Merhaba arkadaşlar.saatlerdir hem forumda hemde internette bu konuyla ilgili araştırma yapıyorum.fakat tatmin edici bir bilgiye ulaşamadım.
ebayden 1adet cep telefonu almayı düşünüyorum.ücreti 450$. memurların ürünü araştırma işlemlerine karşılık kandırma işlerine girmeyeceğim.bunun hakkında bazı sorularım olacaktı
1)vergi olarak %18 alınıyormuş.bunu nereye ödüyorum?yani istanbul ahlye gidip ödemem mi gerekiyor?ankarada oturduğum için eğer öyle bişey varsa vazgeçeceğim
2)%18 vergi dışında ek bir ücret ödüyor muyum? bazı başlıklarda özel kargo şirketlerinin başka birsürü ücret aldığını yazmışlar.bunların doğruluğu nedir?
3)en önemli sorum 1sitede cep telefonu getiremezsin yazmışlar.böyle birşey varmı?
----- başlıkla ilgili değil fakat bi cep telefonundan alınabilcek kargo ücreti ne kadardır?
3.şık doğru olduğu için diğer şıkların sizin için bir önemi yok.
quote:
Orijinalden alıntı: Xapheon
3.şık doğru olduğu için diğer şıkların sizin için bir önemi yok.
öylese haklısınız
Arkadasim, sirketin varsa, ithal edebilirsin telefon. Sirketin olduktan sonra, garanti belgesi yapman gerekiyo, belgenin kendisi zaten 2000 tl mi ne tutuyo. Kaldi ki belgenin en buyuk gerekliligi olan 3 buyuk sehirde teknik servis kurman ya da teknik servislerle anlasman gerekiyor. Garanti muafiyet belgesi diye bisey var, onun cep telefonlarinda gecerli olmadigini hatirliyorum.