından Türkiye fiyatının yarı fiyatına dahi alabilmekteyiz; hal böyleyken Türk şirketlerinin ayakta kalmasının yolu yabancı siteleri kısıtlamak değil onlarla rekabet etmektedir. Bu yapılan düzenleme bir takım internet mecralarında yaptığım gözlemlere göre muhalif kesimde 15 Temmuz Darbe Girişimi ve gerçekleşen menfur terör olayları sonrasında hükümete karşı oluşan sempatiyi bitirirken hükümeti destekleyen kişilerin ise "artık yeter" deme noktasına gelmesine vesile olmuştur. Bu sebeple Gümrük Bakanlığı'na büyük şirketler için değil millet için çalıştığının hatırlatılması ve bu düzenlemenin ivedilikle geri çekilmesinin gerekliliği anlatılmalıdır.

Saygılar

İsim Soyisim

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.