Şimdi Ara

güçlü ve zayıf nükleer kuvvet?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir arkadaş kısaca özetleyebilir mi bildiğimi düşünüyordum biraz soru çözdüm kafam karıştı

• hoca P~N kuvvetli nükleer P~P ve N~N ise zayıf nükleer kuvvetler demişti benim kafamı karıştıran protondaki uud kuarkları arasındaki kuvvetler.Bunlara Kuvvetli nükleer kuvvet denmiyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uğur71

hoca P~N kuvvetli nükleer P~P ve N~N ise zayıf nükleer kuvvetler demişti benim kafamı karıştıran protondaki uud kuarkları arasındaki kuvvetler.Bunlara Kuvvetli nükleer kuvvet denmiyor mu

Yanlış Bilgi. Kuarklar arasında gluon alış verişi ile oluşan kuvvet güçlü n.k bunların dipollerinin oluşturduğu kuvvet zayıf N.k

• quote:

hoca P~N kuvvetli nükleer P~P ve N~N ise zayıf nükleer kuvvetler demişti benim kafamı karıştıran protondaki uud kuarkları arasındaki kuvvetler.Bunlara Kuvvetli nükleer kuvvet denmiyor mu

evet çözdüğüm bir kitapta P~N P~P ve N~N hepsine zayıf nükleer demiş ben hepsini güçlü nükleer sanıyordum zayıf nükleer elektronlar arası değilmiydi ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadlock60

quote:

evet çözdüğüm bir kitapta P~N P~P ve N~N hepsine zayıf nükleer demiş ben hepsini güçlü nükleer sanıyordum zayıf nükleer elektronlar arası değilmiydi ya

Yukarıda yazdım elektron muon ve tau leptondur kuark değildir onlar arasında elektromanyetik kuvvet vardır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Çekirdeğin bir arada kalmasını sağlayan kuvvet G.N.K

Atom çekirdeğinin kararsız olmasına neden olan kuvvet Z.N.K

• Z.N.K için
    ``Kuvvet her parçacığa evrensel bir şekilde
    etki eder. Şiddeti her parçacık için aynıdır.
    Çok kısa menzillidir.
    Adından da anlaşılacağı üzere, kuvvet
    oldukça zayıftır.
    Zayıf kuvveti taşıyıcıları W + , W - 'dir. Bu
    parçacıklar 1980'lerin başında
    bulunmuştur. Spinleri 1, kütleleri çok
    büyüktür. Ayrıca yüksüz akım taşıyıcısı Z 0
    da zayıf kuvvet taşıyıcılarından biridir.``diye yazıyor wikipedia da fakat bu kuvveti ne yaratıyor anlamadım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.