Şimdi Ara

Gülme yetimi kaybettim..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sürekli somurtuyorum,hiçbir şey komik gelmiyor bana.Tabii komik gelen şeyler de var ama nadir.Evdekiler de sürekli somurtuyorsun diyip duruyorlar.Neden böyle oldum bilmiyorum.Ciddi kaskatı biriymişim gibi izlenim vermek istemiyorum insanlara.Böyle hayat mı geçer.Kendi içimde ruh halim gayet iyi,pozitif dusunen biriyim cogunlukla.Insanlarin kahkahayla guldukleri seylere ben sadece tebessum ediyorum.Ben de mi sorun var anlamadim.
    Mesela geçen gün sürekli karamsar dusunen birine biraz pozitif ol dedim ' diyene bak ölü gibi ' dedi güldü bana.
    Bazen de öyle saçma bir şeye gulme krizine giriyorum ki gulmeyi ozlemisim sanki,kayış koptu mu gidiyor tutamiyorum.
    Ve şunlari da eklemek istiyorum
    Hayatım çok sıradan,çoğumuzun öyledir ama ben hareketli bir hayat istiyorum oradan oraya koşturayim.
    17 yasindayim.Ünide ikinci bolum olarak sosyal hizmetler okumayi dusunuyorum.Asosyal cekingen bir insanim.Sosyal etkinliklerde bulunmak istiyorum.Şimdiden kücük kucuk yardimlar yapmaya baslamak,fidanlari ekmek istiyorum.Ama bunu nasil yapacagim bilmiyorum.Mesela kimsesiz cocuklarin yanina gitmek vakit gecirmek her gittigimde onlara hediye goturmek kucuk de olsa ,yeni kesfettigim ihtiyac haritasi diye bir site var orada kirtasiye gibi ihtiyaclari karsilamak maddi durumumuz biraz kotu ama.Girişken bir yapı kazanmam lazım buna nasil baslayacagimi bilmiyorum.Çünkü yarin bir gun isim geregi insanlarin arasina karisacagim iletisim icinde olacagim.
    Hayati dolu dolu yaşayan,oradan oraya koşturan insanlar olur ya ben de öyle istiyorum.Sosyal yardım projelerinde bulunan bir ünlüyü seyrettim,adam çok kucuk yaslarda baslamis sosyal sorumluluk projelerine.Helal olsun dedim.
    Bunları neden anlattım eğer bir adim atip istediklerimi gerceklestirebilseydim,ilgilenecegim isler sorumluluklarim olsaydi ve insanlari mutlu ettigimi gorseydim işte o zaman mutlu olurdum.
    Evde boş boş oturmak okula gidip gelmek insanı sıkıyor.Derler ya uğraşacak bir meşgalen olsun,o zaman kendini dinlemezsin kafan başka yerde olur.Derslerim var ama hep ders calismakla olmuyor keyif verici değil,sosyal aktiviteler gerekli.
    Siz bana nasil yardimci olursunuz bilmiyorum ama belki benimle paylasacaginiz bir seyler vardir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam sana şunu söylim ben de aynı yoldan geçtim. Şunu baştan söyleyeyim burada yazılan herhangi bir şey senin hayatını hiçbir şekilde etkilemicek. Hayatın birden tersine dönüp olumlu olmucak. Değişmek istiyorsun ama cesaretin yok, bunu sadece sen başarabilirsin başka birilerinin yardımı etkileyebilir ama olay her türlü sende bitiyor. Benim verebileceğim birkaç tavsiye

    Hata yapmaktan korkma. Hatta bilerek hata yap ve bu durumu normale indirge etrafındakilerin nasıl tepki verdiklerine bak. Bir daha hata yaptığında daha rahat olursun. Birden değişemezsin ama zamanla olacak birşey bu.

    İnsanlar hakkında olumsuz düşünme. O salak, ben akıllıyım falan diye düşünme. Ne o salak ne sen akıllısın. Bunu ne kadar erken anlarsan senin için o kadar iyi.

    17 yaşındaymışsın. İyi bir hedefin varsa derslerine ağırlık ver. İlerde pişman olursun emin ol.

    Bu benim yapamadığım birşey ama sana söylim yapabilsem bana çok katkısı olurdu. Bilgili ol, oku, bazı şeyleri merak et. Bilgisayar oynuyorsan azalt çünkü bilgisayarın çok büyük etkisi var emin ol. Her şey hakkında çok bilgili ol demiyorum. Ama çoğu şey hakkında küçük de olsa bilgin olsun. Ufkun açılır.

    Şimdilik bu kadar aklıma geliyor ilerde aklıma gelirse yazarım. Dediğim gibi burda okuyacaksın ama bunu gerçekleştirmek işin en zor ve en etkili kısmı. Bunu başarabilirsen diğer her şey zamanla olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    h
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.